Tietoja kryptohuijauksista

24. marraskuuta 2023

ID 249302

Kryptohuijauksilla tarkoitetaan erilaisia kyberrikollisuuden muotoja, joiden tarkoituksena on varastaa kryptovaluuttoja, kuten Bitcoineja.

Kryptohuijausten tyypit

Kryptohuijaukset voivat olla seuraavanlaisia:

• Väärennetyt verkkosivustot ja kryptolompakot. Huijarit luovat väärennetyn sivuston, joka jäljittelee tunnettua kryptovaluuttapörssiä tai lompakkoa. Tällaista verkkosivustoa voi olla vaikea erottaa todellisesta, koska sen verkkotunnus ja ulkoasu muistuttavat läheisesti alkuperäistä. Käyttäjät vierailevat väärennetyllä verkkosivustolla ja syöttävät arkaluonteiset tietonsa. Näin huijarit saavat ne tietoonsa.
  • Kryptovaluuttoihin liittyvä tietojenkalastelu. Huijarit luovat tietojenkalastelulinkkejä, jotka johtavat väärennetyille verkkosivustoille, kryptopörsseille tai sijoitusalustoille. Nämä linkit lähetetään sitten sähköpostitse uhreille tai sijoitetaan muille verkkosivustoille. Käyttäjät napsauttavat linkkejä ja menettävät tietonsa tai varansa.
  • Väärennetyt sijoitukset "uuteen" kryptovaluuttaan. Huijarit tekevät näennäisen ehdotuksen sijoittaakseen uuteen projektiin, esimerkiksi uuteen kryptovaluuttaan. Kiinnostuneet käyttäjät lähettävät varoja määritettyyn kryptolompakkoon, mutta kryptovaluuttaa ei itse asiassa luoda, eikä sijoitettuja varoja koskaan palauteta.
  • Väärennetyt kryptovaluuttasijoitusmahdollisuudet. Huijarit mainostavat sosiaalisissa verkostoissa tuottoisia kryptovaluuttasijoitusmahdollisuuksia, joiden he lupaavat tuovan voittoina sijoitetun summan moninkertaisesti. Luvattujen voittojen sijaan käyttäjät menettävät sijoittamansa summat.
  • Huijaukset, jotka liittyvät kaivoslaitteiston ostamiseen. Käyttäjät maksavat kryptovaluuttojen tuotantolaitteistoista, mutta eivät koskaan saa luvattuja tuotteita.
  • Väärennetyt kryptovaluuttojen ostosivustot. Huijarit luovat verkkosivuston, josta voit näennäisesti ostaa kryptovaluuttoja hyvällä vaihtokurssilla. Mutta kun rahat lähetetään, mitään ei saada vastineeksi.
  • Mainostus- ja myyntihuijaukset, joihin liittyy kryptovaluuttoja. Näissä huijarit käynnistävät massiivisen mainoskampanjan yksittäisen kryptovaluutan tukemiseksi. He lupaavat, että kryptovaluutan hinta jatkaa kasvuaan. Tämän jälkeen sijoittajat kiirehtivät ostamaan mainostettavaa kryptovaluuttaa. Huijarit myyvät kuitenkin nopeasti kryptovaluuttansa korkeaan hintaan uudelleen, mikä saa sen hinnan putoamaan alkuperäisen tason alapuolelle muutamassa minuutissa.

Kuinka Kaspersky-sovellus tunnistaa kryptohuijaukset

Kaspersky-sovellus tarkistaa verkkosivustojen linkit säännöllisesti päivitettävästä tietokannasta, joka sisältää tietojenkalasteluosoitteita ja väärennettyjä kryptovaluuttapörssejä. Jos verkkosivusto tai kryptopörssi on väärennös, sovellus ilmoittaa sinulle ja estää pääsysi ennen kuin resurssi voi vahingoittaa sinua.