Tietoja tietojenkalastelun estämisestä

24. marraskuuta 2023

ID 197525

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Kaspersky-sovelluksen Standard-, Plus- ja Premium-tilauksilla.

Mitä tietojenkalastelu on?

Huijarit ohjaavat sinut jonkin luotettavan organisaation sivustoa muistuttavalle sivustolle. Sinut yritetään saada avaamaan sivusto ja syöttämään sinne henkilökohtaisia tietoja, kuten Apple ID:si tai pankkikorttisi tiedot. Huijarit käyttävät näitä tietoja joko ryöstääkseen omaisuuttasi tai kiristääkseen sinua. Tällaisia huijauksia kutsutaan tietojenkalasteluksi, eikä mikään laite ole immuuni niille.

Millaisia sivustoja yritetään imitoida eniten?

Huijarit voivat imitoida pankkien kaltaisia verkkopalveluita tai jopa Applea. Linkin verkko-osoite voi muistuttaa oikeaa osoitetta suuressa määrin ja saattaa erota siitä vain yhdellä merkillä. Tämän eron havaitseminen on todella hankalaa kokeneillekin käyttäjille.

Kuinka voin suojautua tietojenkalastelulta?

Tähän on yksinkertainen vastaus – kytke tietojenkalastelun estäminen päälle. Tietojenkalastelun esto-ominaisuus tarkistaa laitteella avatut linkit automaattisesti huijausten, haittaohjelmien ja muiden uhkien varalta. Jos sivusto on vaarallinen, sen linkkiä estetään toimimasta.

Tietojenkalastelun estäminen tarkistaa sekä itse avaamasi, että sovellusten automaattisesti avaamat linkit. Tästä johtuen joitakin sovellusten ominaisuuksia saatetaan estää toimimasta. Japanissa sovellus estää myös linkit rajoitetuille verkkosivustoille.

Voit tarkkailla reaaliaikaisia suojaustietoja, kun tietojenkalastelun estäminen on päällä:

• Montako verkkosivustoa – tai tarkkaan ottaen verkkotunnusta – tarkistettiin käyttäessäsi laitetta
  • Montako haitallista linkkiä tietojenkalastelun estäminen on estänyt