Begrænsninger og advarsler

1. april 2021

ID 85549

Kaspersky Total Security har en række begrænsninger, der ikke er af afgørende betydning for brugen af programmet.

Begrænsninger på brug af visse komponenter og automatisk behandling af filer

Inficerede filer og ondsindede links behandles automatisk i overensstemmelse med de regler, der er oprettet af eksperterne fra Kaspersky. Du kan ikke ændre disse regler manuelt. Reglerne kan opdateres efter en opdatering af databaser og programmoduler. Reglerne for Firewall, Webcam-beskyttelse, Application Manager, Software Cleaner og Programkontrol opdateres også automatisk.

Hvis scanning af en enhed startes fra My Kaspersky, behandles filerne automatisk baseret ud fra de regler, der er angivet i programmet. Filer registreret på en enhed kan behandles automatisk efter anmodning fra My Kaspersky uden din bekræftelsen.

Begræsninger vedrørende tilslutning til Kaspersky Security Network

Mens det kører, kan programmet bede Kaspersky Security Network om oplysninger. Hvis der ikke kunne hentes data fra Kaspersky Security Network, foretager programmet beslutninger på grundlag af lokale antivirusdatabaser.

Begrænsninger af funktionen Systemovervågning

Beskyttelse mod cryptors (malware, der krypterer brugerfiler) har følgende begrænsninger:

• Systemmappen for midlertidige filer (Temp) bruges til understøttelse af denne funktion. Hvis systemdrevet med Temp-mappen ikke har tilstrækkelig diskplads til oprettelse af midlertidige filer, beskyttes der ikke mod cryptors. I dette tilfælde viser programmet ikke en meddelelse om, at filer ikke bliver sikkerhedskopieret (beskyttelse ydes ikke).
  • Midlertidige filer slettes automatisk, når du lukker Kaspersky Total Security eller deaktiverer komponenten Systemovervågning.
  • Hvis Kaspersky Total Security afsluttes ved et uheld, bliver midlertidige filer ikke slettet automatisk. Hvis du vil slette midlertidige filer, skal du rydde mappen Temp manuelt. Det gør du ved at åbne vinduet Kør og i feltet Åbn skrive %TEMP%. Klik på OK.
  • Beskyttelse mod krypteringsforetagender leveres kun for filer placeret på datadrev, der er blevet formateret med NTFS-filsystemet.
  • Antallet af filer, der kan genoprettes, kan ikke overstige 50 for hver krypteringsproces.
  • Den samlede mængde modificeringer af filer kan ikke overstige 100 MB. Filer med modificeringer, der overskrider denne grænse, kan ikke gendannes.
  • Fil-modificeringer startet via netværksgrænsefladen overvåges ikke.
  • Filer krypteret med EFS understøttes ikke.
  • Du skal genstarte computeren for at aktivere beskyttelse mod krypteringsforetagender, når Kaspersky Total Security er installeret.

Scanningsbegrænsninger af krypterede forbindelser

Grundet tekniske begrænsninger for implementering af scanningsalgoritmer, understøtter scanning af krypterede forbindelser ikke visse filtypenavne for TLS 1.0-protokollen og nyere versioner (især NPN og ALPN). Forbindelser via disse protokoller kan være begrænsede. Browsere med SPDY-protokolunderstøttelse bruger HTTP- over TLS-protokollen i stedet for SPDY, selvom den server, som der oprettes forbindelse til, understøtter SPDY. Dette påvirker ikke forbindelsessikkerhedens niveau. Hvis serveren kun understøtter SPDY-protokollen, og det ikke er muligt at oprette forbindelse via HTTPS-protokollen, overvåger programmet ikke den oprettede forbindelse.

Kaspersky Total Security understøtter ikke behandlingen af HTTPS/2 Proxy trafik. Programmet behandler ikke trafik, der overføres via udvidelser af HTTP/2 protokollen.

Kaspersky Total Security forhindrer dataoverførsel over QUIC-protokollen. Browsere anvender en standard transportprotokol (TLS eller SSL), uanset om understøttelse af QUIC-protokollen er aktiveret i browseren.

Kaspersky Total Security overvåger kun de beskyttede forbindelser, som det kan dekryptere. Programmet overvåger ikke forbindelser tilføjet til listen over undtagelser (linket Websteder i vinduet Netværksindstillinger).

Følgende komponenter udfører dekryptering og scanning af krypteret trafik som standard:

• Web Anti-Virus
  • Safe Money
  • URL-rådgiver
  • Forældrekontrol

Kaspersky Total Security dekrypterer krypteret trafik, når brugeren anvender Google Chrome-browseren, hvis Kaspersky Protection-udvidelsen er deaktiveret i denne browser.

Kaspersky Total Security overvåger ikke trafik, hvis browseren indlæser en webside eller elementer fra siden fra en lokal cache i stedet for direkte fra internettet.

