Verkossasi olevien laitteiden tarkasteleminen

26. tammikuuta 2024

ID 142376

Älykodin valvonta -ominaisuuden avulla voit tehdä seuraavat:

• Tarkastella kotisi Wi-Fi-verkkoon yhdistettyjen laitteiden luetteloa sekä muokata sitä muokkaamalla luettelossa olevien laitteiden tyyppiä ja nimeä.

Tarkistaa jokaisen laitteen suojaustason katsomalla, mitkä Kaspersky-sovellukset on asennettu Wi-Fi-verkossasi oleville laitteille. Jos joitakin Kaspersky-sovelluksia ei ole asennettu laitteelle, voit asentaa ne käyttämällä My Kasperskya.

Älykodin valvonta -osiossa voit tarkastella seuraavia asioita:

• Sillä hetkellä Wi-Fi-verkkoon yhdistetyt laitteet.
  • Wi-Fi-verkkoon jokin aika sitten yhdistettyinä olleet laitteet.
  • Wi-Fi-verkkoon yhdistettyjen laitteiden tila (uudet laitteet, yhdistetyt laitteet sekä laitteet, joiden yhteys on katkaistu).
  • Aika, jolloin yhteyden katkaisseet laitteet havaittiin verkossa viimeksi.

Kun uusi laite muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, Kaspersky-sovellus näyttää laitteesta seuraavat tiedot:

• Laitteen nimi (tarvittaessa)

Huomaa, että laitteissa, joissa on Android 13 tai uudempi, mukautetut laitenimet näkyvät vain siinä laitteessa ja Wi-Fi-verkossa, jossa olet nimennyt ne uudelleen, eikä niitä synkronoida muiden laitteiden tai Wi-Fi-verkkojen kanssa.

• Laitteen valmistaja
  • Laitteen tyyppi (esimerkiksi tietokone, mobiililaite, yhteyspiste, pelikonsoli tai videokamera)
  • Laitteelle asennettu käyttöjärjestelmä
  • MAC-osoite (laitteen yksilöllinen verkkotunniste)

Huomaa, että Android 13:a tai uudempaa versiota käyttävät laitteet eivät enää voi käyttää MAC-osoitteita, joten näitä tietoja ei näytetä kyseisissä laitteissa.

• Laitteen IP-osoite

Kodin Wi-Fi-verkossa olevien laitteiden tarkasteleminen:

1. Muodosta yhteys kotisi Wi-Fi-verkkoon.
  2. Avaa Kaspersky-sovellus.
  3. Napauta sovelluksen pääikkunassa Älykodin valvonta.

Älykodin valvonta -osio avautuu.

4. Vahvista tarvittaessa, että kyseessä on kotisi Wi-Fi-verkko.