Om leverede data (andre regioner)

14. februar 2022

ID 70562

Få vist oplysninger om de data, der leveres til Kaspersky, mens du bruger tidligere udgaver af programmet

Kaspersky beskytter alle oplysninger, der modtages, i overensstemmelse med lovgivningen og gældende Kaspersky-regler. Data overføres via en sikker kanal.

Slutbrugerlicensaftale

Du accepterer automatisk at give de nedenfor anførte oplysninger via den software, der er installeret af dig, og som er beskyttet af AO Kaspersky Lab (herefter Kaspersky, Rettighedshaveren), til Kaspersky til følgende formål:

• Softwareaktivering og -bekræftelse af lovligheden for brug af softwaren.

Rettighedshaveren skal bekræfte, at den licens, du bruger, er lovlig under aktivering og brug af softwaren. For at gøre dette skal Rettighedshaveren behandle og modtage følgende oplysninger om softwaren, licensen, du har erhvervet, og computeren, hvor du vil installere softwaren, specifikt:

Type, version og lokalisering af den installerede software, versioner af installerede opdateringer, identifikator for computeren og identifikator for softwareinstallationen på computeren, aktiveringskode og unik identifikator for aktivering af den aktuelle licens; operativsystemets type, version og ordstørrelse; navn på det virtuelle miljø, hvis softwaren er installeret i et virtuelt miljø, identifikatorer for de softwarekomponenter, der er aktive på det tidspunkt, informationen gives, indholdstype, serverens IP-adresse, indholdslængde, protokolversion, bruger-id, My Kaspersky-infrastruktursignatur, program-id, global produktidentifikator, aktuel lokal dato og tid på brugerens computer, aktuel aktiveringskode, operativsystemnavn og -version, programtjeneste-ID, platform for brugerens enhed, unikt enheds-id på My Kaspersky, information om aftaler foreslået til brugeren, aftaletype, version af aftaleteksten, flag, der angiver, om brugeren er enig i aftaleteksten, type komprimering for licensbilletdata, type underskrift på billetten, indholdet af licensbillettens header, Regional Activation Center-id, aktiveringskode-hash beregnet ved hjælp af SHA1-algoritmen, billetkrop-hash beregnet ved hjælp af SHA1-algoritmen, licensbillets oprettelsesdato og tidspunkt, intern licensinformationsidentifikator, aktuel licensbilletidentifikator, licensbilledsekvens-id, dato fra hvilken licensbilletten er gyldig, dato til hvilken licensbilletten er gyldig, aktuel licensbilletilstand, licensversion, licensbilletversion, applikations-id'er for produkter, der er kompatible med det aktuelle program, programlokaliserings-id, programtilpasning-id, system- og programparametre, indstillinger for billetemballage, My Kaspersky-servicetoken, My Kaspersky-bruger-id, My Kaspersky-kontotype, signatur, understøttede programtyper, tidligere aktiveringskode, aktiveringsdato og -tid, My Kaspersky service-id.

• Administration af computerbeskyttelse og erhvervede licenser via My Kaspersky-webstedet.

My Kaspersky-webstedet hjælper dig med at fjernadministrere dine erhvervede licenser og beskyttelsen af din computer. Denne funktion kræver, at rettighedshaveren fra din computer modtager og behandler oplysninger om softwaren, den erhvervede licens, oplysninger om computeren:

• Brugers e-mailadresse.
    • Brugers adgangskode.
    • Godkendelsesparametre.
    • Godkendelseskontekst.
    • CAPTCHA-id.
    • CAPTCHA-type.
    • Brugers svar på CAPTCHA.
    • Programlokalisering og lokalisering af tredjepartssoftware.
    • Engangsadgangskode til totrinsgodkendelse.
    • Unikt bruger-id på My Kaspersky.
    • Brugerkonto-id på My Kaspersky.
    • Område.
    • Flag, der indikerer, om brugeren accepterer at videregive sin e-mailadresse for at modtage brugertilpassede markedsføringstilbud.
    • Engangsadgangskode til at registrere enheden på My Kaspersky.
    • Engangsadgangskode til automatisk tilslutning af det program, der er downloadet fra My Kaspersky.
    • Version af den anvendte protokol.
    • XMPP-meddelelsesidentifikator.
    • Aktuel tid og dens forskel fra UTC.
    • Generelle oplysninger om brugerens enhed: unik enhedsidentifikator, unik enhedsidentifikator på My Kaspersky, midlertidig enhedsidentifikator på My Kaspersky, enhedens netværksnavn, enhedstype, operativsystemtype, version af operativsystemet og installerede servicepakker, enhedstypebillede, computerens navn på netværket (domænenavnet), hash-summen af enhedens MAC-adresse og brugeridentifikator på My Kaspersky, teknologi, der bruges til at bestemme enhedsparametre, version af enhedoptællingsmotor, enhedsnavn, navn og værdi på enhedsparametre, leverandør af enheden.
    • Generelle oplysninger om licenser, der bruges i programmet: licens-id, aktiveringskode, licenstype, nuværende licensstatus, serviceoplysninger om licens, aktiveringsfejl, nuværende dato og tidspunkt for licensudløbsdato, licensheader, oplysninger om yderligere licenser tilføjet.
    • Regionale indstillinger for operativsystemet: oplysninger om tidszone, standard tastaturlayout, lokalitet.
    • Enhedstokentype.
    • Tjeneste-id.
    • Entydigt id til binding mellem bruger og enhed på My Kaspersky.
    • Årsag til frakobling fra My Kaspersky.
    • Data til at modtage en godkendelsestoken til sessionen.
    • Partnerens rebrandingkode.
    • My Kaspersky-kontoidentifikator.
    • Oplysninger om programmet: program-id, unikt id for programinstallationen på computeren, fuld version af programmet, program-id på My Kaspersky, programtype, version af programstatus, samlet programstatus, programdriftstilstand, licensstatus, programbeskyttelsesniveau, status for beskyttelseskomponenter, scanningsstatus, databasestatus, databaseopdateringsstatus, versioner af de anvendte antivirusdatabaser og tidspunktet for deres sidste opdatering, liste over detekterede sikkerhedsproblemer, liste over anbefalinger og tilgængelige handlinger.
    • Oplysninger om registrering af operativsystemets svage sikkerhedsindstillinger, brugerens valg vedrørende svage sikkerhedsindstillinger, tilstanden for igangsættelse af opgaven med at søge efter svage sikkerhedsindstillinger, resultat af opgaven til at søge efter svage sikkerhedsindstillinger, antal svage sikkerhedsindstillinger opdaget, flag der angiver om de registrerede svage sikkerhedsindstillinger kan fjernes eksternt, behandlede svage sikkerhedsindstillinger registreret, gruppering af sikkerhedsindstillingerne efter vigtighedsniveau, identifikator, der angiver, om computeren bruges af et barn.
    • Liste over registrerede sikkerhedsproblemer, liste over anbefalinger og deres versioner, tilgængelige handlinger, fuld version af programmet, protokolversion, aggregeret beskyttelsesstatus, status for beskyttelseskomponenter, status for scanningsopgaver, status for opdateringsopgaver, liste over problemer, der er registreret på brugerens enhed, beskyttelsesniveau, status for databaser og opdateringsproces.
    • Oplysninger om svage sikkerhedsindstillinger: underretningstype, sværhedsgrad, Vidensbase-link, behandlingsstatus, mængde, mulighed for at blive rettet, identifikationsregelidentifikator.
  • Du får kernefunktionaliteten til den erhvervede software.