Begrænsninger ved scanning af The Bat-klientkrypterede forbindelser

Siden The Bat-mailkunden anvender sin egen certifikatbutik, identificerer Kaspersky Total Security certifikatet, der er anvendt til at etablere en HTTPS-forbindelse mellem denne klient og serveren, som usikkert. For at undgå, at dette sker, skal du konfigurere The Bat-mailklienten til at arbejde sammen med den lokale Windows Certificate Store.

Begrænsninger på scanningsundtagelser for krypterede forbindelser

Når der scannes krypterede forbindelser med hjemmesider føjet til undtagelser, fortsætter visse komponenter såsom Anti-Banner, URL Advisor og Privat browsing muligvis med at scanne krypterede forbindelser. Komponenterne Safe Money, Forældrekontrol og Web Anti-Virus scanner ikke hjemmesider, der er føjet til undtagelser.

Backup- og gendannelsesbegrænsninger

Følgende begrænsninger gælder for Backup og gendannelse:

• Onlinelagring af backupkopier bliver utilgængelig, når harddisken eller computeren udskiftes. På Kasperskys websted for teknisk support kan du finde oplysninger om, hvordan forbindelsen til onlinelagring genoprettes efter udskiftning af hardware.
  • Redigering af servicefiler for backuplageret kan medføre tab af adgang til backuplageret og manglende mulighed for at gendanne dine data.
  • Idet programmet sikkerhedskopierer via systemskyggekopitjenesten, er den offline Outlook-datafil (.ost) ikke inkluderet i sikkerhedskopisættet, fordi den ikke er designet til at blive sikkerhedskopieret.

Begrænsninger for funktionen Datakryptering

Når der oprettes en databoks i FAT32-filsystemet, må størrelsen af databoksfilen på drevet ikke overstige 4 GB.

Specifikationer for scanning af kernehukommelsen for rootkits i tilstanden Beskyttet browser

Når der registreres et modul, der ikke er tillid til, i tilstanden Beskyttet browser, åbnes en ny browserfane med en meddelelse om registrering af malware. Hvis dette sker, anbefaler vi, at du lukker browseren og kører en Fuld scanning af computeren.

Specifikationer for beskyttelse af data i udklipsholder

Kaspersky Total Security giver et program mulighed for at få adgang til udklipsholderen i følgende tilfælde:

• Et program med det aktive vindue forsøger at anbringe data i udklipsholderen. Det aktive vindue er det vindue, du bruger i øjeblikket.
  • En programproces, der er tillid til, forsøger at anbringe data i udklipsholderen.
  • En programproces, der er tillid til, eller en proces med det aktive vindue forsøger at modtage data fra udklipsholderen.
  • En programproces, der tidligere anbragte data i udklipsholderen, forsøger at modtage disse data fra udklipsholderen.

Specifikationer for programkomponenters behandling af inficerede filer

Som standard kan programmet slette inficerede filer, som ikke kan desinficeres. Fjernelse som standard kan udføres under filbehandling af komponenter som f.eks. Program kontrol, Mail Anti-Virus, File Anti-Virus, under scanningsopgaver, samt når Systemovervågning detekterer skadelig programaktivitet.

Begrænsninger, der er gældende for visse komponenter i tilfælde af programinstallation sammen med Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints

Brug af følgende Kaspersky Total Security-komponenter er begrænset i Beskyttet browser, hvis programmet installeres sammen med Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints:

• Web Anti-Virus, med undtagelse af Anti-Phishing
  • Forældrekontrol
  • URL-rådgiver
  • Anti-Banner

Specifikationer for handlingen autorun-processen

Autorun-processen logfører resultaterne af driften. Data logføres i tekstfiler med navnet “kl-autorun-<date><time>.log”. For at se data skal du åbne vinduet Kør og skrive %TEMP% i feltet Åbn. Klik derefter på OK.

Alle sporingsfiler gemmes ved stien til konfigurationsfiler, som blev downloadet under brug af autorun-processen. Data gemmes, så længe autorun-processen varer, og slettes permanent, når denne proces er afsluttet. Data sendes ingen steder.

Kaspersky Total Security-begrænsninger under Microsoft Windows 10 RS4 med tilstanden, Device Guard, aktiveret:

Brug af følgende funktionalitet er delvist begrænset:

• Udklipsholderbeskyttelse
  • Browserbeskyttelse fra input-emulatorer for tastatur og mus (input-spoofing)
  • Beskyttelse mod fjernstyringsprogrammer
  • Browserbeskyttelse (administration via API, beskyttelse mod angreb, der bruger farlige meddelelser til browservinduer, beskyttelse mod beskedkø-håndtering)
  • Heuristisk analyse (emulering af starten af ondsindede programmer)

Hvis UMCI-tilstand er aktiveret i Windows, registrerer Kaspersky Total Security ikke skærmlåse.

Om logføring af hændelser i Windows-hændelsesloggen, der er relateret til Slutbrugerlicensaftalen og Kaspersky Security Network

Hændelser, der involverer accept og afvisning af Slutbrugerlicensaftalens vilkår samt accept og afvisning af deltagelse i Kaspersky Security Network, registreres i Windows-hændelsesloggen.

