Konfiguration af meddelelser om sårbarheder i Wi-Fi-netværk

9. november 2022

ID 81791

Hvis Kaspersky VPN Secure Connection ikke er installeret på din computer, viser Kaspersky-programmet en meddelelse om tilslutning til wi-fi-netværk og usikker overførsel af din adgangskode over internettet. Du kan tillade eller blokere forbindelse og overførsel af adgangskoder i meddelelsesvinduet.

Når du har installeret Kaspersky VPN Secure Connection, bliver indstillingerne for visning af meddelelser, når du opretter forbindelse til Wi-Fi-netværk og overfører en ukrypteret adgangskode, inaktiv. Du kan konfigurere meddelelsesindstillinger for Wi-Fi-netværksforbindelser i Kaspersky VPN Secure Connection.

Hvis du vil konfigurere meddelelser om sårbarheder på wi-fi-netværk:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Klik på Knappen Indstillinger-knappen nederst i hovedvinduet.

Dette åbner vinduet Indstillinger.

3. Vælg afsnittet Sikkerhedsindstillinger.
  4. Vælg komponenten Firewall.

Vinduet viser indstillingerne for komponenten Firewall.

5. Vælg Giv besked om sårbarheder i wi-fi-netværk, hvis du ønsker at modtage meddelelser, når du opretter forbindelse til sårbare Wi-Fi-netwærk. Hvis du ikke vil modtage meddelelser, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet. Dette afkrydsningsfelt kan tilgås, hvis Kaspersky VPN Secure Connection ikke er installeret på computeren.
  6. Klik på linket Vælg kategorier og vælg sårbarhedskategorier for wi-fi-netværk. Når du forsøger at oprette forbindelse til et wi-fi-netværk med den relevante sårbarhed, giver Kaspersky-programmet dig besked om det.
  7. Hvis afkrydsningsfeltet Giv besked om sårbarheder i wi-fi-netværk er markeret, kan du redigere de avancerede indstillinger for visning af meddelelser:
    • Marker afkrydsningsfeltet Blokér og advar om usikker overførsel af adgangskoder via internettet for at blokere alle overførsler af adgangskoder som ukrypteret tekst, når du udfylder felterne Adgangskode på internettet.
    • Ved at klikke på linket Aktivér, kan du gendanne standardværdierne for indstillingerne for visning af beskeder om overførsel af adgangskoder i ukrypteret form. Hvis du tidligere har blokeret visning af beskeder om adgangskodeoverførsel i ukrypteret form, vil visning af disse beskeder blive genoptaget.

Når du opretter forbindelse til beskyttede wi-fi-netværk, viser programmet en meddelelse, som spørger dig, om du har tillid til det nye netværk. Du kan vælge en af følgende muligheder:

• Nej, bloker ekstern adgang til computeren. Alle eksterne forbindelser på dette netværk blokeres undtagen forbindelser, der startes fra din enhed. Du kan bruge internettet og besøge alle websteder. Andre brugere på dette netværk vil ikke være i stand til at oprette forbindelse til ressourcer på din computer (f.eks. vil de ikke få adgang til indholdet af dine diske, inklusive delte mapper).
  • Begræns, men tillad delt adgang. Du kan bruge internettet og besøge alle websteder. Andre brugere på dette netværk får ikke adgang til ressourcer på din computer, men de får adgang til ressourcer, der er angivet som delte (f.eks. delte mapper).
  • Ja, tillad alle netværksaktiviteter. Alle forbindelser på dette netværk vil være tilladt. Du kan bruge internettet og besøge alle websteder. Andre brugere på dette netværk vil være i stand til at oprette forbindelse til din computer uden begrænsninger (f.eks. vil de være i stand til at få adgang til indholdet af dine diske).

Hvis Smart home-overvågning funktionen er slået fra, forbliver meddelelser om tidligere opdagede sårbarheder i Wi-Fi-netværket i produktets brugergrænseflade. Du kan skjule disse meddelelser. For at slette meddelelserne skal du afbryde forbindelsen til det aktuelle Wi-Fi-netværk eller gøre følgende:

1. Løs tidligere opdagede sårbarheder.
  2. Tænd for funktionen Smart home-overvågning.
  3. Scan Wi-Fi-netværket for sårbarheder.