Softwarens kernefunktionalitet, som beskrevet i brugervejledningen, er at beskytte brugeren mod kendte trusler mod informationssikkerheden. For at kunne stille denne kernefunktionalitet til rådighed, mens du anvender softwaren, skal rettighedshaveren modtage og behandle oplysninger fra din computer om den installerede software, den erhvervede licens, de scannede objekter, registrerede trusler og inficeringer på computeren og dertil tilsluttede enheder, computerens aktivitet på internettet:

• Oplysninger om besøgte websteder: webstedets adresser, indledende domænedele af webadresser, som brugeren indtastede i browserens adresselinje eller adgang fra en søgemaskine.
    • Rækken med oplysninger om tilknytning af aktiveringskoden til brugeren: Det unikke bruger-id på My Kaspersky, softwareaktiveringskoden, typen af licensejerskab (ejer/ikke ejer) og KPC Infra-signatur.
    • Oplysninger om brugergrænsefladens element, hvorfra brugeren besluttede at købe softwaren.
    • Information om licens: softwareaktiveringskode, dato og tid for softwareaktivering, antal dage, der er gået siden softwareaktivering, antal dage der er tilbage før licensudløb, antal dage, der er gået siden licensudløb, type installeret licens, licensaktiveringsdato, licensudløbsdato, licensnøglens serienummer, licensstatus-id, licens-id, licensbilledsekvens-id, nuværende licensstatus, nuværende abonnementsstatus, gyldighedsperiode for den installerede licens, abonnementsstatens grund, abonnementsudløbsdato, abonnementets ID udbyderens dataskema, ordrenummer, under hvilket licensen blev købt, ID for den prislisteposition, som licensen blev udstedt for, licensperiode, yderligere licensinfo, kundenavn, antal enheder, som licensen er gyldig for, type af licensbruger, del af softwareaktiveringsnøglen, licensidentifikator, billetsekvensidentifikator, licensaktiverings-id.
    • Oplysninger om partneren: Id for den partner, som har solgt licensen, land, hvori partneren, som har solgt licensen, er beliggende, nummeret på den ordre, for hvilken licensen blev solgt, fulde navn på den partner, for hvem licensen blev udstedt til.
    • Data om licensen til identificering af brugergruppen efter abonnementets yderligere egenskaber.
    • Data om licensen til identificering af brugergruppen i virksomheden, der købte licensen, efter oplysningskommentaren i licensegenskaberne.
    • Oplysninger om softwaren: version af den installerede software, versionnummer af softwaren uden autopatches, ISO 15924-kode til softwarens landestandard, softwareversion-patch, softwareinstallationsdato og -tidspunkt, softwarens ISO 639-1 sprogkode, unik softwareinstallation-id, type installeret software, ISO 3166-1 Alpha-2 landekode, software-landestandard, softwareregion, software rebranding-identifikator, program-id, tilpasning-ID, rebranding-kode, prøveversion nulstillingstilstand, My Kaspersky-forbindelsesstatus, My Kaspersky bruger-id, id for softwareopdateringsstart, databaser opdateringsanmodnings-URL, programkomponent, der initierede anmodning om omdømme-service og anmodningsscenarie, tredjepartssoftware-id (tilbudt under programinstallationen, valgt af bruger, installeret), information om installationsfejl, installationstid, flags til ændring af installationsprocessen.
