Kaspersky VPN Secure Connectiоn for Mac

Indhold af sporingsfiler, dumpfiler og indstillingsfiler

12. april 2023

ID 171494

Bemærk: Alle filer, der beskrives i dette afsnit, er kun tilgængelige for computerens systemadministrator og ejeren af computerkontoen med Kaspersky VPN installeret.

1. Sporingsfiler

Sporingsfiler indeholder oplysninger om hændelser, der opstår under driften af Kaspersky VPN. Sporingsfiler gemmes lokalt på din computer i følgende mappe: ~/Library/Group Containers/2Y8XE5CQ94.com.kaspersky.ksec/Library/Application Support/KSEC/Logs/.

Der er spor i følgende filer:

• ksec_agent_<timestamp>.log
  • ksec_app_<timestamp>.log
  • ksec_daemon_<timestamp>_pid_<PID>.log
  • ksec_networkextension_<timestamp>.log

Sporingsfilerne kan indeholde følgende oplysninger:

• Oplysninger om enheden og operativsystemet (unikt enheds-id, enhedstype, MAC-adresser for netværksenheder, operativsystemtype, operativsystemversion)
  • Oplysninger om programmer, der bliver downloadet af brugeren (URL, attributter, filstørrelse, oplysninger om den proces, der downloadede filen)
  • Oplysninger om startede programmer og deres moduler
  • Oplysninger om driften af programmet og dets moduler
  • Oplysninger om fejl i og ved brug af den grafiske brugergrænseflade på det installerede Kaspersky-program
  • Oplysninger om netværksforbindelser og netværksindstillinger: IP-adresse til fjerncomputeren og brugerens computer, IP-adressen for DNS-servere, MAC-adressen for adgangspunktet, netværksnavn, signalstyrke, portnummer for porte, der bruges til at etablere forbindelsen, netværksprotokol, forbindelsesstatus ved tidspunktet for filgenerering, netværkets omdømme, proxy-serverindstillinger – brugernavn/adgangskode-hash
  • Oplysninger om indstillinger for tilslutning til Kaspersky-servere
  • Oplysninger om forbindelser til Pango-servere
  • Oplysninger om licenstype (licenstype, område)
  • Oplysninger om netværkspakker modtaget og sendt af computeren over telekommunikationsnetværk
  • Oplysninger om sendte og modtagne e-mails og beskeder på instant-messengere
  • Oplysninger om My Kaspersky: oplysninger om webstedets brugernavne og adgangskoder samt indholdet af cookie-filer
  • Serverens offentlige certifikat
  • Oplysninger om landesprog, software-id, softwaretilpasning, softwareversion, unikt softwareinstallations-id, unikt computer-id

Sporingsfiler indeholder kun de oplysninger, der er nødvendige for at rette fejl i programmet. Kaspersky bruger sporingsfiler til at undersøge hændelser i forbindelse med fejl i driften af Kaspersky VPN.

Som standard er oprettelsen af sporingsfiler deaktiveret. Du kan aktivere generering af sporingsfiler i programindstillingerne.

Sporingsfiler kan kun sendes manuelt til Kaspersky. Kaspersky VPN sender ikke automatisk sporingsfiler til Kaspersky.

Du kan vælge, hvordan sporingsfiler skal sendes til Kaspersky.

Før du sender sporingsfiler til Kaspersky, bedes du gennemgå deres indhold.

Vigtigt: Sporingsfiler kan muligvis indeholde personlige eller følsomme oplysninger. Ved at sende sporingsfiler til Kaspersky accepterer du at levere alle de data, der indeholdes i de sporingsfiler, du sender, til Kaspersky, og du accepterer den metode, der anvendes til at sende dem.

2. Dumpfiler

Dumpfiler indeholder alle oplysninger om den igangværende hukommelse af programmets processer på det tidspunkt, hvor dumpningen oprettes. Dumpfiler kan indeholde fortrolige data.

Dumpfiler genereres af operativsystemet og sendes kun til Apple-servere, hvis du har givet samtykke. Inden du sender en dumpfil, bedes du gennemse indholdet.

3. Ekstra filer

Derudover genererer Kaspersky VPN ekstra indstillingsfiler, som gemmes på brugerens computer. Disse filer kan indeholde oplysninger, der er nødvendige for brug af softwaren: indstillinger, interne databaser, konfigurationsfiler.

Kundeservice specialisterne kan bede dig om at levere de ekstra filer for at skære ned på behandlingstiden for anmodninger i forbindelse med fejl i softwaren. Brugeren sender disse data manuelt efter anmodning fra en specialist i kundeservice.

Ved at sende de ekstra indstillingsfiler til kundeservice accepterer du at levere alle de data, de indeholder, og du accepterer den metode, der bruges til at sende dem. Før du sender disse filer, bedes du gennemgå deres indhold.

Disse ekstra filer kan indeholde følgende oplysninger:

• Proxyserverindstillinger – brugernavnet og adgangskode-hash
  • Brugeroplysninger for oprettelse af forbindelse til My Kaspersky
  • Navne på de Wi-Fi-netværk, som reglerne for at sikre en sikker forbindelse er konfigureret for