Näin Kaspersky Password Manager suojaa tietojasi

28. marraskuuta 2023

ID 153892

Kaspersky Password Manager salaa tiedot käyttämällä Advanced Encryption Standard (AES) -standardiin perustuvaa symmetristä avainalgoritmia. Avain saadaan pääsalasanasta käyttämällä Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2) -toimintoa.

AES-algoritmia käytetään maailmanlaajuisesti huippusalaisen tiedon suojaamiseen. Algoritmi vaatii vähän RAM-muistia, minkä ansiosta tiedot salataan ja puretaan sekunneissa.

Pääsalasana

Pääsalasana on yksi salasana, jota Kaspersky Password Manager käyttää kaikkien tietojesi suojaamiseen, mukaan lukien toiset salasanat. Pääsalasana luodaan Kaspersky Password Managerin alkuasennuksen yhteydessä. Kaspersky Password Manager pyytää sinua syöttämään pääsalasanan aina kun yrität käyttää säilöä. Jos laitteessasi on Android-versio 6.0 tai uudempi ja tuki sormenjälkitodennukselle, joka on sallittu sovellusasetuksissa, voit avata säilön lukituksen sormenjäljellä pääsalasanan sijaan.

On suositeltavaa asettaa pääsalasana, joka on vähintään kahdeksan merkkiä pitkä ja sisältää isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita ja erikoismerkkejä.

Tietoturvasyistä Kaspersky Password Manager ei tallenna pääsalasanaa millekään laitteistasi tai pilvitallennustilaan. Suosittelemme, että opettelet pääsalasanan ulkoa tai kirjoitat sen ylös ja säilytät sitä turvallisessa paikassa, koska sitä ei voi palauttaa jos se unohtuu.

Jos unohdat pääsalasanasi, et voi käyttää säilöä. Jos näin käy, sinun on luotava uusi säilö ja suojattava se uudella pääsalasanalla. Sitten voit lisätä uusia tietoja säilöön.