    • Brugerens enheds-id.
    • Oplysninger om operativsystem: Operativsystemets bitness (f.eks. 32-bit eller 64-bit), operativsystemets familie (f.eks. Windows eller Mac), operativsystemets type, operativsystemets version, operativsystemets servicepakke.
    • Status for brugerens accept af aftalevilkårene, aftaletype, aftaleversion og status for accept af aftalen, dato for ændring af erklæringen.
    • Tilstand for KSN-brug, timeout for meddelelse i kø.
    • Værdi af den programbedømmelse, der er angivet af brugeren, antal dage siden installationen, da vurderingsanmodningen blev vist, brugerens kommentar.
    • Identifikation af linkplaceringen i programmets grænseflade, linknavn, linktype.
    • Webadresse, der anvendes til anmodning om oplysninger, protokoltype, overordnet webadresse (hvorfra webadressen blev modtaget), portnummer.
    • Oplysninger om computerens forbindelse til det trådløse netværk: navnet på det trådløse netværk (SSID), det trådløse netværks godkendelsestype, det trådløse netværks kodningstype, kontrolsum (MD5 og SHA256) og navnet på adgangspunktets MAC-adresse, entydige id'er samlet af et entydig computer-id, det unikke computerinstallations-id, det trådløse netværks sikkerhedsniveau, det trådløse netværks kategori, attributten for DNS-navn, DHCP-data for forbindelsesindstillinger til netværket: kontrolsum (SHA256) for IP-adressen (IPv4 og IPv6) på DNS-serverne, kontrolsum (SHA256) for den lokale IP-adresse (IPv4 og IPv6), kontrolsum (SHA256) for den lokale IP-adresse (IPv4 og IPv6) for gaten, kontrolsum (SHA256) for undernetmasken og længde af netværkspræfiks, liste over tilgængelige netværk.
    • Oplysninger om Wi-Fi-netværket: Wi-Fi-netværkets id (hash for routerens MAC-adresse), Wi-Fi-netværkstype, enheds-id (hash for enhedens MAC-adresse + bruger-id for My Kaspersky (hash (MAC+bruger-id på My Kaspersky)) og enhedsstatus.
    • Unikt id for det indhold, der er leveret af programmet og læst af brugeren, protokolversion, knap-id, knaphandlingstype, type af hændelsessted.
    • Oplysninger om antallet af start af installerede produkter: Hash for startede produkter (MD5) og format for startede filer.
    • Lokalisering, rebranding-kode, programtype, programversion, program-hotfix, OS-version, grund til certifikat ugyldighed, linknavn og mål, område, OS-type, liste over indholds-id'er læst af brugeren, SHA1-hash af brugerlogin, første 5 byte af enhedens MAC-adresse registreret i det overvågede Wi-Fi-hjemmenetværk, hash af det scannede objekt (MD5, SHA256), webressourcedomæne, webserver IP-adresse, SHA1-hash for certifikatet, certifikattype, certifikatindhold, detekteringsnavn, revision af databaseposter, databasepostidentifikator, databaseposttype.
    • Unikt id for brugeren af webstedet, der downloadede distributionspakken fra webstedet.

