Sådan flyttes filer til en databoks

1. april 2021

ID 84611

Sådan anbringes filer i en databoks:

1. Åbn programmets hovedvindue.
  2. Klik på knappen Yderligere værktøjer nederst i hovedvinduet.

Vinduet Værktøjer åbnes.

3. Gå til afsnittet Databeskyttelse.
  4. Klik på linket Datakryptering for at åbne vinduet Datakryptering.
  5. Foretag en af følgende handlinger i vinduet Datakryptering:
    • Hvis du ikke har en databoks endnu, skal du klikke på knappen Opret ny databoks.
    • Hvis du tidligere har oprettet en databoks, skal du klikke på knappen Opret databoks.
  6. Klik på knappen Tilføj for at åbne Stifinder og angive de filer, som du vil anbringe i databoksen.

De valgte filer vises i vinduet Datakryptering.

7. Klik på knappen Fortsæt.
  8. Indtast databoksens navn, og angiv dens placering, eller brug standardværdierne for disse indstillinger.
  9. Hvis du hurtigt vil have adgang til databoksen, skal du markere afkrydsningsfeltet Opret skrivebordsgenvej til databoksen.
  10. Klik på knappen Fortsæt.
  11. Udfyld felterne Adgangskode for adgang til databoksen og Bekræft adgangskode, og klik på Fortsæt.
  12. Vælg, hvad der skal ske med kildekopierne af filer uden for databoksen:
    • Klik på Slet for at slette kildekopierne af filerne uden for databoksen.
    • Klik på Spring over for at beholde kildekopierne af filerne uden for databoksen.
  13. Klik på Udført.

Den databoks, du har oprettet, vises på listen over databokse.

14. Klik på knappen Lås for at låse databoksen.

Data i en låst databoks bliver først tilgængelige, når der er indtastet en adgangskode.

Ved tilføjelse af filer med de samme navne skrevet i foreskellige registre til boksen, kan én af disse filer ske at være utilgængelige ved åbning af boksen. For at undgå datatab, anbefaler vi at tilføje sådanne filer til foreskellige bokse eller ændre filnavnene til nogle helt unikke.

Se også:

Sådan får du adgang til filer, der opbevares i en databoks