Om beskyttelse af dine adgangskoder på internettet

30. november 2021

ID 134550

Hvis du er en aktiv internetbruger, skal du normalt bruge mange forskellige adgangskoder, som når du besøger bankers, sociale netværks og e-mailtjenesters hjemmesider. Det er ikke praktisk at bruge et stort antal adgangskoder, fordi du er nødt til at huske, hvilken adgangskode, du bruger på en bestemt hjemmeside. Dette får ofte brugere til at ty til den nemme løsning at bruge en enkelt adgangskode på forskellige hjemmesider. Men dette er ikke en sikker løsning. En simpel adgangskode, som bruges på flere hjemmesider kan nemt blive brudt eller opsnappet af hackere. Hvis dette sker med en adgangskode fra en banks hjemmeside, risikerer du at miste dine penge.

Kontroller adgangskodens styrke

Når du opretter en adgangskode på en hjemmeside, kontrollerer Kaspersky Security Cloud styrken af din adgangskode og giver dig besked om den. Fra meddelelsesvinduet kan du fortsætte til vinduet, der bruges til at downloade Kaspersky Password Manager. Du kan bruge Kaspersky Password Manager til at skabe en stærk adgangskode og gemme dine adgangskoder.

Beskyt dig mod at bruge de samme adgangskoder

Når du indtaster en adgangskode på et websted, hvor sikkerheden er særlig vigtig (f.eks. på et socialt netværk), opfordrer Kaspersky Security Cloud dig til at aktivere beskyttelse mod brug af de samme adgangskoder.

Hvis beskyttelse mod brug af de samme adgangskoder er aktiveret, kontrollerer Kaspersky Security Cloud, om du tidligere har brugt den adgangskode, du indtaster på følgende hjemmesidekategorier:

• Bankers og betalingssystemers hjemmesider
  • Sociale netværk
  • Mailtjenester

Hvis den adgangskode, du indtaster allerede er blevet brugt på hjemmesider for disse kategorier, meddeler Kaspersky Security Cloud dig det og tilbyder dig at oprette en ny adgangskode. Du kan vælge hjemmesidekategorier, for hvilke anvendelsen af de samme adgangskoder skal overvåges.

Hvis du bruger Kaspersky Password Manager

Hvis du har downloaded og installeret Kaspersky Password Manager, er adgangskodebeskyttelse deaktiveret i Kaspersky Security Cloud. Adgangskodebeskyttelse leveres af Kaspersky Password Manager. Kaspersky Password Manager er designet til at gemme dine personlige oplysninger sikkert: adgangskoder, pasoplysninger samt økonomiske og medicinske data. For flere detaljer om, hvordan du beskytter dine adgangskoder henvises til Hjælp-teksten for Kaspersky Password Manager. Kaspersky Security Cloud overvåger ikke oprettelsen af adgangskoder og kontrollerer ikke, hvis du bruger en adgangskode, der bruges på bankers, sociale netværks og e-mailtjenesters hjemmesider eller på andre hjemmesider, og viser ikke meddelelser om styrken af en adgangskode eller dens brug på andre hjemmesider.

Kaspersky Security Cloud giver dig ikke besked, når en adgangskode, der bruges på bankers, sociale netværks eller e-mailtjenesters hjemmesider også bruges på andre hjemmesider, hvis du har downloadet og installeret Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints 3.5 eller nyere.