Firewall

17. januar 2024

ID 201830

Indstillinger

Beskrivelse

Giv besked om sårbarheder i wi-fi-netværk

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, viser Kaspersky-programmet meddelelser, når der registreres sårbarheder på et wi-fi-netværk.

Dette afkrydsningsfelt kan tilgås, hvis Kaspersky VPN Secure Connection ikke er installeret på computeren.

Hvis afkrydsningsfeltet Blokér og advar om usikker overførsel af adgangskoder via internettet er markeret, blokerer Kaspersky-programmet transmissionen af en adgangskode i ikke-krypteret tekstformat, når du udfylder feltet Adgangskode på internettet.

Hvis du klikker på linket Vælg kategorier, åbnes vinduet Kategorier, hvor du kan angive typerne af sårbarheder i wi-fi-netværk. Programmet advarer dig, når du prøver at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, som har en angivet sårbarhed.

Vis enheder, der er tilsluttet mit netværk

Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, er Smart hjemmeovervågning aktiveret og funktionel.

Tillad forbindelser på vilkårlige porte for aktiv FTP-tilstand

Hvis afkrydsningsfeltet markeres, tillader Firewall forbindelser til din computer på tilfældige porte, hvis et skift til aktiv FTP-tilstand blev registreret på værtsforbindelsen.

Deaktiver ikke firewallen, før operativsystemet er lukket helt ned

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, holder Firewall ikke op med at fungere, før operativsystemet lukker helt ned.

Blokér netværksforbindelser, hvis brugeren ikke kan spørges efter handling

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, holder Firewall ikke op, mens brugerfladen til Kaspersky-programmet ikke er indlæst.

Programregler

Når du klikker på linket, åbnes vinduet Programnetværksregler. Dette vindue viser oplysninger relateret til kontrol af netværksaktiviteten for programmer og programgrupper.

Komponenten Forebyggelse af indtrængen regulerer netværksaktiviteten for programmer i overensstemmelse med netværksregler for programmer og programgrupper.

Du kan konfigurere tilladelser for netværksaktivitet for et program eller en programgruppe via menuen for en celle i kolonnen Netværk. Menupunkterne er beskrevet i afsnittet Regler for Forebyggelse af indtrængen.

Ved at vælge Detaljer og regler i genvejsmenuen for en række kan du fortsætte til at konfigurere netværksregler for et program eller en programgruppe.

Regler for pakker

Når du klikker på linket, åbnes vinduet Regler for pakker. Som standard viser vinduet foruddefinerede netværkspakkeregler, der anbefales af Kasperskys eksperter for optimal beskyttelse af netværkstrafikken for computere, som kører Microsoft Windows-operativsystemer.

Netværkspakkeregler har til hensigt at lægge begrænsninger på netværkspakker, uanset programmet. Sådanne regler begrænser indgående og udgående netværkstrafik gennem specifikke porte i den valgte dataprotokol.

Regler for netværkspakker har højere prioritet end netværksregler for programmer.

Når du tilføjer eller redigerer en pakkeregel, kan du definere følgende indstillinger:

• Handling:
    • Tillad. Kaspersky-programmet tillader netværksforbindelsen.
    • Blokér. Kaspersky-programmet blokerer netværksforbindelsen.
    • Efter programregler. Kaspersky-programmet behandler ikke datastrømmen i henhold til en pakkeregel, men anvender i stedet en programregel (se Programregler herover).
  • Navn.
  • Retning:
    • Indgående. Kaspersky-programmet anvender reglen på netværksforbindelsen, som blev åbnet af fjerncomputeren.
    • Udgående. Kaspersky-programmet anvender reglen på netværksforbindelser, som din computer har åbnet.
    • Indgående/Udgående. Kaspersky-programmet anvender reglen på både indgående og udgående datastrømme, uanset hvilken computer (din eller en fjerncomputer) der startede netværksforbindelsen.
    • Indgående (pakke). Kaspersky-programmet anvender reglen på datapakker, som din computer har modtaget.
    • Udgående (pakke). Kaspersky-programmet anvender reglen på datapakker, som sendes af din computer.
  • Protokol.
  • ICMP-indstillinger. Du kan angive type og kode for datapakker, der skal scannes. Afsnittet med indstillinger er tilgængeligt, hvis protokollen ICMP eller ICMPv6 er valgt.
  • Fjernporte (porte på en fjerncomputer).
  • Lokale porte (porte på din computer).

Du kan angive et interval for fjernporte eller lokale porte (f.eks. 6660-7000), angive flere porte adskilt med kommaer eller kombinere begge metoder (f.eks. 80-83,443,1080).

• Adresse:
    • Vilkårlig adresse.
    • Undernetadresser. Kaspersky-programmet anvender reglen på IP-adresser for alle netværk, der er tilsluttet i øjeblikket og er af den angivne type (Offentligt, Lokalt eller Pålideligt). Netværkstypen kan vælges på den rulleliste, der vises nedenfor, hvis indstillingen Undernetadresser er valgt.
    • Adresser fra listen. Kaspersky-programmet anvender reglen på IP-adresser i det angivne område. Du kan angive IP-adresser i felterne Fjernadresser og Lokale adresser, som vises herunder, hvis indstillingen Adresser fra listen er valgt. De tilføjede IP-adresser skal adskilles med et komma.
  • Status. Firewall anvender kun pakkeregler, der har statussen Aktiv. Du kan indstille statussen Inaktiv for midlertidigt at deaktivere en pakkeregel uden at slette den fra listen med pakkeregler.
  • Netværksadaptere krydset af netværkspakker.
  • Brug af TTL. Kaspersky-programmet kontrollerer overførslen af netværkspakker, hvis levetid (TTL) ikke overstiger den angivne værdi.
  • Logning af hændelser til Kaspersky-applikationsrapporten.

For hurtigt at tilføje en regel kan du vælge en af de foruddefinerede skabeloner på rullelisten i den nederste del af vinduet.

Tilgængelige netværk

Klik på dette link åbner vinduet Netværk, der indeholder en liste med netværksforbindelser, som er registreret på computeren af Firewall.

På listen kan du ændre typen af netværk (Offentligt, Pålideligt eller Lokalt) ved hjælp af menuen i cellen Netværkstype. Du kan redigere netværksindstillinger i vinduet Netværksegenskaber, som kan åbnes ved at dobbeltklikke på rækken for netværket.

Typen Offentligt tildeles som standard til internettet. Du kan ikke ændre netværkstypen eller andre indstillinger for internettet.

I vinduet Netværksegenskaber kan du redigere følgende netværksindstillinger:

• Netværksnavn.
  • Netværkstype.
  • Visning af meddelelser om følgende:
    • Forbindelse til netværket.
    • Ændret MAC-adresse (hvis netværksadapteren f.eks. udskiftes).
    • Ændret MAC-adresse/IP-adresseparring (hvis DHCP-tjenesten f.eks. tildeler en anden IP-adresse).
  • Valg af printer, der skal anbefales som standard ved oprettelse af forbindelse til dette netværk. Denne indstilling vises, hvis der er installeret en printer i operativsystemet på computeren.
  • Liste med ekstra undernet (adskilt med kommaer).