Kontrol af begrænsninger på lokale adressers omdømme i Kaspersky Security Network

Links til lokale ressourcer scannes ikke i Kaspersky Security Network.

Advarsel om programmer, der indsamler oplysninger

Hvis et program, der indsamler oplysninger og sender dem til behandling, installeres på din computer, kan Kaspersky Total Security klassificere dette program som malware. For at undgå dette kan du vælge, at programmet ikke skal scanne ved at konfigurere Kaspersky Total Security som beskrevet i dette dokument.

Advarsel om oprettelsen af en programinstallationsrapport

En installationsrapportfil oprettes, når programmet installeres på en computer. Hvis programinstallationen blev gennemført med en fejl, gemmes en installationsrapportfil, som du kan sende den til Kaspersky Teknisk support. Du kan se indholdet af installationsrapportfilen ved at klikke på linket i programvinduet. Hvis programmet blev installeret, slettes installationsrapportfilen straks fra din computer.

Begrænsninger til webcam-kontrol i operativsystemet Microsoft Windows 10 Anniversary Update (RedStone 1)

Efter installering af programmet i operativsystemet Microsoft Windows 10 Anniversary Update (RedStone 1), garanteres styring af webcam-adgangen ikke, før computeren genstartes.

Begrænsning af online-backup og gendannelse af data fra sikkerhedskopier

Du kan ikke samtidig køre en Kaspersky Total Security backup-opgave og Kaspersky Gendannelsesværktøj datagendannelses-opgave på den samme computer.

Firewall begrænsninger

Firewall kontrollerer ikke lokale forbindelser installeret af kontrollerede programmer.

Begrænsninger i Programkontrol

Hvis VeraCrypt er installeret på din computer, kan Kaspersky Total Security blive afbrydt, når der arbejdes på Programkontrol-komponenten. Opgradér VeraCrypt til version 1.19 eller senere for at løse dette problem.

Begrænsninger når programmet startes for første gang efter opgradering fra Microsoft Windows 7 til Microsoft Windows 10

Hvis du har opgraderet Microsoft Windows 7 til Microsoft Windows 8/8.1 eller Microsoft Windows 10/RS1/RS2, har Kaspersky Total Security følgende begrænsninger, når der startes for første gang:

• Kun File Anti-Virus (beskyttelse i realtid) kører. Andre programkomponenter kører ikke.
  • Selvforsvar af fil- og systemregistreringsdatabase kører. Selvforsvar af processer kører ikke.
  • Programgrænsefladen er ikke tilgængelig, før du genstarter computeren. Programmet viser en besked, der angiver, at nogle programkomponenter ikke kører, og at computeren skal genstartes efter gennemførelse af tilpasningen til det nye operativsystem.
  • Kun indstillingen Afslut er tilgængelig i programikonets genvejsmenu i beskedfeltet.
  • Programmet viser ikke beskeder og vælger automatisk den anbefalede handling.

Advarsel om fejl med tilpasning af programdrivere ved opgradering af operativsystemet fra Windows 7 til Windows 10

Opgradering af Windows 7 til Windows 10 kan medføre en fejl med tilpasning af driverne i Kaspersky Total Security. Driverne tilpasses i baggrunden, hvilket betyder, at du ikke modtager meddelelser om deres status.

Hvis der opstår en fejl med tilpasning af driverne, kan du ikke bruge følgende funktioner i programmet:

• Firewall
  • Trusselsregistrering, mens operativsystemet indlæses
  • Beskyttelse af programprocesser ved hjælp af teknologien Protected Process Light (PPL) fra Microsoft Corporation

Du kan bruge følgende metoder til at rette fejlen:

• Genstart computeren, og genstart programtilpasning fra meddelelsen i Meddelelsescenter.
  • Afinstallér programmet, og geninstaller det.

Begrænsninger for scanningstrafik sendt via HTTPS i Mozilla Firefox-browseren

I Mozilla Firefox 58.x og nyere versioner scanner programmet ikke trafik, der sendes over HTTPS-protokollen, hvis browserindstillingsændringerne er beskyttet af en primær adgangskode. Når en primær adgangskode registreres i browseren, viser programmet en meddelelse, der indeholder et link til en artikel i vidensbasen. Artiklen indeholder instruktioner til løsning af dette problem.

Hvis HTTPS-trafik ikke overvåges, begrænses driften af ​​følgende komponenter:

• Web Anti-Virus
  • Anti-Phishing
  • Forældrekontrol
  • Beskyttelse af personlige data
  • Anti-Banner
  • Sikker dataindtastning
  • Safe Money

Begrænsninger for Kaspersky Protection-udvidelsen i Google Chrome og Mozilla Firefox

Kaspersky Protection-udvidelsen virker ikke i Google Chrome og Mozilla Firefox, hvis der er installeret Malwarebytes for Windows på din computer.

Specielle overvejelser hvornår installation af programmet in Microsoft Windows 7 Tjeneste Pack 0 og Tjeneste Pack 1

Ved installation af programmet i et operativsystem, der ikke understøtter certifikater med en digital SHA256-signatur, installerer programmet sit eget certifikat, der er tillid til.