Om Skærmtastatur

1. april 2021

ID 70895

Når du bruger internettet, skal du ofte indtaste dine personlige data eller dit brugernavn og din adgangskode. Det sker for eksempel ved kontoregistrering på websteder, e-handel eller brug af netbank.

Der er en risiko for, at personlige data kan opsnappes af hardware tastatur-interceptorer eller tasteloggere, der er programmer, der registrerer tasteanslag. Når du bruger det Skærmtastatur, kan du undgå, at de data, der indtastes, kan opfanges.

Mange programmer, der er klassificeret som spyware, kan tage billeder af skærmen, som derefter automatisk overføres til en hacker, som kan analysere det og stjæle brugerens personlige data. Skærmtastatur beskytter personlige data, der indtastes, mod forsøg på at opsnappe dataene vha. skærmbilleder.

Skærmtastatur har følgende funktioner:

• Du kan trykke på tasterne på Skærmtastatur med musen.
  • I modsætning til fysiske tastaturer er det umuligt at trykke på to taster samtidig på Skærmtastatur. Derfor laver du tastekombinationer (f.eks. ALT+F4) ved at klikke på den første tast (f.eks. ALT), så den anden tast (f.eks. F4) og derefter den første tast igen. Det andet klik på tasten fungerer på samme måde som at slippe tasten på et fysisk tastatur.
  • Sproget på Skærmtastatur kan skiftes med den samme genvej, der er angivet i operativsystemets indstillinger for det fysiske tastatur. For at gøre det skal du højreklikke på den anden tast (hvis genvejen VENSTRE ALT+SHIFT f.eks. er konfigureret i operativsystemets indstillinger for at skifte tastatursprog, skal du venstreklikke på VENSTRE ALT og derefter højreklikke på SHIFT).

For at sikre, at data, der indtastes via Skærmtastatur, er beskyttet, skal du genstarte din computer, når Kaspersky Total Security er blevet installeret.

Brug af Skærmtastatur har følgende begrænsninger:

• Skærmtastatur forhindrer kun opsnapning af personlige oplysninger, hvis det er de Chromium-baserede browsere Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome, der bruges. Når der arbejdes med andre browsere, beskytter Skærmtastatur ikke indtastede personlige data mod opsnapning.
  • Skærmtastatur kan ikke sikre dine fortrolige oplysninger, hvis webstedet har været udsat for hackerangreb, da hackerne i så fald kan få direkte adgang til de indtastede oplysninger.
  • Skærmtastatur forhindrer ikke skærmbilleder, der tages ved at trykke på Print Screen-tasten eller andre tastekombinationer angivet i operativsystemets indstillinger.

Kaspersky Total Security beskytter ikke mod uautoriserede skærmbilleder i Microsoft Windows 8 og 8.1 (kun 64-bit), hvis vinduet Skærmtastatur er åbent, men Beskyttet browser-processen ikke er startet.

Den foregående liste beskriver de største begrænsninger i funktionalitet for beskyttelse af dataindtastning. En komplet liste over begrænsninger findes i en artikel på Kasperskys tekniske supports websted.