De oplysninger, der modtages, bliver beskyttet af rettighedsindehaveren i overensstemmelse med fastlagte juridiske krav og skal sikre driften af den software, du har licens til.

Kaspersky kan bruge de indhentede statistiske data, der genereres på grundlag af de indsamlede oplysninger, til at overvåge tendenser på området for computersikkerhedstrusler og til at udgive de tilhørende rapporter.

Erklæring om Kaspersky Security Network

For at øge softwarens reaktionshastighed i forhold til informations- og netværkssikkerhedstrusler accepterer brugeren at levere følgende oplysninger:

• Oplysninger om det installerede operativsystem (OS) på computeren og installerede opdateringer.
  • Oplysninger om rettighedshaverens installerede software og status for virusbeskyttelse: softwarens version, de unikke software-id'er på computeren og oplysninger om opdateringer.
  • Oplysninger om alle scannede objekter og handlinger: Navnet på det scannede objekt, dato og tidspunkt for scanningen, URL og henviser, hvorfra den blev downloadet, navn og størrelse på scannede filer og stier, arkiveringsflag, dato og klokkeslæt for oprettelse af filen, navnet på pakkeprogrammet (hvis filen var pakket), filens entropi, filtype, filtypekode, -id og -format, URL, hvorfra objektet blev downloadet, objektkontrolsummer (MD5, SHA256, SHA2), typen af og værdien for objektets supplerende kontrolsum, data om objektets digitale signatur (certifikat), antal starter for objektet siden afsendelse af sidste statistik, opgave-id for den software, som har udført en scanning, filbilledstørrelse, undersystem for PE-filheader, egenskaber for PE-filheader, antallet af sektioner, bitmaske fra DataDirectory, overlejringsstørrelse, antal fundne strenge, antal fundne non random-strenge, vektor for DataDirectory-objekterne sorteret efter RVA, vektor for DataDirectory-objekterne sorteret efter sektionsnumre, cosinus hash fra de modtagede data, minwise hash fra de modtagede data, id, der angiver, om dataene blev sendt i tvungen tilstand, scanningstype, emuleringsdybde, emuleringsversion, compiler-version, objekt-hash, filentropi, frekvens af 0'er, frekvens af tal, 4-byte DWT-vektor, virtuel sektionsstørrelse, reel sektionsstørrelse og tekniske parametre for relevante detekteringsteknologier.

For eksekverbare filer: Tegn på afsendelse af tjenesteoplysninger, flag for omdømmeverificering eller filsignatur, navn, type, id, type, kontrolsum (MD5) og størrelsen på det program, der blev indlæst af det objekt, der bliver valideret, programstien og skabelonstierne, et tegn på Autorun-listen, dato for registrering, listen over attributter, navnet på pakkeprogrammet og oplysninger om programmets digitale signatur: Udgiverens certifikat og navnet på den overførte fil i MIME-formatet.

