Tietoja tilin tarkistuksesta

30. marraskuuta 2021

ID 153899

Useimmat käyttäjät luovat tilejä eri verkkosivustoissa työtä, ostoksia ja viestintää varten. Olemassa on aina riski, että hyökkääjät murtautuvat sivustoon ja pääsevät käsiksi käyttäjätietoihin. Jos käytät samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa eri sivustoissa, tietosi vuotavat todennäköisemmin.

Kaspersky Security Cloudin avulla voit tarkistaa käyttäjätilisi mahdollisten vuotojen varalta. Jos tarkistuksesta ilmenee, että tietosi voivat olla julkisesti käytettävissä, sovellus ilmoittaa sinulle tästä ja näyttää luettelon sivustoista, joissa tietovuoto on voinut tapahtua, mahdollisen vuodon päivämäärän, sekä mahdollisesti julkisesti käytettävissä olevan tiedon luokan.

Kun käyttäjätilejä tarkistetaan, Kaspersky ei hae tietoa tekstimuodossa, ja käyttää tietoa vain määritetyssä tarkistuksessa tietoa tallentamatta. Kun vuoto havaitaan, Kaspersky Security Cloud ei saa pääsyä käyttäjän varsinaiseen tietoon, vaan tarjoaa tietoja tietoluokista jotka voivat olla julkisesti käytettävissä.

Kaspersky Security Cloud voi ilmoittaa sinulle mahdollisesta vuodosta seuraavien tietoluokkien osalta:

• Henkilökohtaiset tiedot: esimerkiksi passin tiedot, biometriset tiedot, tiedot iästä.
  • Pankkitiedot: esimerkiksi luotto- ja pankkikorttien numerot, luotto- ja pankkitilien saldot.
  • Toimintahistoria: esimerkiksi todennustunnukset, salasanahistoria.

Oletuksena Kaspersky Security Cloud yrittää tarkistaa käyttäjätilisi, kun sinut todennetaan tietyllä verkkosivustolla. Valtuutuksen aikana verkkosivulle kirjautumiseen käytetty sähköpostiosoite salataan ja välitetään eteenpäin KSN-pilveen. Jos tarkistuksessa ilmenee, että tietosi voi olla julkisesti käytettävissä, saat siitä ilmoituksen. Voit ottaa Tilin tarkastuksen pois käytöstä.

Voit lisätä enintään 50 tiliä, jotka tarkistetaan automaattisesti. Kaspersky Security Cloudin tililuetteloita ei synkronoida laitteiden välillä. Lisätyt tilit tarkistetaan kerran päivässä.

Automaattisesti tarkistettavien tilien lisääminen luetteloon ei ehkä ole käytettävissä alueellasi.

Kaspersky Security Cloud tarkistaa säännöllisesti My Kaspersky -tiliisi linkitetyn sähköpostiosoitteen. Ensimmäinen tällainen tarkistus tehdään 48 tuntia sovelluksen asennuksen jälkeen. Lisää tarkistuksia tehdään 24 tunnin välein.

Maksuttoman paketin Tilitarkistus-komponentin avulla voit tarkistaa vain My Kaspersky -tilin manuaalisesti. Tämän tai muiden tilien automaattiset tarkistukset ovat saatavilla vain Personal- ja Family-paketeissa.