Datasikkerhed

14. februar 2022

ID 112161

Åbn vinduet Personlige oplysninger

Hvis du ikke er sikker på, om dine konti på visse websteder er sikre, kan du kontrollere dem ved hjælp af Kaspersky Security Cloud. Programmet kan registrere, om dine konti er blevet kompromitteret, og dine data er i fare for at blive offentligt tilgængelige.

Bemærk: Kaspersky Security Cloud kan kun kontrollere konti, der bruger en e-mailadresse som brugernavn. Når Kontotjek bruges, modtager Kaspersky ikke data i et åbent tilgængeligt format og gemmer dem ikke. Dataene bruges kun til scanning. Ved registrering af en lækage får Kaspersky Security Cloud ikke adgang til selve brugerdataene, men giver kun oplysninger om kategorier af data, der muligvis er offentligt tilgængelige.

Kaspersky Security Cloud kontrollerer, om kontoen er blevet kompromitteret.

Hvis tjekket opdager, at dine data kan være havnet i det offentlige domæne, vil programmet underrette dig og vise følgende oplysninger:

• En liste over websteder, hvorfra en datalækage kan have fundet sted.
  • Datoen for mulig lækage.
  • Den kategori af data, der muligvis er offentligt tilgængelige.

Du kan lære, hvordan du minimerer konsekvenserne af en eventuel lækage af disse data ved at klikke på en datakategori.

Kontrollér, om din konto er blevet kompromitteret

Kaspersky Security Cloud beskytter fortrolige oplysninger, mens din Mac kører. Du kan blokere dit webkamera for at forhindre enhver applikation i at bruge det. Kaspersky Security Cloud blokerer adgang til de systembiblioteker, der bruges af webkameraet, når du slår denne funktion til. Du kan finde eksempler på programmer, som ikke vil kunne få adgang til dit webkamera når det er blokeret af Kaspersky Security Cloud og listen af understøttede webkameraer på den tekniske support hjemmeside (Vidensbase).

Bemærk: Adgangen blokeres for alle programmer, der er installeret på din computer. Du kan ikke blokere adgang til dit webkamera for specifikke programmer.

Bloker webkamera

Stop blokering af webkamera

Bemærk: Hvis det program, som du ønsker at blokere adgang til webkameraet for kører, når du blokerer webkameraet, skal du genstarte programmet.

For at øge beskyttelsen af dine personlige oplysninger, inkluderer Kaspersky Security Cloud privat browsing, som er en funktion, der forhindrer hjemmesider i at spore dig. Du kan også vælge kategorier af hjemmesider, hvor du vil blokere sporing.

Bemærk: Kaspersky Security Cloud scanner kun krypterede forbindelser (HTTPS), hvis afkrydsningsfeltet Kontroller sikre forbindelser (HTTPS) for <component names> i afsnittet Generelt på fanen Beskyttelse er valgt.

Bloker sporing af hjemmeside

Stop blokering af sporing af hjemmeside

Vælg kategorier af hjemmesider for hvilke du vil blokere sporing

Når hjemmesidesporing er blokeret, blokerer Kaspersky Security Cloud sporingsaktiviteter fra hjemmesider, der hører til valgte kategorier og overvåger sporingsaktiviteter fra hjemmesider, der hører til de fravalgte kategorier. Hvis sporing af hjemmeside er tilladt, overvåger Kaspersky Security Cloud kun hjemmesider, der både tilhører valgte og fravalgte kategorier.

Du kan føje hjemmesider til listen over undtagelser. Når hjemmesidesporing er blokeret, blokerer Kaspersky Security Cloud ikke sporingsaktiviteter på hjemmesider, der er på listen af undtagede sider.

Tilføj/fjern en hjemmeside til/fra listen over undtagelser

Som standard blokerer Kaspersky Security Cloud ikke sporingsaktiviteter på hjemmesider for Kaspersky og deres partnere. Du kan manuelt aktivere blokering af sporingsaktiviteter på hjemmesider, der tilhører Kaspersky og deres partnere.

Aktivér blokering af hjemmesider, der tilhører Kaspersky og deres partnere

Nogle websteder er kendt for at være inkompatible med funktionen Privat browsing. Som standard blokerer Kaspersky Security Cloud ikke sporingsaktiviteter på sådanne websteder. Du kan manuelt aktivere blokering af sporingsaktiviteter på websteder, der vides at være inkompatible med funktionen Privat browsing.

Aktivering af blokering på websteder, der er kendt for at være inkompatible med privat browsing