Om beskyttelse af økonomiske transaktioner og onlinekøb

1. april 2021

ID 110417

For at beskytte de fortrolige data, du indtaster på bankers og betalingssystemers hjemmesider (f.eks. kortnumre og adgangskoder til netbank) samt for at forhindre tyveri af dine penge, når du foretager onlinebetalinger, opfordrer Kaspersky Total Security dig til at åbne sådanne hjemmesider i Beskyttet browser.

Beskyttet browser er en speciel browserdriftstilstand, der er designet til at beskytte dine data, når du får adgang til websteder for banker eller betalingssystemer. Beskyttet browser startes i et isoleret miljø for at forhindre andre programmer i at injicere deres kode i processen for Beskyttet browser. Kaspersky Total Security opretter særlige profiler for browserne Mozilla Firefox og Google Chrome for at forhindre tredjeparts-add-ons i at påvirke brugen af Beskyttet browser. Programmet påvirker ikke dine data, som browserne eventuelt gemmer i de profiler, der er oprettet for dem.

Hvis du bruger Chromium-baseret Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox eller Internet Explorer, åbnes Beskyttet browser i et nyt vindue.

Programmet anvender Kaspersky Protection-udvidelsen til at levere en række Beskyttet browser-funktioner.

Browsere, der ikke opfylder softwarekravene, kan ikke køre i Beskyttet browser-tilstand. I stedet for disse browsere starter enten Chromium-baseret Microsoft Edge eller en anden browser konfigureret i programindstillingerne i Beskyttet browser-tilstand.

Det er ikke muligt at køre Beskyttet browser under følgende omstændigheder:

• Afkrydsningsfeltet er ikke markeret i undersektionen Aktivér Selvforsvar i sektionen Generelt i vinduet med programindstillinger;
  • JavaScript er deaktiveret i browseren.

Kørsel af Beskyttet browser i Yandex Browser

Kaspersky Total Security understøtter sikring af dine økonomiske transaktioner i Yandex Browser med visse begrænsninger. For at køre Beskyttet browser tilfører programmet et særligt script til websiden (og trafikken). Kaspersky Protection-udvidelsen er ikke tilgængelig. Komponenterne Privat browsing og Anti-Banner fungerer, men kan ikke konfigureres i Yandex Browser.

Beskyttet browser-egenskaber

I tilstanden Beskyttet browser beskytter programmet mod følgende typer af trusler:

• Moduler, der ikke er tillid til. Programmet kontrollerer, om der er moduler, der ikke er tillid til, hver gang du besøger et websted for en bank eller et betalingssystem.
  • Rootkits. Programmet scanner for rootkits ved start af Beskyttet browser.
  • Ugyldige certifikater for bank- eller betalingssystemwebsteder. Programmet kontrollerer certifikater, når du besøger et websted for en bank eller et betalingssystem. Kontrollen udføres mod en database med kompromitterede certifikater.

Beskyttet browser-status

Når du åbner et websted i Beskyttet browser, vises en ramme på browservinduets kanter. Rammens farve angiver beskyttelsesstatussen.

Browservinduets ramme kan vise følgende farveindikationer:

• Grøn ramme. Angiver, at alle kontroller er blevet udført. Du kan fortsætte med at bruge Beskyttet browser.
  • Gul ramme. Angiver, at kontrollen har afsløret sikkerhedsproblemer, som skal løses.

Programmet kan registrere følgende trusler og sikkerhedsproblemer:

• Modul, der ikke er tillid til. Scanning og desinficering af computeren er påkrævet.
    • Rootkit. Scanning og desinficering af computeren er påkrævet.
    • Ugyldigt certifikat for bank- eller betalingssystemwebsteder.

Hvis du ikke eliminerer de registrerede trusler, kan sikkerheden for sessionen med forbindelse til bankens eller betalingssystemets websted ikke garanteres. Hændelser, der involverer start og brug af Beskyttet browser med reduceret beskyttelse, registreres i Windows-hændelsesloggen.

Om beskyttelse mod skærmbilleder

For at beskytte dine data, når du besøger beskyttede websteder, forhindrer Kaspersky Total Security spyware i at tage uautoriserede skærmbilleder. Beskyttelse mod skærmbilleder er som standard aktiveret. Beskyttelse mod skærmbilleder kører, selvom hardwarevirtualisering er deaktiveret.

Om beskyttelse af data i udklipsholder

Kaspersky Total Security blokerer programmers uautoriserede adgang til udklipsholderen, når du foretager online betalinger, og forhindrer på den måde, at dataene bliver stjålet af kriminelle. En sådan blokering er kun aktiv, hvis et program, der ikke er tillid til, forsøger at få uautoriseret adgang til din udklipsholder. Hvis du kopierer data manuelt fra vinduet i et program til vinduet i et andet program (f.eks. fra Notepad til et tekstbehandlingsvindue), tillades adgang til udklipsholderen.

Udklipsholderbeskyttelse kører ikke, hvis hardwarevirtualisering er deaktiveret på din computer.

Hvis Beskyttet browser startes under Microsoft Windows 10-operativsystemet, vil Kaspersky Total Security blokere interaktion for Universal Windows-programmer med udklipsholderen.