Sådan beskytter du adgang til Kaspersky Total Security administrationsfunktioner med en adgangskode

1. april 2021

ID 70756

En enkelt computer deles muligvis af flere brugere med blandet erfaring med og viden om it. Ubegrænset adgang til Kaspersky Total Security og dets indstillinger for forskellige brugere kan kompromittere computerens sikkerhedsniveau.

For at begrænse adgang til programmet kan du definere en administratoradgangskode for KLAdmin-kontoen. Denne bruger har ubegrænsede rettigheder til at administrere og ændre indstillingerne for Kaspersky Total Security og til at tildele programadgangstilladelser til andre brugere. Når du har oprettet en adgangskode for KLAdmin, kan du tildele programadgangstilladelser til forskellige brugere eller grupper af brugere.

Sådan oprettes en KLAdmin-administratoradgangskode for Kaspersky Total Security:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Klik på knappen Indstillinger 2019.png nederst i vinduet.

Vinduet Indstillinger åbnes.

3. Vælg afsnittet Grænseflade.
  4. Flyt knappen Adgangskodebeskyttelse til Til.
  5. I det åbne vindue skal du udfylde felterne Brugernavn (KLAdmin anbefales), Indtast adgangskode og Bekræft adgangskode.

Tips til at oprette en stærk adgangskode:

• Adgangskoden skal indeholde mindst otte og intet mere end 128 tegn.
    • Adgangskoden indeholder mindst ét tal
    • Adgangskoden indeholder både små og store bogstaver.
    • Adgangskoden skal indeholde mindst ét specialtegn (for eksempel: ! @ # $ % ^ & *).
  6. Klik på OK.

En glemt adgangskode kan ikke gendannes. Hvis du har glemt din adgangskode, skal du kontakte teknisk support for at få adgang til Kaspersky Total Security-indstillingerne igen.

Brugeren KLAdmin kan give tilladelser til følgende brugere og brugergrupper:

• Brugergruppen Alle. Denne gruppe inkluderer alle brugere af operativsystemet. Hvis du giver denne gruppe tilladelse til at udføre en bestemt handling, vil gruppebrugerne altid have tilladelse til at udføre denne handling, selvom en bestemt bruger eller brugergruppe hører til brugergruppen Alle ikke har individuel tilladelse til at udføre handlingen. Som standard har medlemmerne af gruppen Alle ikke tilladelse til at udføre nogen handlinger.
  • <systembruger>. Som standard har den valgte gruppe ikke tilladelse til at udføre nogen handlinger. Dette betyder, at når du forsøger at foretage en forbudt handling, bedes du indtaste din KLAdmin-kontoadgangskode.

Sådan tilføjes en bruger eller brugergruppe

Sådan redigeres tilladelser for en bruger eller brugergruppe

Sådan tillades en handling for en individuel bruger eller brugergruppe

Sådan forbydes en handling for en individuel bruger eller brugergruppe

Når du forsøger at udføre en handling fra listen i vinduet Tilføj tilladelser for en bruger eller gruppe beder programmet dig om at indtaste en adgangskode. I adgangskodevinduet skal du indtastet brugernavnet og adgagnskoden for den aktuelle brugerkonto. Handlingen udføres, hvis den angivne konto har tilladelse til at udføre denne handling. I adgangskodevinduet kan du angive tidsintervallet, hvori brugeren ikke skal genindtaste adgangskoden.