Om krypto svindel

28. september 2023

ID 248822

Krypto svindel er en rekke nettkriminalitet som tar sikte på å stjele kryptovaluta som Bitcoin.

Typer krypto svindel

Krypto svindel kan ha følgende former:

  • Falske nettsider og krypto lommebøker. Svindlere lager et falskt nettsted som etterligner en kjent krypto børs eller en falsk lommebok. Et slikt nettsted kan være vanskelig å skille fra den virkelige varen fordi domenenavnet og utformingen av nettstedet ligner mye på originalen. Brukere besøker den falske nettsiden og skriver inn sensitiv informasjon og avslører den til svindlerne.
  • Krypto phishing. Svindlere oppretter phishing lenker som fører til falske nettsteder, krypto børser eller investering plattformer. Disse koblingene sendes deretter på e-post til ofrene eller plasseres på andre nettsteder. Brukere klikker på koblingene og mister data eller penger.
  • Falske investeringer i en «ny» kryptovaluta. Svindlere lager et falskt forslag om å investere i et nytt prosjekt, for eksempel en ny krypto valuta. Interesserte brukere sender midler til den angitte krypto lommeboken, men ingen kryptovaluta opprettes faktisk, og de investerte midlene blir aldri returnert.
  • Falske investering muligheter for krypto valuta. Svindlere annonserer lukrative investering muligheter for kryptovaluta på sosiale nettverk, og lover å returnere det investerte beløpet flere ganger. I stedet for den lovede inntekten, taper brukerne de investerte beløpene.
  • Svindel som involverer kjøp av maskinvare for gruvedrift. Brukere betaler for maskinvare for produksjon av krypto valuta (gruvedrift), men mottar aldri de lovede varene.
  • Falske nettsider for kjøp av krypto valuta. Svindlere lager et nettsted hvor du tilsynelatende kan kjøpe krypto valuta for fiat til en god valutakurs. Du sender pengene, men får ingenting tilbake.
  • Pumpe-og-dump ordninger som involverer krypto valutaer. Svindlere lanserer en massiv reklame kampanje for å støtte opp en individuell kryptovaluta. De lover at prisen på krypto valutaen vil fortsette å vokse. Investorer skynder seg å kjøpe krypto valutaen som annonseres. Svindlere selger deretter raskt krypto valutaen til den forhøyede prisen, noe som kan føre til at prisen krasjer under det opprinnelige nivået i løpet av minutter.

Hvordan Kaspersky appen gjenkjenner krypto svindel

Kaspersky appen sjekker lenker på nettsteder mot en regelmessig oppdatert database med phishing nettadresser og falske krypto valuta utvekslinger. Hvis nettsiden eller krypto børsen er falsk, vil appen varsle deg og blokkere tilgangen din før ressursen kan skade deg.

Var artiklen hjælpsom?
Hvad kan vi gøre bedre?
Tak for din feedback! Du hjælper os med at blive bedre.
Tak for din feedback! Du hjælper os med at blive bedre.