Tietokoneen suojaustilan tarkasteleminen

14. helmikuuta 2022

ID 58282

Kilveltä näyttävä suojaustilan ilmaisin sijaitsee sovelluksen pääikkunassa ja se ilmoittaa sinulle tietokoneen suojausongelmista. Ilmaisimen väri saattaa vaihdella suojauksen tilasta riippuen. Jos Kaspersky Security Cloud havaitsee turvallisuusuhkia, uhkia koskeva viesti ilmestyy sovelluksen pääikkunaan ja ilmaisimen väri muuttuu.

Ilmaisimen väri voi muuttua seuraavilla tavoilla:

• Vihreä. Tietokoneesi on asianmukaisesti suojattu.

Vihreä ilmaisin tarkoittaa, että viruksentorjunnan tietokannat ovat ajan tasalla ja, että kaikki sovelluskomponentit on määritetty Kasperskyn suositusten mukaan. Haitallisia objekteja ei ole havaittu tai havaitut haitalliset objektit on tehty vaarattomiksi.

• Keltainen. Tietokoneen suojaustaso on alentunut.

Keltainen ilmaisin tarkoittaa, että Kaspersky Security Cloud on tietoinen ongelmasta. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi lievät poikkeamat suositelluista suojausasetuksista tai hieman vanhentuneet sovelluksen tietokannat.

• Punainen. Tietokoneessasi on tartuntavaara.

Punainen ilmaisin tarkoittaa vaarallisia ongelmia, jotka voivat johtaa tartunnan saamiseen ja tietojen menetykseen. Esimerkiksi virustorjuntasovelluksen tietokannat voivat olla erittäin vanhentuneet, sovellusta ei ole aktivoitu tai sovellus on havainnut haitallisia objekteja.

On suositeltavaa korjata ongelmat ja käsitellä turvallisuusuhat mahdollisimman pian.