Salattujen yhteyksien asetusten muuttaminen

9. marraskuuta 2022

ID 157530

Salatut yhteydet muodostetaan SSL- ja TLS-protokollilla. Oletuksena Kaspersky-sovellus tarkistaa tällaiset yhteydet suojauskomponenttien, kuten Sähköpostin virustorjunnan, Roskapostin eston, Rahasuojauksen, URL Advisorin, Yksityisen selauksen, Suojatun selauksen ja Bannerien eston, toimesta.

Salattujen yhteyksien asetusten muuttaminen:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta pääikkunan alaosassa olevaa Asetukset-painike-painiketta.

Tämä avaa Asetukset-ikkunan.

3. Mene Suojausasetukset-osioon.
  4. Napsauta Lisäasetukset -kohdan Verkkoasetukset -painiketta.
  5. Siirry Verkkoasetukset-ikkunassa Salattujen yhteyksien tarkistus -osioon.
  6. Valitse suoritettava toimenpide, kun verkkosivustoon muodostetaan salattu yhteys:
    • Älä tarkista salattuja yhteyksiä. Kaspersky-sovellus ei tarkista salattuja yhteyksiä.
    • Tarkista salatut yhteydet, jos suojauskomponentit pyytävät sitä. Kaspersky-sovellus tarkistaa salatut yhteydet vain, jos URL Advisor pyytää sitä. Tämä toimenpide on oletuksena valittu.
    • Tarkista aina salatut yhteydet. Sovellus tarkistaa salatut yhteydet aina.

Kun napsautat Näytä varmenteet -linkkiä, näkyviin tulee ikkuna, jossa on luettelo suosittujen verkkosivustojen käyttämistä luotetuista varmenteista. Varmenteet lisätään tähän luetteloon, jos napsautat Kaspersky-sovellus -varoituksen Lisää luotettuihin varmenteisiin ja jatka -valintaa, kun käyt verkkosivustolla. Kun olet lisännyt varmenteen luetteloon, verkkosivusto katsotaan luotettavaksi. Voit lisätä tai poistaa varmenteita Luotetut päävarmenteet -ikkunan Lisää- ja Poista-painikkeilla.

Jos tietokoneellasi on useita käyttäjätilejä ja yksi käyttäjistä hyväksyy uuden varmenteen, tämä varmenne lisätään myös kaikkien muiden käyttäjien luotettujen varmenteiden luetteloon.

7. Valitse suoritettava toimenpide, mikäli salattujen yhteyksien tarkistamisessa tapahtuu virheitä:
    • Ohita. Jos tämä toimenpide on valittu, sovellus katkaisee yhteyden verkkosivustoon, jonka yhteyden tarkistuksessa virhe tapahtui.
    • Kysy. Jos verkkosivuston salatun yhteyden tarkistuksessa tapahtuu virhe, Kaspersky-sovellus näyttää ilmoituksen ja käyttäjä voi valita toimenpiteen:
      • Ohita. Kaspersky-sovellus katkaisee yhteyden verkkosivustoon, jonka yhteyden tarkistuksessa virhe tapahtui.
      • Lisää toimialue poissulkemisiin. Kaspersky-sovellus lisää verkkosivuston osoitteen luotettujen osoitteiden luetteloon. Kaspersky-sovellus ei tarkista poissulkemisluetteloon lisättyjen verkkosivustojen salattuja yhteyksiä. Voit näyttää nämä verkkosivustot napsauttamalla Luotetut osoitteet -linkkiä.

Tämä valinta on oletusarvoisesti valittuna.

• Lisää toimialue poissulkemisiin. Kaspersky-sovellus lisää verkkosivuston luotettujen osoitteiden luetteloon. Kaspersky-sovellus ei tarkista poissulkemisluetteloon lisättyjen verkkosivustojen salattuja yhteyksiä. Nämä sivustot näytetään Luotetut osoitteet -ikkunassa, jonka voi avata Luotetut osoitteet -linkillä.
  8. Napsauta Luotetut osoitteet -linkkiä, niin näkyviin tulee Luotetut osoitteet -ikkuna, ja tee sitten seuraavat toimet:
    1. Lisää verkkosivusto salattujen yhteyksien tarkistuksen poissulkemisluetteloon napsauttamalla Lisää-painiketta.
    2. Kirjoita verkkosivuston verkkotunnus Verkkotunnuksen nimi -kenttään.
    3. Napsauta Lisää-painiketta.

Kaspersky-sovellus ei tarkista tämän verkkosivuston salattuja yhteyksiä. Huomaa, että verkkosivuston lisääminen luotettujen osoitteiden luetteloon voi rajoittaa verkkosivuston tarkistusominaisuuksia suojauskomponenttien, kuten Rahasuojauksen, URL Advisorin, Yksityisen selauksen, Suojatun selauksen ja Bannerien eston, toimesta.