Scanningsopgaver

14. februar 2022

ID 58390

Fil Anti-Virus og Web Anti-Virus leverer computerbeskyttelse i realtid, men vi anbefaler også, at du regelmæssigt scanner computeren for virus og andre computersikkerhedstrusler. Computerscanning er nødvendig for at forhindre spredningen af malware, som ikke er blevet detekteret af beskyttelseskomponenterne.

Kaspersky Security Cloud omfatter følgende indbyggede scanningsopgaver:

• Fuld scanning

En virusscanning af computerens hukommelse, opstartsobjekter og alle interne drev.

• Hurtig scanning

En virusscanning af kun de kritiske del af computeren: hukommelse, opstartsobjekter og systemmapper.

• Brugerdefineret scanning

En virusscanning af et individuelt objekt (fil, mappe, intern disk eller ekstern disk).

• Scanning af ekstern disk

Der udføres en virusscanning af eksterne diske, når et eksternt drev tilsluttes til computeren.

Når Kaspersky Security Cloud udfører en scanningsopgave, genkendes skadelige objekter gennem signaturanalyse. Ud over signaturanalyse bruger Kaspersky Security Cloud heuristisk analyse og andre scanningsteknologier.

Start opgaver med Fuld scanning og Hurtig scanning

Du kan også køre en Fuld scanning eller en Hurtig scanning på My Kaspersky. Du kan finde flere oplysninger om at køre en computerscanning på My Kaspersky på My Kaspersky Hjælp.

Start en opgave med Brugerdefineret scanning

Stop en scanningsopgave

Du kan planlægge en Fuld scanning eller en Hurtig scanning.

Planlæg en scanningsopgave fra Scan-vinduet

Planlæg en scanningsopgave fra Præferencer-vinduet

Når et eksternt drev er tilsluttet til computeren, kan Kaspersky Security Cloud automatisk starte scanning af drevet, bede om at scanne eller ikke gøre noget. Du kan vælge en af mulighederne i præferencerne for opgaven Scanning af ekstern disk.

Vælg den handling, som Kaspersky Security Cloud udfører, når et eksternt drev er tilsluttet til computeren

Opgaverne Fuld scanning og Hurtig scanning indeholder allerede scanningsomfang. Kaspersky Security Cloud scanner computerens hukommelse, opstartsobjekter og alle interne drev, når en Fuld scanning foretages. Under udførelse af opgaven Hurtig scanning scanner Kaspersky Security Cloud computerens hukommelse, opstartsobjekter, der køres automatisk, samt systemmapper. Du kan ændre scanningsomfanget for Hurtig scanningsopgaven.

Bemærk: På computere, der kører macOS 10.15 eller nyere, kan du springe scanning af den skrivebeskyttede systemvolumen over for at reducere scanningstiden markant. Som standard scanner Kaspersky Security Cloud ikke den skrivebeskyttede systemvolumen, når du udfører en Hurtig scanning-opgave og scanner den, når du udfører en Fuld scanning-opgave.

Aktivér/deaktiver scanning af den skrivebeskyttede systemvolumen

Tilføj/fjern en fil eller mappe til/fra scanningsomfanget for Hurtig scanning

Tilføj et objekt fra Hurtig scanning-standardlisten til scanningsomfanget for Hurtig scanning.

Deaktivér beskyttelse af et objekt i scanningsomfanget for Hurtig scanning

Hvis der registreres en trussel i en fil, viser programmet en meddelelse og udfører den angivne handling for objektet. Du kan ændre den handling, der skal udføres, når et objekt detekteres.

Vælg den handling, som Kaspersky Security Cloud skal udføre, når der registreres inficerede filer

Inden Kaspersky Security Cloud forsøger at desinficere eller slette en inficeret fil, opretter programmet en sikkerhedskopi, så den senere kan gendannes eller desinficeres. En filkopi vises i Karantæne. Du kan prøve at desinficere denne fil senere ved hjælp af opdaterede anti-virusdatabaser.

Oplysninger om resultaterne af scanningsopgaver og om alle detekterede objekter logføres i en rapport.

Bemærk: Hvis der opstår fejl, mens en virusscanningsopgave kører, skal opgaven startes igen. Hvis det nye forsøg på at køre scanningen også resulterer i en fejl, skal du kontakte Kasperskys tekniske support.

Se scanningsopgaverapport

Oplysninger om status for hver enkelt kørende scanningsopgave (procent fuldført og resterende tid) vises i vinduet Scanning.