Palomuuri

26. joulukuuta 2023

ID 201830

Asetukset

Kuvaus

Ilmoita Wi-Fi-verkkojen heikkouksista

Jos tämä valintaruutu on valittuna, Kaspersky-sovellus näyttää ilmoituksia, jos Wi-Fi-verkossa havaitaan heikkouksia.

Tätä valintaruutua voi käyttää, mikäli Kaspersky VPN Secure Connectionia ei ole asennettu tietokoneelle.

Jos Estä suojaamattoman salasanan välittäminen Internetissä ja anna siitä varoitus -valintaruutu on valittuna, Kaspersky-sovellus estää salasanojen lähettämisen salaamattomana tietona täyttäessäsi Salasana-kenttiä Internetissä.

Tämän Valitse luokat -linkin napsauttaminen avaa Luokat-ikkunan, jossa voit määrittää Wi-Fi-verkkojen heikkouksien tyypit. Sovellus ilmoittaa sinulle, jos yrität muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon jossa on määritetty heikkous.

Näytä omiin verkkoihin yhdistetyt laitteet

Jos valintaruutu on valittuna, Älykodin valvonta on käytössä ja toimii.

Salli yhteydet sattumanvaraisille porteille aktiivisessa FTP-tilassa

Jos valintaruutu on valittuna, palomuuri sallii yhteydet tietokoneeseen satunnaisilla porteilla, jos kytkennän vaihtaminen aktiiviseen FTP-tilaan havaittiin isännän yhteydellä.

Älä poista palomuuria käytöstä, ennen kuin käyttöjärjestelmä on sulkeutunut kokonaan

Jos tämä valintaruutu on valittu, palomuuri ei lakkaa toimimasta, ennen kuin käyttöjärjestelmä sammuu kokonaan.

Estä verkkoyhteydet, jos toimenpidettä ei voida kysyä käyttäjältä

Jos tämä valintaruutu on valittuna, Palomuuri ei lopeta toimintaansa, kun Kaspersky-sovelluksen käyttöliittymää ei ole ladattu.

Sovellussäännöt

Tämän linkin napsauttaminen avaa Sovellusten verkkosäännöt -ikkunan. Tämä ikkuna näyttää tietoja, jotka liittyvät sovellusten ja sovellusryhmien verkkotoiminnan hallintaan.

Tunkeutumisen esto -komponentti säätelee sovellusten verkkotoimintaa sovellusten ja sovellusryhmien verkkosääntöjen mukaisesti.

Voit määrittää sovelluksen tai sovellusryhmän verkkotoiminnan käyttöoikeudet Verkko-sarakkeen solun valikosta. Valikkokohdat on kuvattu Tunkeutumisen estosäännöt -osiossa.

Valitsemalla Lisätiedot ja säännöt rivin pikavalikosta voit jatkaa verkkosääntöjen määrittämistä sovellukselle tai sovellusryhmälle.

Pakettisäännöt

Tämän linkin napsauttaminen avaa Pakettisäännöt-ikkunan. Oletusarvon mukaan ikkuna näyttää ennalta määritetyt verkkopakettisäännöt, joita Kaspersky-asiantuntijat suosittelevat Microsoft Windows -käyttöjärjestelmiä käyttävien tietokoneiden verkkoliikenteen optimaaliseen suojaamiseen.

Verkkopakettisäännöt asettavat rajoituksia verkkopaketeille sovelluksesta riippumatta. Tällaiset säännöt rajoittavat saapuvaa ja lähtevää verkkoliikennettä valitun dataprotokollan tiettyjen porttien kautta.

Verkkopakettisäännöillä on korkeampi prioriteetti kuin sovellusten verkkosäännöillä.

