Poista käytöstä ja jatka tietokoneen suojausta

14. helmikuuta 2022

ID 58285

Kaspersky Security Cloud käynnistyy oletusarvoisesti käyttöjärjestelmän latautuessa ja suojaa tietokonettasi, kunnes se sammutetaan. Kaikki suojauskomponentit (Tiedoston virustorjunta, Verkon virustorjunta, Rahasuojaus ja Vekrkohyökkäysten esto) ovat käytössä ja toiminnassa.

Voit poistaa käytöstä suojauksen kokonaan tai vain tiettyjä suojauskomponentteja.

Tärkeää: Kaspersky suosittelee voimakkaasti, ettet poista käytöstä suojausta tai suojauskomponentteja, koska silloin tietokoneesi saattaa saada tartunnan ja tietoja voi hävitä.

Kun tietokoneen suojaus on pois käytöstä:

• Sovelluksen kuvake valikkopalkissa on passiivinen.
  • Suojaustilan ilmaisin on punainen sovelluksen pääikkunassa.

Kun yksi tai useampi suojauskomponentti on pois käytöstä, suojaustilan ilmaisin on punainen tai keltainen.

Huomaa: Suojauskomponenttien poistaminen käytöstä tai niiden käytön keskeyttäminen ei vaikuta virustarkistustehtäviin eikä päivitystehtävään.

Voit poistaa käytöstä/jatkaa tietokoneen suojauksen käyttöä seuraavilla keinoilla:

• Sovelluksen kuvakkeesta
  • Sovelluksen asetusikkunasta

Voit jatkaa tietokoneen suojausta myös My Kaspersky -tilisi sovelluksen pääikkunasta.

Poista käytöstä/jatka tietokoneen suojauksen käyttöä sovelluksen kuvakkeesta

Poista käytöstä/jatka tietokoneen suojauksen käyttöä sovelluksen asetusikkunasta

Tärkeää: Jos olet poistanut tietokoneen suojauksen käytöstä, sitä ei oteta automaattisesti uudestaan käyttöön, kun Kaspersky Security Cloud käynnistetään seuraavan kerran. Suojaus tulee ottaa manuaalisesti uudelleen käyttöön.

Poista suojauskomponentti käytöstä

Tärkeää: Jos poistat suojauskomponentin käytöstä, sitä ei oteta automaattisesti uudestaan käyttöön, kun Kaspersky Security Cloud käynnistetään seuraavan kerran. Suojauskomponentti tulee ottaa manuaalisesti uudelleen käyttöön.

Ota suojauskomponentti käyttöön

Voit ottaa tietokoneen suojauksen tai suojauskomponentteja käyttöön myös Suojauskeskuksessa. Tietokoneen suojauksen tai suojauskomponenttien poistaminen käytöstä asettaa tietokoneesi paljon suurempaan tartuntavaaraan. Tämän takia Suojauskeskus ilmoittaa sinulle, kun suojaus on poistettu käytöstä.