• Oplysninger om de kørende programmer og deres moduler: Kontrolsummer (MD5, SHA256) for kørende filer, størrelse, attributter, oprettelsesdato og PE-filens headeroplysninger, navn på pakkeprogrammer (hvis filen var pakket), koden for den konto, hvorunder processen blev startet, anvendte kommandolinjeparametre til at starte processen, navne på filer og deres moduler, filernes kontrolsummer (SHA256), kørsel af den eksekverbare fil, id-forholdene for dannelse af statistik baseret på de givne oplysninger samt et id for eksistensen og gyldigheden af de data, der gives i statistikken.
  • Oplysninger om processer, der kører på systemet (proces-id (PID), procesnavn, oplysninger om kontoen, som processen blev startet fra, programmet og kommandoen, der startede processen, den fulde sti til processens filer, startkommandolinjen, en indikation af, om processens fil har autorun-status, en beskrivelse af produktet, som processen tilhører produktets navn og oplysninger om udgiveren samt digitale certifikater, der anvendes, og oplysninger, der er nødvendige for at kontrollere deres ægthed, eller oplysninger om fraværet af en fils digitale signatur, og oplysninger om de moduler, der er indlæst i processerne: Navn, størrelse, type, oprettelsesdato, attributter, kontrolsummer (MD5, SHA2-256, SHA1), stien til dem, PE-filens header-information, navne på pakkeprogrammer (hvis filen var pakket), IP-adresser (IPv4 eller IPv6) for besøgte websteder, domænenavnet, metoden til bestemmelse af domænenavnet, tegnet, der angiver, at domænenavnet er på listen, navnet på den fil i processen, der åbnede webstedet, størrelsen på og kontrolsummerne (MD5, SHA2-256) for processens fil, stien til processens fil og filstiens skabelonkode, resultatet af filens certifikatvalidering, brugeragentstrengen, opbevaringsvarigheden for disse oplysninger, før de sendes til KSN, og resultatet af filens validering i KSN.
  • Hvis der registreres trusler eller sikkerhedsrisici ud over oplysninger om det registrerede objekt, angives oplysninger om id'et, versionen og typen for posten i anti-virusdatabasen, navnet på truslen baseret på rettighedshavers klassificering, kontrolsummen (MD5, SHA2-256, SHA1) for den programfil, der anmodede om den URL, hvor truslen blev registreret, IP-adressen (IPv4 eller IPv6) for den registrerede trussel, id'et for den type trafik, hvorpå truslen blev registreret, id'et for sikkerhedsrisikoen og dens trusselsniveau, URL'en for den webside, hvor sikkerhedsrisikoen blev registreret, de foreløbige resultater af objektanalysen og flaget for tavs detektering af objektet.
  • Oplysninger om netværksangreb: IP-adressen på den angribende computer og det portnummer, som netværksangrebet er rettet mod på brugerens computer, id for den protokol, der blev anvendt til angrebet, angrebets navn og type samt oplysninger om protokollen i anti-virusdatabasen.
  • URL- og IP-adressen for det websted, hvor der blev registreret skadeligt eller mistænkeligt indhold, navnet, størrelsen, og kontrolsummen for den fil, der anmodede om URL-adressen, id og vægt for den regel, der blev anvendt til at nå scanningsresultatet, samt formålet med angrebet.
  • Oplysninger om de ændringer, der er foretaget af brugeren på listen over websteder, der er beskyttet af Sikre penge-komponenten: Webstedets URL, et flag, der angiver, at et websted er blevet tilføjet, ændret eller slettet, oplysninger om, hvorvidt webstedet blev tilføjet i softwarevinduet eller via en browser, den URL, hvorfra brugeren åbnede webstedet (hvis webstedet blev tilføjet fra en browser), oplysninger om, hvorvidt brugeren valgte at huske ændringen for webstedet (hvis webstedet blev tilføjet fra browseren) samt oplysninger om den tilstand, som Sikre penge kører i for webstedet.
