Dit hjemmenetværk bruger en svag adgangskode

17. januar 2024

ID 236366

Vi anbefaler at bruge stærke adgangskoder til at beskytte personlige data og fortrolige oplysninger. Opret ikke konti uden adgangskoder.

Krav til stærke adgangskoder

• Adgangskoden skal indeholde mindst 8 tegn. Hvis du bruger Windows, skal du sørge for, at den mindste adgangskodelængde, der er konfigureret i indstillingerne for operativsystemet, er mindst 8 tegn.
  • Adgangskoden skal indeholde store bogstaver, små bogstaver, tal, mellemrum og specialtegn. For eksempel: oNQZnz$Hx2.

Adgangskoden må ikke indeholde

• Personlige oplysninger, som let kan fås af andre. For eksempel for- eller efternavn, fødselsdato.
  • Indlysende og simple ord, sætninger, talemåder og rækkefølge af tegn, der er lette at gætte. For eksempel: adgangskode, parole, abcd, qwerty eller asdfg, 1234567.

Teknikker til generering af adgangskode

• Opfind en algoritme til at komponere adgangskoder. Tag for eksempel dit yndlingsdigt eller et berømt citat. Skriv det ned med små og store bogstaver i det latinske alfabet, og erstat nogle af dem med lignende tal og specialtegn: @_R0s3 byY_a#y Ot#er n@mE w0u1c|_$me11 as_sVV3Et.
  • Brug en adgangskodegenerator. Du kan bruge Kaspersky Password Manager til at generere komplekse adgangskoder, bekræfte deres styrke og opbevare dem sikkert. Du kan også installere Kaspersky Password Manager browserudvidelse til automatisk at udfylde indtastningsfelter på websteder.

Hvor ofte skal jeg ændre min adgangskode?

Vi anbefaler, at du ændrer din adgangskode hver tredje måned.

Sikring af adgangskoden

• Afslør eller send ikke din adgangskode til nogen.
  • Efterlad ikke dine adgangskoder skrevet ned på et stykke papir på steder, hvor andre kan være til stede.
  • Brug en adgangskodeadministrator eller et adgangskodelager indbygget i din browser.
  • Brug en unik adgangskode til hver af dine konti. Genbrug af adgangskoder gør det muligt for en ubuden gæst, der formår at lære adgangskoden til en af dine konti, at få adgang til alle dine andre konti.

Sådan opretter eller ændrer du dit hjemmenetværks adgangskode

Sådan går du til routerkonfiguration