Om Kontotjek

30. november 2021

ID 153899

De fleste brugere opretter konti på forskellige websteder med henblik på arbejde, shopping og kommunikation. Der er altid risiko for, at angriberne kunne hacke webstedet og få adgang til brugerdata. Hvis du bruger den samme e-mailadresse og adgangskode til forskellige websteder, er det mere sandsynligt, at dine data bliver lækket.

Med Kaspersky Security Cloud kan du kontrollere dine brugerkonti for potentielle lækager. Hvis kontrollen afslører, at dine data kan være blevet offentligt tilgængelige, vil programmet give dig besked om det og vise en liste over websteder, hvorfra en datalækage kunne være sket, datoen for den mulige lækage og den kategori af data, der kan være offentligt tilgængelige.

Ved kontrol af brugerkonti henter Kaspersky ikke data som almindelig tekst og bruger dem kun til den angivne kontrol uden at gemme dem. Ved registrering af en lækage får Kaspersky Security Cloud ikke adgang til selve brugerdataene, men leverer kun oplysninger om kategorier af data, som kan være blevet offentligt tilgængelige.

Kaspersky Security Cloud kan give dig besked om en mulig lækage af følgende datakategorier:

• Personlige data: f.eks. pasoplysninger, biometriske data, data om alder.
  • Bankdata: f.eks. numre på kreditkort og bankkonti, oplysninger om indestående på kreditkort og bankkonti.
  • Aktivitetshistorik: f.eks. autentificeringstokens, adgangskodehistorik.

Som standard prøver Kaspersky Security Cloud at kontrollere dine brugerkonti, når du godkendes på et bestemt websted. Under godkendelsen krypteres den e-mailadresse du bruger til at logge ind og sendes til KSN-skyen. Hvis kontrollen viser, at dine data kan være offentligt tilgængelige, modtager du en passende besked. Du kan deaktivere Kontotjek.

Du kan tilføje op til 50 konti til automatisk tjek. Lister med konti i Kaspersky Security Cloud synkroniseres ikke mellem enheder. Tilføjede konti kontrolleres én gang om dagen.

Tilføjelse af konti til listen for automatisk tjek kan være utilgængelig i dit land.

Kaspersky Security Cloud kontrollerer med jævne mellemrum den e-mailadresse, der er tilknyttet til din My Kaspersky-konto. Den første sådanne kontrol udføres 48 timer efter installation af programmet. Yderligere kontroller foretages en gang hver 24. time.

Komponenten Kontotjek i Free-pakken giver dig kun mulighed for at kontrollere en My Kaspersky-konto. Automatiske kontroller af denne eller andre konti er kun tilgængelige i Personal- eller Family-pakker.