Om beskyttelse af data indtastet på computertastaturet

30. november 2021

ID 70745

Med beskyttelse af dataindtastning på computertastaturet kan du undgå, at data indtastet med tastaturet bliver opfanget på hjemmesider. For at aktivere beskyttelse af dataindtastning på tastaturet skal Kaspersky Protection-udvidelsen være aktiveret i browseren. Du kan konfigurere beskyttelse af dataindtastning fra computertastaturet på forskellige websteder. Efter Sikker indtastning er konfigureret, vises en pop-up meddelelse om, at Sikker indtastning er aktiveret ved siden af det område, hvor markøren er indstillet. Som standard er Sikker indtastning aktiveret for alle kategorier af hjemmesider undtagen Internetkommunikation.

Sikker indtastning har følgende begrænsninger:

• Sikker indtastning er kun tilgængelig for Chromium-baseret Microsoft Edge, Mozilla Firefox og Google Chrome. Hvis du arbejder i andre browsere, er de data, du indtaster fra et hardwaretastatur ikke beskyttet mod at blive opfanget.
  • Sikker indtastning virker ikke i browsere, der kører i programmet Sandboxie.
  • Beskyttelse af dataindtastning fra computertastaturet kan ikke beskytte dine personlige data, hvis et websted, der kræver indtastning af sådanne data, er blevet hacket, fordi hackerne i dette tilfælde får adgang til de indtastede oplysninger direkte fra webstedet.

Den foregående liste beskriver de største begrænsninger i funktionalitet for beskyttelse af dataindtastning. En komplet liste over begrænsninger findes i en artikel på Kasperskys tekniske supports websted. Denne artikel indeholder en liste over begrænsninger for Sikker indtastning i Kaspersky Internet Security. Disse begrænsninger gælder også for Skærmtastatur i Kaspersky Security Cloud.

Begrænsninger for Sikker dataindtastning

Sikker indtastning i Kaspersky Security Cloud har følgende begrænsninger:

• Beskyttelse fungerer kun i følgende browsere: Microsoft Edge baseret på Chromium, Mozilla Firefox, Mozilla Firefox ESR og Google Chrome, når Kaspersky Protection-udvidelsen er installeret og aktiveret.
  • Beskyttelse fungerer kun for sider, der opfylder følgende betingelser:
    • Siden er på en liste med URL-adresser eller i en kategori af sider, der kræver Sikker indtastning.
    • Siden er åben i en Beskyttet browser.
    • Siden er ikke på URL-undtagelseslisten.
    • Siden indeholder et felt til indtastning af en adgangskode; samtidig skal afkrydsningsfeltet ud for kategorien "Indtastningsfelter til adgangskode på alle websteder" markeres i programindstillingerne.
    • For at bekræfte, at afkrydsningsfeltet er markeret, skal du gå til Yderligere → Sikker dataindtastning. I afsnittet Sikker indtastning skal du klikke på Rediger kategorier.
  • Beskyttelse fungerer kun for felter, der opfylder følgende betingelser:
    • Indtastningsfeltet er en enkelt linje, og den svarer til HTML <input>-tagget.
    • Indtastningsfeltet er ikke skjult: Værdien af typeattributten svarer ikke til skjult, og i CSS-formater er visningsfeltet ikke indstillet til ingen.
    • Indtastningsfelter er ikke felter af typerne indsendelse, radio, afkrydsningsfelt, knap eller billede.
    • Indtastningsfeltet må ikke være skrivebeskyttet (readOnly).
    • Indtastningsfeltet skal være klar til indtastning (få fokus).
    • Hvis feltet har attributten for maksimal længde (maxlength), skal minimumsantallet af tegn, der kan indtastes, være mere end tre.
  • Beskyttelse fungerer ikke i følgende tilfælde:
    • Data indtastes ved hjælp af IME-teknologi.
    • Indtastningsfeltet er ikke et felt til indtastning af en adgangskode.

I perioden efter, at du installerer Kaspersky Security Cloud, men inden du genstarter computeren for første gang, vil programmet ikke opfange det første tegn indtastet af brugeren (i noget program).

Hvis du har problemer, kan du sende en forespørgsel med en detaljeret beskrivelse af problemet til Kasperskys tekniske supportteam via My Kaspersky.

Oplysninger om at arbejde med My Kaspersky kan findes under Hjælp.