Om Anti-Phishing

24. november 2023

ID 197525

Denne funktion er kun tilgængelig i Standard-, Plus-, og Premium-abonnementerne i Kaspersky-appen.

Hvad er phishing?

Bedragere sender dig til et websted, som efterligner en pålidelig organisations websted. De prøve at få dig til at åbne det og indtaste nogle af dine personlige oplysninger som f.eks. dit Apple ID eller betalingskortoplysninger. Bedragerne vil derefter bruge de oplysninger, som de har franarret dig, til at stjæle fra dig eller afpresse dig. Denne type bedrageri kaldes for phishing, og ingen enhed kan vide sig sikker for det.

Hvilke websteder er typisk falske?

Bedragere kan efterligne onlinetjenester som f.eks. banker eller Apple. Webadressen i linket ligner måske det, du kender, rigtig godt, og kun et enkelt lille symbol afslører, at det er falsk. Men denne forskel er virkelig svær at se, selv for erfarne brugere.

Hvordan kan jeg beskytte mine data?

Svaret er enkelt – slå Anti-Phishing til. Funktionen Anti-Phishing kontrollerer automatisk de links, der åbnes på enheden, for bedrageri, malware og andre webtrusler. Hvis webstedet er farligt, vil dets link blive blokeret.

Anti-Phishing kontrollerer ikke kun de links, du åbner, men også links, der åbnes automatisk af apps. Dette kan medføre, at nogle appfunktioner bliver blokeret. I Japan blokerer appen også links til begrænsede websteder.

Når Anti-Phishing er slået til, kan du overvåge statistikken i realtid:

• Hvor mange websteder, eller mere specifikt domæner, der blev kontrolleret, mens du brugte enheden
  • Hvor mange skadelige links, der blev blokeret af Anti-Phishing