Taustatarkistuksen ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

15. maaliskuuta 2021

ID 199672

Taustatarkistus on Kaspersky Anti-Viruksen automaattinen tarkistustila, joka ei näytä ilmoituksia. Tämä tarkistus vaatii vähemmän tietokoneen resursseja, kuin muun tyyppiset tarkistukset (esim. täydellinen tarkistus). Tässä tilassa Kaspersky Anti-Virus tarkistaa järjestelmämuistin, järjestelmätaltiot, käynnistyslohkot ja käynnistysobjektit, sekä hakee rootkittejä.

Taustatarkistus aloitetaan seuraavissa tapauksissa:

• Virustietokantojen päivityksen jälkeen.
  • 30 minuuttia Kaspersky Anti-Viruksen käynnistyksen jälkeen.
  • Kuuden tunnin välein.
  • Jos tietokone on jouten viisi minuuttia tai sitä pidempään (sen jälkeen, kun näytönsäästäjä on käynnistetty).

Taustatarkistus keskeytetään, kun jokin seuraavista ehdoista täyttyy:

• Tietokone on jälleen aktiivinen.
  • Jos joutotarkistusta ei ole suoritettu yli kymmeneen päivään, tarkistusta ei keskeytetä ja sen annetaan suorittaa loppuun.
  • Tietokone (kannettava) vaihtaa akkutilaan.

Taustatarkistuksen yhteydessä Kaspersky Anti-Virus ei tarkista tiedostoja, joiden sisältö sijaitsee OneDrive-pilvitallennustilassa.

Taustatarkistuksen ottaminen käyttöön tai pois käytöstä:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta Tarkistus-painiketta.

Tarkistus-ikkuna avautuu.

3. Napsauta Tarkistus-ikkunassa Settings 2019.png -kuvaketta Taustatarkistus-lohkossa.

Taustatarkistuksen asetukset -ikkuna avautuu.

4. Vaihda Taustatarkistuksen asetukset -ikkunan kytkin Ei käytössä- tai Ei käytössä -tilaan.