Kotiverkkosi käyttää heikkoa salasanaa

9. marraskuuta 2022

ID 236366

Suosittelemme käyttämään vahvoja salasanoja henkilötietojen ja luottamuksellisten tietojen suojaamiseksi. Älä luo tilejä ilman salasanoja.

Vahvat salasanavaatimukset

• Salasanassa on oltava vähintään kahdeksan merkkiä. Jos käytät Windowsia, varmista, että käyttöjärjestelmän asetuksissa määritetty salasanan vähimmäispituus on vähintään 8 merkkiä.
  • Salasanan tulee sisältää isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, numeroita, välilyöntejä ja erikoismerkkejä. Esimerkki: oNQZnz$Hx2.

Salasana ei saa sisältää:

• Henkilötietoja, jotka muut voivat helposti selvittää. Näitä ovat esimerkiksi etu- tai sukunimi ja syntymäaika.
  • Selkeitä ja yksinkertaisia sanoja, lauseita, idiomeja ja merkkijonoja, jotka on helppo arvata. Esimerkiksi: salasana, parol, abcd, qwerty tai asdfg, 1234567.

Salasanan luontitekniikat

• Keksi algoritmi salasanojen laatimiseen. Ota esimerkiksi suosikkirunosi tai kuuluisa lainaus. Kirjoita se muistiin latinalaisten aakkosten pienillä ja isoilla kirjaimilla ja korvaa osa merkeistä samannäköisillä numeroilla ja erikoismerkeillä: @_R0s3 bY_a#y Ot#er n@mE w0u1c|_$me11 as_sVV3Et.
  • Käytä salasanageneraattoria. Kaspersky Password Managerin avulla voit luoda monimutkaisia salasanoja, tarkistaa niiden vahvuuden ja tallentaa ne turvallisesti. Voit myös asentaa Kaspersky Password Manager -selainlaajennuksen, joka täyttää verkkosivujen syöttökentät automaattisesti.

Kuinka usein minun pitäisi vaihtaa salasanani?

Suosittelemme vaihtamaan salasanan 3 kuukauden välein.

Salasanan turvaaminen

• Älä paljasta tai lähetä salasanaasi kenellekään.
  • Älä jätä salasanojasi kirjoitettuna paperille paikkoihin, joissa voi olla muita.
  • Käytä salasananhallintaohjelmaa tai selaimen sisäänrakennettua salasanasäilöä.
  • Käytä ainutlaatuista salasanaa jokaiselle tilillesi. Salasanojen uudelleenkäytön avulla tunkeilija, joka onnistuu oppimaan yhden tilisi salasanan, pääsee käyttämään kaikkia muita tilejäsi.

Kuinka luoda tai vaihtaa kotiverkon salasana

Reitittimen määrityksiin siirtyminen