Sådan fjernes sporing af aktivitet på computeren

1. april 2021

ID 70902

Brugerhandlinger på en computer logges i operativsystemet. Følgende oplysninger gemmes:

• Detaljer om brugerens indtastede søgeforespørgsler og besøgte websteder
  • Oplysninger om startede programmer samt åbnede og gemte filer
  • Poster i Microsoft Windows' hændelseslog
  • Andre oplysninger om brugeraktivitet

Hackere og uautoriserede personer kan måske få adgang til fortrolige data, der findes i oplysninger for tidligere brugerhandlinger.

Kaspersky Total Security indeholder guiden Rensning af personlige oplysninger, som renser spor af brugeraktivitet i operativsystemet.

Sådan køres Guiden til rensning af personlige oplysninger:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Klik på knappen Yderligere værktøjer nederst i hovedvinduet.

Vinduet Værktøjer åbnes.

3. Gå til afsnittet Rens og optimér.
  4. Klik på linket Guide til Rensning af personlige oplysninger for at køre Guide til Rensning af personlige oplysninger.

Guiden består af en række skærmbilleder (trin), der navigeres i med knapperne Tilbage og Næste. Klik på knappen Udført for at lukke guiden, når den er fuldført. Du kan stoppe guiden når som helst ved at klikke på Annuller.

Lad os se nærmere på guidens trin.

Start af guiden

1. Vælg en af de to indstillinger for guidehandlinger:
    • Søg efter spor af brugeraktivitet. Guiden søger efter dine aktivitetsspor på computeren.
    • Gendan ændringer. Guiden gendanner de ændringer, der tidligere blev foretaget af guiden til Rensning af personlige oplysninger. Denne valgmulighed er tilgængelig, hvis aktivitetsspor er blevet fjernet af guiden tidligere.
  2. Klik på Næste for at starte guiden.

Søgning efter aktivitetsspor

Hvis du valgte indstillingen Søg efter spor af brugeraktivitet, udfører guiden en søgning efter aktivitetsspor på din computer. Søgningen kan tage et stykke tid. Når søgningen er fuldført, fortsætter guiden automatisk til næste trin.

Valg af handlinger til rensning af personlige oplysninger

Når søgningen er fuldført, informerer guiden dig om registrerede spor af aktivitet og spørger efter handlinger, der skal udføres for at fjerne disse aktivitetsspor.

For at få vist handlinger, der er blevet inkluderet i en gruppe, skal du udvide listen for den valgte gruppe.

For at få guiden til at udføre en bestemt handling skal du markere det tilsvarende afkrydsningsfelt ud for handlingen. Guiden udfører som standard alle anbefalede og kraftigt anbefalede handlinger. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ved siden af en handling, hvis den ikke skal udføres.

Det anbefales på det kraftigste ikke at fjerne markeringen i felterne, der er valgt som standard, fordi det vil gøre computeren sårbar over for trusler.

Klik på knappen Næste, når du har defineret det sæt handlinger, som guiden skal udføre.

Rensning af personlige oplysninger

Guiden udfører de handlinger, der er valgt under det foregående trin. Det kan tage et stykke tid at eliminere spor af aktivitet. Det kan være nødvendigt at genstarte computeren for at rense visse spor af aktivitet. Guiden gør dig opmærksom på dette, hvis det er tilfældet.

Når rensningen er fuldført, fortsætter guiden automatisk til næste trin.

Fuldførelse af guiden

Klik på Udført for at lukke guiden.