  • Samlede data fra scanningsresultaterne ved hjælp af lokale og skybaserede KSN-databaser: Antallet af unikke, ukendte objekter, antallet af unikke, pålidelige objekter, antallet af unikke, upålidelige objekter, det samlede antal af statusserne "ukendte objekter", "pålideligt objekt" og "upålidelige objekter", antallet af pålidelige objekter baseret på certifikatvalidering, betegnet som pålidelige baseret på en pålidelig URL, betragtet som pålidelige baseret på overførsel af pålidelighed fra en pålidelig proces, antallet af ukendte objekter, for hvilke der ikke er truffet beslutning om pålidelighed, og antallet af objekter, som brugeren har betegnet som pålidelige.
  • Oplysninger om brug af Kaspersky Security Network (KSN): KSN-id, software-id, fuld version af applikationen, upersonlig IP-adresse for brugerens enhed, indikatorer for kvaliteten af gennemførslen af KSN-anmodninger, indikatorer for kvaliteten af behandlingen af KSN-pakker, indikatorer for antallet af KSN-anmodninger og oplysninger om typen af KSN-anmodninger, dato og tidspunkt for, hvornår statistikker begyndte at blive sendt, dato og tidspunkt for, hvornår statistikker stoppede med at blive sendt, KSN-protokolversion.
  • Oplysninger om den private browsing-komponent for webstedssporing: Henviseren fra http-sporingsanmodningen, navnet på den tjeneste eller organisation, der yder sporingstjenester, kategorien af sporingstjenesten i overensstemmelse med rettighedshaverens kategorisering samt version og id for den browser, der åbnede URL'en.
  • Hvis der registreres et potentielt skadeligt objekt, gives der oplysninger om data i processernes hukommelse, elementer af systemobjektets hierarki (ObjectManager), data i UEFI BIOS-hukommelse samt navne på registreringsdatabasenøgler og deres værdier.
  • Oplysninger om hændelser i systemernes logfiler: Hændelsens tidsstempel, navnet på den logfil, hvori hændelsen blev fundet, type og kategori af hændelsen, navnet på hændelsens kilde og beskrivelse af hændelsen.
  • Oplysninger om netværksforbindelser: Version af og kontrolsummer (MD5, SHA2-256, SHA1) for den fil, hvorfra processen, der åbnede porten, blev startet, stien til processens fil og dens digitale signatur, lokale og eksterne IP-adresser, numre på lokale og eksterne forbindelsesporte, forbindelsestilstand og tidsstempel for portens åbning.
  • Oplysninger om den trådløse netværksforbindelse, der bruges af computeren: Navnet på det trådløse netværk, kontrolsummen (MD5 og SHA256) for MAC-adressen for adgangspunktet, flag, der angiver, hvorvidt computeren kører på batteri eller en stationær strømforsyning, DNS-flag, computertypen, oplysninger om det trådløse netværks type og sikkerhed, de entydige id'er, der er lavet ved hjælp af computerens entydige id, entydigt id for softwareinstallationen, navn på det trådløse netværk og MAC-adressen for adgangspunktet, oplysninger om de tilgængelige trådløse netværk: Navnet på det trådløse netværk, MAC-adressen for adgangspunktet, oplysninger om det trådløse netværks sikkerhed og signalkvalitet, flag, som bruges af VPN-forbindelsen, kategorien af det trådløse netværk, der er angivet i softwaren, DHCP-indstillinger, kontrolsummen (SHA256) for computerens IP-adresse (IPv4 og IPv6), domænenavnet og kontrolsummen (SHA256) for stien fra URL-adressen for den bundne portal, WPS-indstillinger for adgangspunkterne: Kontrolsummerne for navnet og serienummeret på den trådløse enhed, nummeret og navnet på den trådløse enhedsmodel, navnet på dens fabrikant, lokal tid i starten og slutningen af den trådløse forbindelsessession, listen over tilgængelige trådløse adgangspunkter og deres parametre samt overvågningstilstand for enheders tilslutning til det trådløse hjemmenetværk.