Kun lisäät tai muokkaat pakettisääntöä, voit määrittää seuraavat asetukset:

• Toiminto:
    • Salli. Kaspersky-sovellus sallii verkkoyhteyden.
    • Estä. Kaspersky-sovellus estää verkkoyhteyden.
    • Sovelluksen sääntöjen mukaan. Kaspersky-sovellus ei käsittele tietovirtaa pakettisäännön mukaisesti, vaan käyttää sen sijaan sovellussääntöä (katso Sovellussäännöt yllä).
  • Nimi.
  • Suunta:
    • Tuleva. Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä etätietokoneen aloittamiin verkkoyhteyksiin.
    • Lähtevä. Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä vain oman tietokoneesi aloittamaan verkkoyhteyteen.
    • Tuleva/lähtevä. Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä sekä tulevaan että lähtevään datavirtaan riippumatta siitä, onko verkkoyhteyden aloittanut oma tietokoneesi vai etätietokone.
    • Tuleva (paketti). Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä tietokoneesi vastaanottamiin datapaketteihin.
    • Lähtevä (paketti). Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä tietokoneesi lähettämiin datapaketteihin.
  • Protokolla.
  • ICMP-asetukset. Voit määrittää tarkistettavien datapakettien tyypin ja koodin. Asetukset-osio on käytettävissä, jos ICMP-, ICMPv6-protokollat on valittu.
  • Etäportit (etätietokoneen portit).
  • Paikalliset portit (oman tietokoneesi portit).

Voit määrittää etä- tai paikallisten porttien alueen (esimerkiksi 6660–7000), luetella useita portteja pilkuilla erotettuna tai yhdistää molemmat menetelmät (esimerkiksi 80–83 443, 1080).

• Osoite:
    • Mikä tahansa osoite.
    • Aliverkon osoitteet. Kaspersky-sovellus käyttää sääntöä kaikkien verkkojen IP-osoitteisiin, jotka ovat tällä hetkellä yhteydessä ja jotka ovat tietyn tyyppisiä (julkisia, paikallisia tai luotettuja). Verkkotyyppi voidaan valita alla olevasta avattavasta luettelosta, jos Aliverkon osoitteet-vaihtoehto on valittu.
    • Osoitteet luettelosta. Kaspersky-sovellus soveltaa sääntöä IP-osoitteisiin, jotka ovat määritetyllä alueella. Voit määrittää IP-osoitteet Etäosoitteet- ja Paikalliset osoitteet -kenttiin, jotka näkyvät alla, jos Osoitteet luettelosta -vaihtoehto on valittu. Lisätyt IP-osoitteet tulisi erottaa pilkulla.
  • Tila. Palomuuri käyttää vain pakettisääntöjä, joilla on Aktiivinen-tila. Voit asettaa Ei-aktiivinen tilan poistamaan pakettisäännön väliaikaisesti käytöstä poistamatta sitä pakettisääntöjen luettelosta.
  • Verkkosovittimet, joiden läpi verkkopaketit kulkevat.
  • TTL:n käyttö. Kaspersky-sovellus ohjaa sellaisten verkkopakettien lähetystä, joiden eloaika (TTL) ei ylitä määritettyä arvoa.
  • Tapahtumien kirjaaminen Kaspersky-sovellusraporttiin.

Jos haluat lisätä säännön nopeasti, valitse jokin ennalta määritetyistä malleista ikkunan alaosan avattavasta luettelosta.

Käytettävissä olevat verkot

Tämän linkin napsauttaminen avaa Verkot-ikkunan, joka sisältää luettelon verkkoyhteyksistä, jotka palomuuri on havainnut tietokoneessa.

Luettelossa voit muuttaa verkon tyyppiä (Julkinen, Luotettu tai Paikallinen) käyttämällä Verkkotyyppi-solun valikkoa. Voit muokata verkkoasetuksia Verkko-ominaisuudet -ikkunassa, joka voidaan avata kaksoisnapsauttamalla verkon riviä.

Julkinen-tyyppi on oletusarvoisesti määritetty Internetille. Et voi muuttaa verkkotyyppiä tai muita Internet-asetuksia.

Verkko-ominaisuudet -ikkunassa voit muokata seuraavia verkkoasetuksia:

• Verkon nimi.
  • Verkon tyyppi.
  • Ilmoitukset seuraavista:
    • Yhteys verkkoon.
    • Muutettu MAC-osoite (esimerkiksi jos verkkosovitin vaihdetaan).
    • Muutettu MAC-osoitteen / IP-osoitteen pariliitos (esimerkiksi kun DHCP-palvelu määrittää toisen IP-osoitteen).
  • Tulostimen valinta, jota suositellaan oletuksena, kun muodostat yhteyden tähän verkkoon. Asetus näytetään, jos tietokoneesi käyttöjärjestelmään on asennettu tulostin.
  • Luettelo muista aliverkoista (erotettu pilkuilla).