Dit hjemmenetværk bruger svag datakryptering

9. november 2022

ID 236369

Når du bruger et netværk, der har svag kryptering, kan ubudne gæster opsnappe dine data. Hvis du får en besked om svag kryptering, når du opretter forbindelse til dit hjemmenetværk, skal du skifte krypteringstype til en mere sikker. Trådløse netværk bruger almindeligvis følgende krypteringstyper: WEP, TKIP, WPA, WPA2 (AES/CCMP).

Den største forskel er niveauet af beskyttelse, de tilbyder. Vi anbefaler at bruge WPA2, fordi det er den mest sikre mulighed.

Routergrænseflader varierer afhængigt af producenten, den specifikke model og firmwareversionen. For at forstå routerindstillingerne, skal du se brugervejledningen til din model. Brugervejledningen følger typisk med routeren. Alternativt kan du downloade den fra enhedsproducentens websted.

Følgende er et eksempel på en konfiguration af kryptering til TP-Link TL-WR841N-routeren.

Sådan bruger du en anden krypteringstype til dit trådløse netværk:

1. Gå til siden med routerindstillinger.
  2. Indtast dit loginnavn og din adgangskode på godkendelsessiden. Hvis du aldrig har ændret disse, kan du finde dem på undersiden af routeren.
  3. På siden med routerindstillinger skal du gå til afsnittet TrådløsTrådløs sikkerhed.
  4. Vælg WPA/WPA2Personlig.
  5. I feltet Godkendelsestype, skal du vælge WPA2-PSK.
  6. I feltet Kryptering, skal du vælge AES.
  7. Klik p[ Gem.