Kotiverkkosi käyttää heikkoa tiedonsalausta

26. joulukuuta 2023

ID 236369

Kun käytät verkkoa, jossa on heikko salaus, tunkeilijat voivat siepata tietosi. Jos saat viestin heikosta salauksesta, kun muodostat yhteyden kotiverkkoosi, vaihda salaustyyppi turvallisemmaksi. Langattomat verkot käyttävät tavallisesti seuraavia salaustyyppejä: WEP, TKIP, WPA, WPA2 (AES/CCMP).

Suurin ero on niiden tarjoama suojan taso. Suosittelemme käyttämään WPA2:ta, koska se on turvallisin vaihtoehto.

Reitittimen liittymät vaihtelevat valmistajan, tietyn mallin ja laiteohjelmistoversion mukaan. Lisätietoja reitittimen asetuksista on mallisi käyttöoppaassa. Käyttöopas toimitetaan yleensä reitittimen mukana. Voit myös ladata sen laitteen valmistajan verkkosivustolta.

Seuraavassa on esimerkki TP-Link TL-WR841N -reitittimen salauskokoonpanosta.

Voit käyttää eri salaustyyppiä langattomassa verkossasi seuraavasti:

1. Siirry reitittimen asetussivulle.
  2. Kirjoita kirjautumissivulle kirjautumisnimesi ja salasanasi. Jos et ole koskaan vaihtanut niitä, löydät ne reitittimen alta.
  3. Siirry reitittimen asetussivulla kohtaan Langaton verkkoLangaton suojaus.
  4. Valitse WPA/WPA2Henkilökohtainen.
  5. Valitse Tunnistautumistapa-kentästä WPA2-PSK.
  6. Valitse Salaus-kentässä, valitse AES.
  7. Napsauta Tallenna.