Tietoja tietokoneen näppäimistöllä syötettävien tietojen suojauksesta

30. marraskuuta 2021

ID 70745

Tietokoneen näppäimistöllä syötettyjen tietojen suojaamisella ehkäistään verkkosivustoille syötettyjen tietojen kaappaaminen. Jotta näppäimistön tiedonsyötön suojausta voidaan käyttää, Kaspersky Protection -laajennuksen on oltava aktivoituna selaimessasi. Voit määrittää tietokoneen näppäimistöllä syötettyjen tietojen suojaamisen eri verkkosivustoille. Kun Suojattu näppäimistön syöttötila on määritetty, viesti ”Suojattu näppäimistön syöttötila on päällä” näkyy sen kentän vieressä, jossa kursori on. Suojattu näppäimistön syöttötila on oletuksena päällä kaikissa verkkosivustoluokissa paitsi Internet-viestintä-luokassa.

Suojattua näppäimistön syöttötilaa on rajoitettu seuraavasti:

• Suojattu näppäimistön syöttötila on käytettävissä vain seuraavissa selaimissa: Chromium-pohjainen Microsoft Edge, Mozilla Firefox ja Google Chrome. Jos käytät muuta selainta, tietokoneen näppäimistöllä syötettäviä tietoja ei suojata kaappaamiselta.
  • Suojattu näppäimistön syöttötila ei toimi selaimissa, joita käytetään Sandboxie-sovelluksessa.
  • Tietokoneen näppäimistöllä syötettyjen tietojen suojaaminen ei suojaa henkilötietojasi, jos tällaisten tietojen syöttämistä edellyttävä verkkosivusto on hakkeroitu, koska tällöin tunkeutujat saavat tiedot suoraan verkkosivustolta.

Edellä olevassa luettelossa on kuvattu tiedon syöttämisen suojauksen olennaiset rajoitukset. Täydellinen luettelo rajoituksista on Kasperskyn teknisen tuen verkkosivuston artikkelissa. Tässä artikkelissa on luettelo Suojatun näppäimistön syöttötilan rajoituksista Kaspersky Internet Securityssä. Kyseiset rajoitukset koskevat myös Kaspersky Security Cloudin näyttönäppäimistöä.

Suojatun syöttötilan rajoitukset

Kaspersky Security Cloudin suojattua näppäimistön syöttötilaa on rajoitettu seuraavasti:

• Suojaus toimii vain seuraavissa selaimissa: Chromium-pohjainen Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Mozilla Firefox ESR ja Google Chrome, kun Kaspersky Protection -laajennus on asennettu ja otettu käyttöön.
  • Suojaus toimii vain sivuille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
    • Sivu on URL-osoitteiden luettelossa tai sivujen luokassa, jotka edellyttävät suojattua näppäimistön syöttöä.
    • Sivu on auki suojatussa selaimessa.
    • Sivu ei ole URL-osoitteiden poissulkemisluettelossa.
    • Sivu sisältää kentän salasanan syöttämistä varten; samanaikaisesti "Kaikkien verkkosivustojen salasanojen syöttökentät" -luokan vieressä oleva valintaruutu tulee tarkistaa sovelluksen asetuksista.
    • Voit tarkistaa, onko valintaruutu valittuna valitsemalla Lisäasetukset → Suojattu tietojen syöttö. Valitse Suojattu näppäimistön syöttö -osiossa Muokkaa luokkia.
  • Suojaus toimii vain kentille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
    • Syöttökenttä on yksi rivi ja se vastaa HTML <input> -tagia.
    • Syöttökenttää ei ole piilotettu: tyyppi-attribuutin arvo ei ole yhtä suuri kuin piilotettu, eikä CSS-tyylissä näyttökenttää ole asetettu olemattomaksi.
    • Syöttökentät eivät ole lähetys-, radios, valintaruutu-, painike- tai kuvatyyppikenttiä.
    • Syöttökenttä ei saa olla vain luku -tyyppinen (readOnly).
    • Syöttökentän on oltava valmis tietojen syöttöä varten (get focus).
    • Jos kentässä on suurin pituus (maxlength) -määrite, syötettävien merkkien vähimmäismäärän tulisi olla yli kolme.
  • Suojaus ei toimi seuraavissa tapauksissa:
    • Tiedot syötetään IME-tekniikkaa käyttäen.
    • Syöttökenttä ei ole salasanan syöttökenttä.

Kaspersky Security Cloudin asentamisen jälkeisenä aikana, mutta ennen tietokoneen uudelleenkäynnistämistä, sovellus ei sieppaa käyttäjän syöttämää ensimmäistä merkkiä (missään sovelluksessa).

Jos sinulla on vaikeuksia, lähetä Kaspersky-teknisen tuen tiimille My Kaspersky -palvelun kautta pyyntö, jossa on yksityiskohtainen kuvaus ongelmasta.

Ohjeet My Kaspersky -palvelun käyttämiseen ovat ohjeessa.