Web Anti-Virus

14. februar 2022

ID 58556

Når du bruger internettet, er din computer i fare for at blive inficeret af vira og andre computer-sikkerhedstrusler. Trusler for computerens sikkerhed kan trænge ind i din computer, når du downloader freeware eller besøger hjemmesider, som har været angrebet af hackere. Derudover kan netværksorme angribe din computer, så snart computeren opretter forbindelse til internettet, også før du åbner en webadresse eller downloader en fil.

Kaspersky Security Cloud beskytter oplysninger, som din computer sender og modtager via HTTP- og HTTPS-protokollerne i Safari, Chrome eller Firefox.

Bemærk: Kaspersky Security Cloud overvåger webtrafik på de porte, der oftest bruges til at sende og modtage data via HTTP og HTTPS. Kaspersky Security Cloud scanner kun krypterede forbindelser (HTTPS), hvis afkrydsningsfeltet Kontroller sikre forbindelser (HTTPS) for <component names> i afsnittet Generelt på fanen Beskyttelse er valgt.

Aktivér/deaktivér Web Anti-Virus

Vigtigt: Hvis du deaktiverer Web Anti-Virus, aktiveres det ikke automatisk igen, når Kaspersky Security Cloud starter igen, eller når operativsystemet genstartes. Du skal genaktivere Web Anti-Virus manuelt.

Web Anti-Virus scanner webtraffik baseret på indstillinger, som Kaspersky anbefaler. Skadelige objekter genkendes ved hjælp af signaturanalyse, heuristisk analyse og data fra Kaspersky Security Network.

Kontrol af links på websteder for phishing-trusler og skadelige webadresser gør det muligt at undgå phishing-angreb. Phishing-angreb sker oftest i form af e-mails fra kriminelle, som lader som om de er finansielle institutter (som f.eks. banker) og sender links til falske hjemmesider. I disse e-mails prøver de kriminelle at snyde brugeren til at besøge en phishing-hjemmeside og indtaste fortrolige oplysninger (såsom kortnummer eller navn og adgangskode til en online bankkonto). Et phishing-angreb kan f.eks. skjules som en meddelelse fra din bank med et link til dens officielle websted, men i virkeligheden sender linket dig til en nøjagtig kopi af bankens officielle websted, som er skabt af bedragere.

Web Anti-Virus overvåger din webtraffik for forsøg på at besøge en phishing-hjemmeside. Det blokerer adgang til sådanne sider. Til kontrol af links på websteder for phishing-trusler og skadelige webadresser bruger Kaspersky Security Cloud programdatabaserne, heuristisk analyse og data fra Kaspersky Security Network.

Scanningsalgoritme for webtrafik

Hver enkelt hjemmeside eller fil, som du eller en applikation får adgang til via HTTP- eller HTTPS-protokoller, opfanges og scannes for skadelig kode af Web Anti-Virus:

• Hvis et websted eller fil indeholder en skadelig kode, blokeres den af Kaspersky Security Cloud, og der vises en meddelelse om, at den ønskede fil eller hjemmeside er inficeret.
  • Hvis filen eller hjemmesiden ikke indeholder skadelig kode, kan du bruge den med det samme.

Oplysninger om Web Anti-Virus' funktion og om alle registrerede farlige webtrafikobjekter logføres i en rapport.

Bemærk: Hvis Web Anti-Virus lukker ned efter at være stødt på en fejl, skal du læse Web Anti-Virus-rapporten og prøve at genstarte komponenten. Hvis problemet ikke er løst, kan du kontakte Kasperskys tekniske support.

Se Web Anti-Virus-rapporten