Rensning af personlige oplysninger

2. juli 2024

ID 70902

Brugerhandlinger på en computer logges i operativsystemet. Følgende oplysninger gemmes:

• Detaljer om brugerens indtastede søgeforespørgsler og besøgte websteder
  • Oplysninger om startede programmer samt åbnede og gemte filer
  • Poster i Microsoft Windows' hændelseslog
  • Andre oplysninger om brugeraktivitet

Hackere og uautoriserede personer kan måske få adgang til fortrolige data, der findes i oplysninger for tidligere brugerhandlinger.

Programmet inkluderer:

• Guide til Rensning af personlige oplysninger, som rydder op i spor af brugeraktivitet i operativsystemet.
  • Guide til Gendan indstillinger, som nulstiller de ændringer tilbage, som tidligere blev foretaget af Guide til Rensning af personlige oplysninger. Denne valgmulighed er tilgængelig, hvis aktivitetsspor er blevet fjernet af guiden tidligere.

Sådan køres Guiden til rensning af personlige oplysninger:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Gå til Fortrolighed afsnittet.
  3. I vinduet Rensning af personlige oplysninger skal du klikke på knappen Find.
  4. Derefter bliver du bedt om at lukke alle browservinduer og fortsætte.
  5. Guiden udfører en søgning efter aktivitetsspor på din computer. Dette kan tage et stykke tid. Når søgningen er fuldført, fortsætter guiden automatisk til næste trin.
  6. Hvis du har brug for at slå automatisk fjernelse af aktivitetsspor til, skal du skifte til Automatisk fjernelse af aktivitetsspor, skifte til Til, opret en tidsplan for rengøringssessioner, og angiv din Windows-konto og adgangskode.
  7. Angiv, hvilke data der skal fjernes i Søger efter aktivitetsspor-afsnittet og klik på Gem og fjern knappen eller Fjern knappen, hvis du ikke har ændret listen over handlinger.

For at få vist handlinger, der er blevet inkluderet i en gruppe, skal du udvide listen for den valgte gruppe. For at få guiden til at udføre en bestemt handling skal du markere det tilsvarende afkrydsningsfelt ud for handlingen. Guiden udfører som standard alle anbefalede og kraftigt anbefalede handlinger. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ved siden af en handling, hvis den ikke skal udføres.

Det anbefales på det kraftigste ikke at fjerne markeringen i felterne, der er valgt som standard, fordi det vil gøre computeren sårbar over for trusler.

8. Guiden udfører de handlinger, der er valgt under det foregående trin. Det kan tage et stykke tid at eliminere spor af aktivitet. Det kan være nødvendigt at genstarte computeren for at rense visse spor af aktivitet. Guiden gør dig opmærksom på dette, hvis det er tilfældet.

Sådan køres Guiden til rensning af personlige oplysninger:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Gå til Fortrolighed afsnittet.
  3. I vinduet Rensning af personlige oplysninger skal du klikke på knappen Gendan indstillinger.
  4. Guiden udfører en søgning efter ændrede indstillinger. Dette kan tage et stykke tid. Når søgningen er fuldført, fortsætter guiden automatisk til næste trin.
  5. Vælg, hvilke indstillinger der skal gendannes, og klik på knappen Gendan knappen.
  6. Derefter får du besked om, at handlingen er fuldført. Udførelsen kan tage noget tid. For at gendanne visse aktivitetsspor kan det være nødvendigt at genstarte computeren; hvis ja, giver guiden dig besked.