Sovellussäännöt / ryhmäsäännöt

3. lokakuuta 2023

ID 201832

Asetukset

Kuvaus

Tiedosto

(vain Sovellussäännöt-ikkunassa)

Viitetiedot sovelluksesta ja sovelluksen suoritettavasta tiedostosta. Kaspersky-sovellus saa tietoja sovelluksesta sovelluksen suoritustiedostosta ja Kaspersky Security Networkista.

Tiedostot ja järjestelmärekisteri

Säännöt järjestelmän rekisteriavaimien ja käyttöjärjestelmän käyttöön tai henkilötietoihisi liittyvien tiedostojen käytöstä.

Luku-, kirjoitus-, luomis- ja poistotoimintojen yksilölliset käyttöasetukset voidaan määrittää itsenäisesti vastaavien taulukkosarakkeiden solujen valikon avulla. Valikkokohdat on kuvattu Tunkeutumisen estosäännöt -osiossa.

Oikeudet

Oikeudet käyttää käyttöjärjestelmän resursseja ja prosesseja sekä käynnistysoikeudet. Voit määrittää käyttöoikeudet käyttämällä Toiminto-sarakkeen solujen valikkoa. Valikkokohdat on kuvattu Tunkeutumisen estosäännöt -osiossa.

Verkkosäännöt

Kaspersky-sovelluksen soveltamat säännöt sovelluksen tai sovellusryhmän verkkotoiminnan säätelemiseksi.

Oletusarvoisesti luettelo näyttää ennalta määritetyt sovellusverkkosäännöt, joita Kaspersky-asiantuntijat suosittelevat. Et voi poistaa tai muokata ennalta määritettyjä verkkosääntöjä (lukuun ottamatta toiminnon muuttaminen Oikeus-sarakkeessa; katso käytettävissä olevien toimintojen kuvaus Tunkeutumisen estosäännöt -osiosta).

Kun lisäät tai muokkaat sääntöä, voit määrittää seuraavat asetukset:

• Toiminto:
    • Salli. Kaspersky-sovellus sallii verkkoyhteyden.
    • Estä. Kaspersky-sovellus estää verkkoyhteyden.
    • Kysy käyttäjältä. Jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -valintaruudun valinta on poistettu AsetuksetSuojausasetuksetObjektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot -kohdassa, Kaspersky-sovellus pyytää käyttäjää päättämään, sallitaanko vai estetäänkö verkkoyhteys. Jos valintaruutu on valittu, toiminto valitaan automaattisesti. Seuraamalla sovellusikkunan alaviitettä voit lukea tarkalleen, mikä toiminto valitaan.
  • Nimi.
  • Suunta:
    • Tuleva. Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä etätietokoneen aloittamiin verkkoyhteyksiin.
    • Lähtevä. Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä vain oman tietokoneesi aloittamaan verkkoyhteyteen.
    • Tuleva/lähtevä. Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä sekä tulevaan että lähtevään datavirtaan riippumatta siitä, onko verkkoyhteyden aloittanut oma tietokoneesi vai etätietokone.
  • Protokolla.
  • ICMP-asetukset. Voit määrittää tarkistettavien datapakettien tyypin ja koodin. Asetukset-osio on käytettävissä, jos ICMP-, ICMPv6-protokollat on valittu.
  • Etäportit (etätietokoneen portit).
  • Paikalliset portit (oman tietokoneesi portit).

Voit määrittää etä- tai paikallisten porttien alueen (esimerkiksi 6660–7000), luetella useita portteja pilkuilla erotettuna tai yhdistää molemmat menetelmät (esimerkiksi 80–83 443, 1080).

• Osoite:
    • Mikä tahansa osoite.
    • Aliverkon osoitteet. Kaspersky-sovellus käyttää sääntöä kaikkien verkkojen IP-osoitteisiin, jotka ovat tällä hetkellä yhteydessä ja jotka ovat tietyn tyyppisiä (julkisia, paikallisia tai luotettuja). Verkkotyyppi voidaan valita alla olevasta avattavasta luettelosta, jos Aliverkon osoitteet-vaihtoehto on valittu.
    • Osoitteet luettelosta. Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä IP-osoitteisiin, jotka ovat määritetyllä alueella. Voit määrittää IP-osoitteet Etäosoite-kenttään, joka näkyy alla, jos Osoitteet luettelosta -vaihtoehto on valittu.
  • Verkkosovittimet, joiden läpi verkkopaketit kulkevat.
  • TTL:n käyttö. Kaspersky-sovellus ohjaa sellaisten verkkopakettien lähetystä, joiden eloaika (TTL) ei ylitä määritettyä arvoa.
  • Tapahtumien kirjaaminen Kaspersky-sovellusraporttiin.

Jos haluat lisätä säännön nopeasti, valitse jokin ennalta määritetyistä malleista ikkunan alaosan avattavasta luettelosta.

Poissulkemiset

(vain Sovellussäännöt-ikkunassa)

Voit valita säännöt, joita käytetään sovelluksen poissulkemiseen tarkistuksista:

• Älä tarkista avattuja tiedostoja.
  • Älä valvo sovellustoimintaa. Tunkeutumisen esto ei seuraa mitään sovellustoimintaa.
  • Älä peri rajoitteita pääprosessista (sovellus). Jos pääprosessin tai sovelluksen rajoituksia ei peritä, sovelluksen toimintaa seurataan määrittelemiesi sääntöjen tai sen luottamusryhmän sääntöjen mukaan, johon sovellus kuuluu.
  • Älä valvo alisovellusten toimintaa.
  • Älä estä vuorovaikutusta Kaspersky-sovellus-käyttöliittymän kanssa. Sovellus saa hallita Kaspersky-sovellusta sen graafisen käyttöliittymän avulla. Kaspersky-sovelluksen käyttöliittymän hallintaoikeuden myöntäminen sovellukselle voi tulla kyseeseen käytettäessä työpöydän etähallintaan käytettävää sovellusta tai sovellusta, joka tukee tietosyötelaitteen toimintaa. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi kosketuslevyt ja piirustuslaudat.
  • Älä tarkista kaikkea liikennettä (tai salattua liikennettä). Valitusta vaihtoehdosta riippuen (Älä tarkista kaikkea liikennettä tai Älä tarkista salattua liikennettä) Kaspersky-sovellus sulkee pois kaiken sovelluksen verkkoliikenteen tai SSL:n kautta välitetyn liikenteen tarkistuksen. Asetusarvo ei vaikuta Palomuurin toimintaan: Palomuuri tarkistaa sovellusliikennettä asetustensa mukaisesti. Poikkeukset ohjaavat Sähköpostin virustorjunnan, Suojattu selauksen ja Roskapostin eston toimintaa. Voit määrittää IP-osoitteet tai verkkoportit, joihin liikenteenohjauksen rajoituksia on sovellettava.

Historia

(vain Sovellussäännöt-ikkunassa)

Viitetiedot sovelluksessa suoritetuista toimista, kuten sovelluksen käynnistämisestä tai luottamusryhmän määrittämisestä.