Sådan ændres indstillinger for krypterede forbindelser

9. november 2022

ID 157530

Krypterede forbindelser etableres via SSL- og TLS-protokollerne. Kaspersky-programmet scanner som standard sådanne forbindelser efter anmodning fra beskyttelseskomponenter som f.eks. Mail Anti-Virus, Anti-Spam, Sikre penge, URL-rådgiver, Privat browsing, Sikker browsing og Anti-banner.

Sådan ændres indstillinger for krypterede forbindelser:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Klik på Knappen Indstillinger-knappen nederst i hovedvinduet.

Dette åbner vinduet Indstillinger.

3. Gå til Sikkerhedsindstillinger afsnittet.
  4. I vinduet Avancerede indstillinger skal du klikke på knappen Netværksindstillinger.
  5. I vinduet Netværksindstillinger, gå til afsnittet Scanning af krypterede forbindelser.
  6. Vælg en handling, der skal udføres, når du opretter forbindelse til hjemmesider via en krypteret forbindelse:
    • Scan ikke krypterede forbindelser. Kaspersky-programmet scanner ikke krypterede forbindelser.
    • Scan krypterede forbindelser på anmodning fra beskyttelseskomponenter. Kaspersky-programmet scanner kun krypterede forbindelser efter anmodning fra URL-rådgiver. Denne handling er valgt som standard.
    • Scan altid krypterede forbindelser. Kaspersky-programmet scanner altid krypterede forbindelser.

Ved at klikke på linket Vis certifikater åbnes et vindue med en liste over pålidelige certifikater, der bruges af populære websteder. Certifikater føjes til denne liste, hvis du klikker på Føj til pålidelige certifikater, og fortsæt i en Kaspersky-advarsel, når du besøger et websted. Når du har føjet et certifikat til listen, betragtes webstedet som pålideligt. Du kan tilføje eller fjerne certifikater i vinduet Root-certifikater, der er tillid til ved hjælp af knapperne Tilføj og Slet.

Hvis du har flere brugerkonti på din computer, og en af brugerne accepterer det nye certifikat, føjes dette certifikat også til listen over pålidelige certifikater for alle andre brugere.

7. Vælg en handling, der skal udføres, hvis der fejl under scanning af krypterede forbindelser:
    • Ignorer. Hvis denne handling vælges, afslutter Kaspersky-programmet forbindelsen med den hjemmeside, hvor scanningsfejlen opstod.
    • Spørg. Hvis der opstår en fejl ved scanning af en krypteret forbindelse med et websted, viser Kaspersky-programmet en meddelelse, hvor du kan vælge en handling:
      • Ignorer. Kaspersky-programmet afslutter forbindelsen med det websted, hvor scanningsfejlen opstod.
      • Føj domæne til udeladelser. Kaspersky-programmet føjer webstedsadressen til listen over pålidelige adresser. Kaspersky-programmet scanner ikke krypterede forbindelser på websteder fra listen over pålidelige adresser. Du kan se sådanne websteder ved at klikke på linket Adresser, der er tillid til.

Denne valgmulighed vælges som standard.

• Føj domæne til udeladelser. Kaspersky-programmet føjer webstedet til listen over pålidelige adresser. Kaspersky-programmet scanner ikke krypterede forbindelser på websteder fra listen over pålidelige adresser. Disse websteder vises i vinduet Adresser, der er tillid til, som du kan åbne ved at klikke på linket Adresser, der er tillid til.
  8. Klik på linket Adresser, der er tillid til for at åbne vinduet Adresser, der er tillid til og udføre følgende handlinger:
    1. Klik på knappen Tilføj for at tilføje hjemmesiden til listen over undtagelser til scanning af krypterede forbindelser.
    2. Indtast hjemmesidens domænenavn i feltet Domænenavn.
    3. Klik på knappen Tilføj.

Kaspersky-programmet scanner ikke krypterede forbindelser med dette websted. Bemærk, at hvis et websted føjes til listen med pålidelige adresser, kan det begrænse funktionen for scanning af webstedet med beskyttelseskomponenter som f.eks. Sikre penge, URL-rådgiver, Privat browsing, Sikker browsing og Anti-banner.