Tietoja Data Leak Checker -toiminnosta

24. marraskuuta 2023

ID 161206

Mitä tämä on?

Tietovuotojen tarkistus -toiminto tarkistaa tilisi verkossa tietovuotojen varalta ja varoittaa sinua, kun tietosi tulevat julkisesti saataville.

Jos sinulla ei ole Kaspersky Plus- tai Premium-tilausta, toiminnot ovat rajoitetusti käytettävissä: sovellus tarkistaa vain My Kaspersky -tilisi tietovuotojen varalta. Täydet toiminnot ovat käytettävissä, jos sinulla on Kaspersky Plus tai Premium ‑tilaus.

Miksi minun pitäisi huolehtia tiedoistani?

Kyberrikolliset voivat päästä käsiksi erilaisiin verkkotietokantoihin ja varastaa käyttäjien tilitietoja. Käyttämällä näitä ominaisuuksia saat selville, onko tilisi tietoja varastettu, sekä suorittaa suositeltuja toimia tietojesi suojaamiseen.

Kuinka ominaisuus toimii?

Voit tarkistaa tilisi manuaalisesti tai asettaa automaattiset tilin tarkistukset. Kaspersky -sovellus tarkistaa määritetyn tilin, ja jos tarkistuksessa selviää, että tietosi voivat olla julkisesti saatavilla, sovellus ilmoittaa sinulle asiasta ja näyttää luettelon sivustoista, joilta tietovuoto on voinut tapahtua, mahdollisen vuodon päivämäärän ja mahdollisesti julkisesti saatavilla olevien tietojen luokan.

Kaspersky-sovellus antaa sinun tarkistaa mahdolliset vuodot oman tilisi lisäksi myös muilta käyttäjätileiltä, esimerkiksi ystäviesi tai perheesi tileistä.

Jos sinulla on voimassa oleva Kaspersky Plus- tai Premium-tilaus, voit asettaa automaattiset tarkistukset jopa 50 tilille oman My Kaspersky -tilisi lisäksi.

Kun käyttäjätilejä tarkistetaan, Kaspersky ei hae tietoa tekstimuodossa. Se käyttää tietoa vain määritetyn tarkistuksen suorittamiseksi eikä tallenna tietoa. Vuodon havaittuaan Kaspersky-sovellus ei pääse käsiksi käyttäjätietoihin. Se antaa tietoja vain tietoluokista, jotka voivat olla julkisesti saatavilla.