Gendannelse af operativsystemet efter infektion

1. april 2021

ID 40951

Hvis du har mistanke om, at computerens operativsystem er ødelagt eller modificeret på grund af malware-aktivitet eller en systemfejl, kan du bruge guiden Microsoft Windows Fejlfinding, der fjerner spor efter skadelige objekter fra systemet. Kaspersky anbefaler, at du kører guiden, når computeren er blevet desinficeret, for at sikre at alle trusler og skader, der er opstået som følge af inficeringen, er blevet repareret.

Guiden kontrollerer, om der er foretaget ændringer af systemet, f.eks følgende: adgang til netværket blokeret, kendte filtypenavne er blevet ændret, værktøjslinjen er låst osv. Sådanne skader kan have forskellige årsager. Disse årsager kan omfatte af skadelig programaktivitet, forkert systemkonfiguration, systemfejl og forkert brug af systemoptimeringsprogrammer.

Når gennemgangen er fuldført, analyserer guiden de indsamlede oplysninger for at vurdere, om der er skader i systemet, som kræver omgående udbedring. På basis af gennemgangen genereres en liste over handlinger, der er nødvendige for at eliminere problemerne. Guiden grupperer disse handlinger i kategorier baseret på, hvor alvorlige de fundne problemer er.

Se også:

Fejlfinding af operativsystemet ved hjælp af guiden Microsoft Windows Fejlfinding