Taustatarkistuksen ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

19. maaliskuuta 2024

ID 199672

Taustatarkistus on automaattinen tarkistustila, joka ei näytä ilmoituksia. Tämä tarkistus vaatii vähemmän tietokoneen resursseja, kuin muun tyyppiset tarkistukset (esim. täydellinen tarkistus). Tässä tilassa sovellus tarkistaa järjestelmämuistin, järjestelmätaltiot, käynnistyslohkot ja käynnistysobjektit, sekä hakee rootkittejä.

Taustatarkistus aloitetaan seuraavissa tapauksissa:

• Tietokantojen ja sovellusmoduulien päivityksen jälkeen
  • 30 minuuttia sovelluksen käynnistymisen jälkeen
  • Kuuden tunnin välein
  • Jos tietokone on jouten viisi minuuttia tai sitä pidempään (sen jälkeen, kun näytönsäästäjä on käynnistetty)

Taustatarkistus keskeytetään, kun jokin seuraavista ehdoista täyttyy:

• Tietokone on jälleen aktiivinen.
  • Tietokone (kannettava) vaihtaa akkutilaan.

Jos taustatarkistusta ei ole suoritettu yli kymmenen päivään, tarkistusta ei lopeteta. Taustatarkistuksen yhteydessä sovellus ei tarkista tiedostoja, joiden sisältö sijaitsee OneDrive-pilvitallennustilassa.

Taustatarkistuksen ottaminen käyttöön tai pois käytöstä:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Siirry Tietoturva-osioon.
  3. Napsauta Tarkistus -kohdan Valitse tarkistus -painiketta.

Tämä avaa Tarkistus -ikkunan.

4. Napsauta Asetukset-painike-kuvaketta Taustatarkistus-lohkossa.

Tämä avaa Taustatarkistuksen asetukset -ikkunan.

5. Vaihda Taustatarkistuksen asetukset -ikkunan kytkin Käytössä- tai Ei käytössä -tilaan.