Kaspersky Security Network-tjenesten kan behandle og indsende hele filer, f.eks. objekter, der registreres via ondsindede links, som kan blive brugt af kriminelle til at gøre skade på din computer og/eller dele af dem, til Kaspersky til yderligere undersøgelse.

Derudover kan der blive sendt pålidelige eksekverbare og ikke-eksekverbare filer, aktivitetsrapporter for programmer, dele af computerens RAM og operativsystemets startsektor for at undgå hændelser og undersøge hændelser, samt følgende oplysninger om filer og processer:

• Navne og stier for filer, der blev tilgået af processen.
  • Navne på registreringsdatabasenøgler og deres værdier, som blev tilgået af processen.
  • URL'er og IP-adresser, som blev tilgået af processen.
  • URL'er og IP-adresser, fra hvilke den kørende fil blev downloadet.

Brugeren accepterer at oplyse følgende til Kaspersky for at forbedre kvaliteten af Kasperskys produkter:

• Oplysninger om brugen af produktets brugergrænseflade: Oplysninger om åbning af brugergrænsefladens vinduer (id og navn på vinduer samt anvendte kontrolelementer) og skift mellem vinduer, oplysninger, der fastlægger årsagen til åbning af et vindue, dato og tidspunkt for opstart af brugergrænsefladen og faser i brugergrænsefladens opstart, tidspunkt for og type af brugerinteraktioner med brugergrænsefladen, oplysninger om ændring af indstillinger og produktparametre (navn på indstilling eller parameter samt de gamle og nye værdier).
  • Id på programmet i interaktiv tilstand.
  • Oplysninger om opdateringer af den installerede software og anti-virusdatabaser: IP-adressen (IPv4 eller IPv6) for den opdateringskilde, der blev anvendt, typen af opdateringsopgave, antal af og samlede størrelse på de hentede filer under en opdatering, den gennemsnitlige overførselshastighed for opdateringsfilerne, gennemsnitshastigheden for netværkshandlinger under opdateringen, status for gennemførsel af opdateringsopgaven, typen af fejl, der kan opstå under en opdatering, antallet af mislykkede opdateringer, id'et for den produktkomponent, der udfører opdateringer, og databaseversion og dato for oprettelse, målfilterets værdi.
  • Oplysninger om operativsystemets versioner (OS-hovedversion, OS-underversion, OS-version, OS-servicepakke) og installerede opdateringer, aktuelle og standardindstillinger for OS-sprog, version og kontrolsummer (MD5, SHA2-256, SHA1) på OS-kernel-fil, parametre for OS-driftstilstand, OS-udgave, OS-egenskaber, OS-processortype.
  • Oplysninger om softwaren, der er installeret på computeren: Navnet på softwaren og navnet på dens udgiver, oplysninger om registreringsdatabasenøgler og deres værdier, oplysninger om softwarens komponentfiler: Kontrolsummer (MD5, SHA2-256, SHA1), navnet på en fil, dens sti på computeren, størrelse, version og digital signatur.
  • Oplysninger om hardware, der er installeret på computeren: type, navn, modelnavn, firmwareversion, parametre for indbyggede og tilsluttede enheder.
  • Oplysninger om den sidste mislykkede genstart af operativsystemet: antallet af mislykkede genstarter.
  • Oplysninger om brug af scenarier i forbindelse med adaptiv sikkerhed: Id'et for software- eller brugerhandlingen, når indtastning af adgangskode registreres, id'et for operativsystemindstillingen, som reducerer niveauet af computerbeskyttelse, id'et for software- eller brugerhandlingen ved registrering af en sådan indstilling, typen af bruger, der ændrede operativsystemindstillingen, typen af scanningsopgave, hvorunder operativsystemindstillingen blev registreret, resultatet af scanningen, kontrolsummen (SHA256) baseret på det unikke softwareinstallations-id og statistik-id samt id'er, der angiver, om computeren bruges af et barn.
  • Oplysninger om enheder, der er tilsluttet det trådløse netværk: Enhedens MAC-adresse, typen, antallet af tegn i titlen, typen af installeret operativsystem, producentens navn og data fra DHCP-pakken, som modtages fra enheden.

Ved deltagelse i KSN indvilger brugeren i at levere følgende oplysninger til brug for alle de ovenstående formål:

• Det entydige id for softwareinstallationen.
  • Den fulde version af den installerede software.
  • Den installerede softwares type-id.
  • Det entydige id for den computer, softwaren er installeret på.

Kaspersky beskytter de modtagede oplysninger i overensstemmelse med gældende lovgivning og Kaspersky-regler. Data overføres via en sikker kanal.

Filer (eller deres dele), som muligvis kan udnyttes af hackere til at beskadige computeren eller dataene, kan også sendes til Kaspersky til nærmere undersøgelse.

Læs Erklæringen om Kaspersky Security Network, og tilbagekald din accept

Du accepterer at indsende følgende oplysninger til programidentificering under database- og modulopdateringer:

• Software-id (AppID)
  • Id for aktiv licens
  • Softwareinstallationens unikke id (InstallationID)
  • Unikt id for start af opdateringsopgave (SessionID)
  • Softwareversion (BuildInfo)
  • Oplysninger om opdatering af komponenten Opdaterer: opdateringsopgaver, der ikke lykkedes, antallet af mislykkede starter efter opgraderingen, komponentversionen, fejlkoden, id for typen af opdateringsopgave, statuskoden for softwaren efter opdateringen, dato og tidspunkt for afsendelse af statistikken

Programmet behandler og gemmer også følgende personlige data, som vises i programmets brugerflade:

• Den e-mailadresse, der bruges til at oprette forbindelse til My Kaspersky
  • Webstedsadresser, der blev tilføjet til undtagelserne (vist i Web Anti-Virus, Sporing af hjemmeside, præferencer for Sikre penge og i vinduet Rapporter)
  • Licensdata
  • Hashes af adgangskoder
  • Hashes af e-mailadresser

Disse data gemmes lokalt i en ikke-modificeret form og kan ses under en hvilken som helst brugerkonto på computeren.