Kontrol af computerbrug

19. december 2023

ID 70787

Web-politik håndtering giver dig mulighed for at begrænse den tid, brugeren anvender computeren. Du kan angive et tidsinterval, hvor Web-politik håndtering skal blokere adgang til computeren (sengetid) samt den samlede tidsbegrænsning for computerbrug til hverdag. Du kan angive forskellige grænseværdier for hverdage og weekender.

Sådan konfigureres tidsbegrænsninger for brug af computeren:

1. Gå til Indstillinger for administration af webpolitik-vinduet.
  2. I vinduet med indstillinger for Webpolitikhåndtering skal du vælge afsnittet Computer.
  3. For at angive et tidsinterval, inden for hvilket Web Policy Management vil blokere adgangen til computeren i Hverdage og Weekender-sektionen, skal du vælge Bloker adgang fra N til N afkrydsningsfeltet.
  4. På rullelisten ud for afkrydsningsfeltet Bloker adgang fra N skal du angive tidspunktet for start af blokeringen.
  5. På rullelisten til N skal du angive tidspunktet for afslutning af blokeringen.

Web-politik håndtering blokerer brugerens adgang til computeren i det angivne tidsinterval.

6. Du kan også konfigurere en tidsplan for brug af computeren ved hjælp af en tabel. Du kan se tabellen ved at klikke på knappen Åbn tabellen med tidsplan for computerbrug.

Web-politik håndtering blokerer brugerens adgang til computeren ifølge planen angivet i tabellen.

7. Hvis du vil begrænse den samlede computerbrugstid i løbet af dagen, skal du i afsnittene Hverdage og Weekender markere afkrydsningsfeltet Tillad adgang i maks. N timer pr. dag og vælge et tidsinterval på rullelisten ud for afkrydsningsfeltet.

Web-politik håndtering blokerer brugerens adgang til computeren, når den samlede computerbrugstid for dagen overstiger det angivne interval.

8. Hvis du vil konfigurere pauser i brugerens computerbrugssessioner, skal du i afsnittet Pause markere afkrydsningsfeltet Tag en pause <time> i <duration> og derefter vælge værdier for hyppigheden (f.eks. hver time) og længden (f.eks. 10 minutter) af pauser på rullelisterne ud for afkrydsningsfeltet.
  9. Aktivér kontakten i øverste del af vinduet til Kontrol aktiveret Vælg ”Til”.

Web-politik håndtering blokerer brugerens adgang til computeren i overensstemmelse med de angivne indstillinger.