Fil-makulator

1. april 2021

ID 84522

Ekstra sikkerhed for personlige data sikres ved at beskytte slettede oplysninger mod at blive gendannet af hackere.

Kaspersky Total Security indeholder et værktøj til permanent sletning af data, som gør det umuligt at gendanne data ved hjælp af almindelige softwareværktøjer.

Kaspersky Total Security gør det muligt at slette data uden mulighed for at gendanne dem fra følgende datamedier:

• Lokale drev. Sletning er muligt, hvis du har de nødvendige rettigheder til at skrive og slette data.
  • Flytbare drev eller andre enheder, der registreres som flytbare drev (såsom disketter, flash-kort, USB-drev eller mobiltelefoner). Data kan slettes fra et flash-hukommelseskort, hvis den mekaniske beskyttelse mod overskrivning er deaktiveret.

Du kan slette de data, du har adgang til fra din personlige konto. Før du sletter data, skal du sikre, at de ikke bruges af nogen kørende programmer.

Sådan slettes data permanent:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Klik på knappen Yderligere værktøjer nederst i hovedvinduet for at åbne vinduet Værktøjer.
  3. Gå til afsnittet Databeskyttelse.
  4. Klik på linket Fil-makulator til for at åbne vinduet til Fil-makulatoren (se følgende figur).

Vinduet Fil-makulator

Vinduet Fil-makulator

5. Klik på knappen Gennemse, og vælg den mappe eller fil, der skal slettes permanent, i vinduet Vælg mappe.

Sletning af systemfiler og -mapper kan medføre fejl i operativsystemet.

6. Vælg den ønskede datasletningsalgoritme i rullelisten Datasletningsmetode.

Hvis du vil slette data fra SSD- og USB-enheder, anbefales det at bruge metoden Hurtig sletning eller GOST R 50739-95, Rusland. Andre sletningsmetoder kan skade en SSD- eller USB-enhed.

• Hurtig sletning (anbefales). Sletningsprocessen består af to cyklusser med dataoverskrivning, hvor der skrives nuller og pseudotilfældige tal. Denne algoritmes primære fordel er dens ydeevne. Hurtig sletning forhindrer gendannelse af data med almindelige gendannelsesværktøjer.
    • GOST R 50739-95, Rusland. Algoritmen udfører en overskrivningscyklus ved hjælp af pseudotilfældige tal, og beskytter dataene mod gendannelse med almindelige værktøjer. Denne algoritme svarer til beskyttelsesklasse 2 (ud af 6) i henhold til klassifikationen fra den russiske stats tekniske kommission.
    • Bruce Schneier-algoritme. Processen består af syv overskrivningscyklusser. Metoden adskiller sig fra den tyske VSITR med hensyn til overskrivningsrækkefølgen. Denne forbedrede metode til datasletning betragtes som en af de mest pålidelige.
    • VSITR-standard, Tyskland. Der udføres syv overskrivningscyklusser. Algoritmen betragtes som pålidelig, men kræver lang tid at udføre.
    • NAVSO P-5239-26 (MFM)-standard, USA og NAVSO P-5239-26 (RLL)-standard, USA. Der anvendes tre overskrivningscyklusser. Standarderne adskiller sig fra hinanden med hensyn til den rækkefølge, de overskriver oplysninger i.
    • DoD 5250.22-M Standard, USA. Algoritmen udfører tre overskrivningscyklusser. Denne standard anvendes af USA's forsvarsministerium.
  7. Klik på knappen Fjern.
  8. I vinduet til bekræftelse af sletningen, der åbnes, skal du klikke på Fjern.

Filer, der bruges af et tredjepartsprogram, kan ikke slettes.