Sådan gøres computerens ydeevne hurtigere

1. april 2021

ID 203269

Når en computer har været anvendt i længere tid, kan operativsystemet blive langsommere. Denne reducerede hastighed skyldes et stort antal ekstra poster i fil og Windows-registreringsfejl, som akkumuleres under brugen.

Operativsystemet kan også blive langsommere grundet installerede programmer, som sjældent bruges. Mange af disse programmer kan køre, så snart operativsystemet indlæses, og kan gøre computeren markant langsommere. Du har muligvis ingen anelse om, at et bestemt program kører i baggrunden og bruger computerens ressourcer.

Sådan gøres computerens ydeevne hurtigere:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Klik på knappen Gør pcen hurtigere.
  3. I det åbnede vindue Gør pc’en hurtigere:
    • I blokken Gør computerens ydeevne hurtigere skal du klikke på knappen Start (eller Vis, hvis søgningen allerede var foretaget).

Programmet foretager en søgning og genererer en rapport med følgende indhold:

• Ubrugte systemfiler. Klik på blokeringen for at se en detaljeret rapport om operativsystemfiler, der ikke bruges. Klik på knappen Ryd for at slette disse filer.
      • Windows-registreringsfejl. Klik på blokeringen for at se en detaljeret rapport om de Windows-registreringsfejl, som du kan slette uden at risikere at beskadige operativsystemet. Klik på knappen Ret for at rette fundne fejl.
    • Klik på afsnittet Gør opstart hurtigere for at se en rapport, der viser, hvilke programmer, der køres automatisk, som gør computeren langsommere. Skift kontakten Kør automatisk ud for programmet til Fra, og klik på Udført.
    • Klik på Frigør plads for at frigøre plads på harddisken. I det åbne vindue skal du søge efter unødvendige filer.
      • Identiske filer. Klik på knappen Find for at starte søgningen efter identiske filer. Du kan angive søgeområdet på rullelisten. I vinduet med søgeresultater skal du vælge filerne og klikke på Slet.
      • Store filer. Klik på knappen Find for at starte søgningen efter store filer. Du kan angive søgeområdet på rullelisten. I vinduet med søgeresultater skal du vælge filerne og klikke på Slet.

Søgning efter store filer fungerer ikke for filer, der har to eller flere referencer for fast forbindelse i operativsystemet.

• Ubrugte programmer. Klik på knappen Find. Rapporten med søgeresultater indeholder en liste med programmer, der ikke har været brugt i mere end tre måneder. Vælg et program, og klik på Fjern.

Sådan sender du feedback om ydeevnen for funktionen Gør pc’en hurtigere:

I vinduet Gør pc’en hurtigere skal du klikke på knappen Send feedback og udfylde feedbackformularen.

Kasperskys eksperter har brug din feedback for at kunne vurdere kvaliteten af funktionen Gør pc’en hurtigere.

”Speed up PC” funktionen er tilgængelig i testtilstand indtil 30. april 2021.

Denne funktionalitet er ikke tilgængelig i alle områder.