VPN-verbinding activeren

Gebruik een van de volgende methoden om een beveiligde verbinding met Kaspersky VPN te activeren:

1. Je kunt VPN in- en uitschakelen via de programma-interface of in de menubalk.

Als je Kaspersky VPN stopt, zet je ook de werking van het programma stop en wordt de beveiligde verbinding uitgeschakeld.

VPN inschakelen

VPN uitschakelen

2. Je kunt Kaspersky VPN op de achtergrond laten werken.

Als deze optie is ingeschakeld, bewaakt het programma altijd de wifiverbindingen en waarschuwt het je als je verbinding maakt met een onbeveiligd wifinetwerk. Je kunt Kaspersky VPN instellen om VPN automatisch in te schakelen als een onbeveiligd netwerk wordt gedetecteerd. We raden aan dat je deze optie gebruikt.

Als je de werking van het programma wilt stoppen, kun je dat handmatig doen.

Kaspersky VPN op de achtergrond laten werken

Kaspersky VPN stoppen via het menu van het programmasymbool

3. Voor een maximale beveiliging kun je Kaspersky VPN instellen om VPN automatisch in te schakelen als je Mac start.

Een verbinding automatisch beveiligen met Kaspersky VPN

Opmerking: een beveiligde verbinding kan worden verbroken als de internetverbinding niet stabiel is of als je van netwerk wisselt. In dat geval worden de verstuurde gegevens niet beschermd. Kaspersky VPN herstelt de beveiligde verbinding nadat je opnieuw verbonden bent met internet. Als de beveiligde verbinding niet kan worden hersteld, toont Kaspersky VPN een melding. Wil je graag je gegevens beschermen als de beveiligde verbinding wordt verbroken, dan kun je Kill Switch gebruiken. Hiermee blokkeer je alle gegevensoverdracht totdat de beveiligde verbinding is hersteld.

Raadpleeg ook

Selecteren welke actie Kaspersky VPN moet uitvoeren als je verbinding maakt met een onbeveiligd wifinetwerk

Een VPN-server selecteren