Kiintolevyn terveyden tarkistaminen

30. marraskuuta 2021

ID 156129

Kaspersky Security Cloud valvoo jatkuvasti tietokoneesi sisäisten ja ulkoisten kiintolevyjen terveyttä. Valvonta suoritetaan taustalla. Jos kiintolevysi terveys heikkenee eikä siihen ole enää turvallista tallentaa tietoja, sovellus ilmoittaa sinulle tästä ja kehottaa kopioimaan tiedot muulle tietovälineelle.

Kiintolevyn kunnon valvonta -ikkunassa näytetään seuraavat tiedot kiintolevystä:

• Aseman terveys.
  • Aseman lämpötila.

Kiintolevy voi olla jossakin seuraavista tiloista:

• Hyvä – uutta kiintolevyä vastaava tila.
  • Normaali – kiintolevyssä on pieniä ongelmia.
  • Huono – kiintolevyn tila on kriittinen, tietojen menettäminen on mahdollinen.

Kiintolevyn lämpötilan vaihteluväli voi olla jokin seuraavista:

• Hyvä – kiintolevy ei kuumene liikaa.
  • Normaali – kiintolevyn lämpötila on hieman korkeampi.
  • Huono – kiintolevy ylikuumenee.

Aseman kuntohistoria -kaaviossa on tietoja aseman terveyden muutoksesta määritetyn ajanjakson aikana. Pisin näytettävä ajanjakso on 1 vuosi.

Kaspersky Security Cloud näyttää myös seuraavia tilastoja kiintolevyistä:

• Tunteja yhteensä virta päällä – kiintolevyn käyttöaika yhteensä tunneissa.
  • Virtasyklien määrä yhteensä – kiintolevyn käynnistysten määrä yhteensä.

<Aseman nimi> S.M.A.R.T. -attribuutit -raportti näyttää tietoja kiintolevyn S.M.A.R.T.-parametriarvoista vakavuuden mukaan lajiteltuina. Parametrisarja voi vaihdella riippuen valmistajasta ja kiintolevyn mallista.

Tietokoneesi kiintolevyjen nykyisen terveyden tarkistaminen:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta sovelluksen pääikkunan alaosassa olevaa Lisää työkaluja -linkkiä.

Työkalut-ikkuna avautuu.

3. Siirry Työkalut-ikkunassa osioon Tietojen suojaus.
  4. Napsauta Kiintolevyn kunnon valvonta -linkkiä avataksesi Kiintolevyn kunnon valvonta -ikkunan.
  5. Valitse kiintolevy tarkistaaksesi sen kunnon.
  6. Tee jokin seuraavista:
    • Jos haluat nähdä kaavion, napsauta Historia-painiketta.
    • Jos haluat nähdä raportin, napsauta Lue lisää -painiketta.