Tietoja salasanojen suojaamisesta Internetissä

30. marraskuuta 2021

ID 134550

Aktiivisten Internetin käyttäjien täytyy tavallisesti käyttää useita erilaisia salasanoja esimerkiksi pankkien, verkkoyhteisöjen ja sähköpostipalvelujen sivustoja varten. Suurien salasanamäärien ongelmana on, että käyttäjän täytyy muistaa, mikä salasana on käytössä milläkin verkkosivustolla. Tämän vuoksi käyttäjät valitsevat usein helpon ratkaisun ja käyttävät samaa, yksinkertaista salasanaa eri verkkosivustoilla. Se ei kuitenkaan ole turvallinen ratkaisu. Hyökkääjän on helppo murtaa tai kaapata yksinkertainen salasana, jota käytetään useilla verkkosivustoilla. Jos hyökkääjä saa käsiinsä verkkopankin salasanasi, olet vaarassa menettää rahasi.

Tarkista salasanan vahvuus

Kun luot salasanan verkkosivustolla, Kaspersky Security Cloud tarkistaa sen vahvuuden ja ilmoittaa sen sinulle. Ilmoitusikkunan kautta voit siirtyä Kaspersky Password Managerin latausikkunaan. Voit käyttää Kaspersky Password Manageria vahvojen salasanojen luomiseen ja säilyttämiseen.

Estä samojen salasanojen käyttäminen

Kun syötät salasanan verkkosivustolla, jolla salasanojen turvallisuus on erityisen tärkeää (esimerkiksi verkkoyhteisöissä), Kaspersky Security Cloud kehottaa sinua ottamaan Estä samojen salasanojen käyttäminen -toiminnon käyttöön.

Jos Estä samojen salasanojen käyttäminen -toiminto on käytössä, Kaspersky Security Cloud tarkistaa, oletko käyttänyt syöttämääsi salasanaa aiemmin seuraavantyyppisillä verkkosivustoilla:

• Pankkien ja maksujärjestelmien verkkosivustot
  • Sosiaaliset verkot
  • Sähköpostipalvelut

Jos olet käyttänyt salasanaa aiemmin jollakin näihin luokkiin kuuluvalla verkkosivustolla, Kaspersky Security Cloud ilmoittaa sinulle asiasta ja kehottaa sinua luomaan uuden salasanan. Voit valita verkkosivujen luokat, joilla samojen salasanojen käyttöä valvotaan.

Jos käytät Kaspersky Password Manageria

Jos olet ladannut ja asentanut Kaspersky Password Managerin, Kaspersky Security Cloudin salasanojen suojaus ei ole käytössä. Salasanojen suojaamiseen käytetään tällöin Kaspersky Password Manageria. Kaspersky Password Managerin avulla voit säilyttää turvallisesti henkilötietoja, kuten salasanoja, passien tietoja sekä raha-asioihin ja terveyteen liittyviä tietoja. Saat lisätietoja salasanojen suojaamisesta tutustumalla Kaspersky Password Managerin ohjeeseen. Kaspersky Security Cloud ei valvo salasanojen luontia tai tarkista, oletko käyttänyt salasanaa aiemmin pankin, verkkoyhteisön tai sähköpostipalvelun verkkosivustolla. Se ei myöskään näytä ilmoituksia, jotka liittyvät salasanan vahvuuteen tai käyttöön muilla verkkosivustoilla.

Jos olet ladannut ja asentanut Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints 3.5:n tai sen uudemman version, Kaspersky Security Cloud ei ilmoita sinulle, jos pankin, verkkoyhteisön tai sähköpostipalvelun verkkosivustolla käyttämäsi salasana on käytössä myös muilla sivustoilla.