Sådan angives det tilladte område på kortet

28. marts 2024

ID 96914

Du kan indstille tilladte områder på kortet samt de tider, dit barn får lov til at være i disse områder. Barnet skal f.eks. være i skole om dagen og hjemme om aftenen. Du vil modtage en besked, når barnet forlader det tilladte område, hvis det ikke er tilladt for barnet at forlade området på det tidspunkt.

Beskeder, der informerer dig om forladelse af det tilladte område, kan kun sendes, hvis et barns enhed har forbindelse til internettet og placeringstjenester er aktiveret på enheden.

Sådan angiver du et tilladt område:

1. Gå til afsnittet Børn.
  2. Vælg barnets profil.
  3. Gå til underafsnittet Hvor er mit barn.
  4. Klik på Indstillinger.
  5. Kontrollér, at kontakten Overvågning af placering er slået til. Hvis kontakten er slået fra, skal du slå den til igen.
  6. I afsnittet Tilladt område skal du klikke på linket Tilføj tilladt område.

Dette åbner et kort, der viser det tilladte standardområde. Det tilladte standardområde fremhæves med grønt.

7. Indstil det tilladte område:
    • Hvis du vil flytte det tilladte område, skal du trække i kortet eller klikke et sted på kortet.
    • Hvis du vil tilpasse størrelsen på det tilladte område, skal du trække i skyderen Tilpas størrelsen på tilladt område.

Du kan bruge adressesøgningen i indtastningsfeltet Søg øverst på kortet for at gå til den relevante kortsektor.

8. Klik på Næste.
  9. Vælg barnets enhed.
  10. Klik på Næste.
  11. Klik på linket Tilføj tidsinterval.
  12. Indstil en tidsplan for det tilladte område: vælg dage, hvor det tilladte område er aktivt, og indstiller start- og sluttidspunkt for det tilladte område.

Du kan tilføje flere forskellige tidsintervaller.

13. Klik på Udfør.

En beskrivelse af indstillingerne for det tilladte område vises i afsnittet Eksisterende tilladte områder. Du modtager en advarsel, når barnet forlader det sikre område i løbet af den angivne periode.