Tarkistustehtävät

14. helmikuuta 2022

ID 58390

Tiedoston virustorjunta ja Verkon virustorjunta tarjoavat reaaliaikaisen suojauksen, mutta suosittelemme että tarkistat säännöllisesti tietokoneesi virusten ja muiden tietokoneuhkien varalta. Tietokoneen tarkistaminen on tarpeen, sillä se estää suojauskomponenteilta tunnistamatta jääneiden haittaohjelmien leviämisen.

Kaspersky Security Cloud sisältää seuraavat kiinteästi asennetut tarkistustehtävät:

• Täydellinen tarkistus

Tietokoneen muisti, käynnistysobjektit ja kaikki sisäiset asemat tarkistetaan virusten varalta.

• Pikatarkistus

Vain kriittisten alueiden virustarkistus: muisti, käynnistysobjektit ja järjestelmäkansiot.

• Mukautettu tarkistus

Määritellyn objektin (tiedosto, kansio, sisäinen tai ulkoinen levy) virustarkistus.

• Ulkoisen levyn tarkistus

Ulkoisen levyn tarkistus, joka suoritetaan, kun ulkoinen levy yhdistetään tietokoneeseen.

Tarkistustehtävän aikana Kaspersky Security Cloud havaitsee haitalliset objektit allekirjoitusanalyysin avulla. Allekirjoitusanalyysin lisäksi Kaspersky Security Cloud käyttää heuristista analyysiä sekä muita tarkistustekniikoita.

Käynnistä Täydellinen tarkistus- ja Pikatarkistus-tehtävät

Voit myös suorittaa Täydellinen tarkistus- tai Pikatarkistus-tehtävän My Kasperskyssa. Saat lisätietoja tietokoneen tarkistuksen suorittamisesta My Kasperskyssa My Kasperskyn ohjeesta.

Käynnistä mukautettu tarkistustehtävä

Pysäytä tarkistustehtävä

Voit ajoittaa Täydellinen tarkistus- tai Pikatarkistus-tehtävän.

Tarkistustehtävän ajoitus Tarkistus-ikkunasta

Tarkistustehtävän ajoitus Asetukset-ikkunasta

Kun ulkoinen levy yhdistetään tietokoneeseen, Kaspersky Security Cloud voi aloittaa levyn tarkistamisen automaattisesti, kysyä levyn tarkistamisesta tai olla tekemättä mitään. Voit valita yhden asetuksen Ulkoisen levyn tarkistus -tehtävälle.

Valitse toiminto, jonka Kaspersky Security Cloud suorittaa, kun ulkoinen levy yhdistetään tietokoneeseen

Täydellinen tarkistus- ja Pikatarkistus-tehtävät sisältävät valmiiksi määritetyn tarkistuksen laajuuden. Täydellisen tarkistuksen aikana Kaspersky Security Cloud tarkistaa tietokoneen muistin, käynnistysobjektit sekä kaikki sisäiset asemat. Pikatarkistuksen aikana Kaspersky Security Cloud tarkistaa tietokoneen muistin, käynnistysobjektit sekä järjestelmäkansiot. Voit vaihtaa Pikatarkistus-tehtävän tarkistuksen laajuuden.

Huomaa: macOS 10.15:ä tai uudempaa versiota käyttävissä tietokoneissa voit ohittaa vain luettavan järjestelmälevyn tarkistamisen vähentääksesi tarkistusaikaa huomattavasti. Kaspersky Security Cloud ei tarkista oletusarvoisesti vain luettavia järjestelmälevyjä Pikatarkistus-tehtävän aikana. Levyt tarkistetaan, kun Täydellinen tarkistus -tehtävä suoritetaan.

Vain luettavan järjestelmälevyn tarkistamisen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Lisää tiedosto tai kansio Pikatarkistus-tehtävän tarkistuksen laajuuteen tai poista laajuudesta

Lisää objekti oletusarvoisesta Pikatarkistus-listasta Pikatarkistus-tehtävän tarkistuksen laajuuteen

Poista käytöstä objektin suojaus Pikatarkistus-tehtävän tarkistuksen laajuudesta

Jos uhka havaitaan tiedostossa, sovellus näyttää ilmoituksen ja suorittaa määritetyn toimenpiteen objektille. Voit muuttaa objektin havaitsemisen jälkeen suoritettavaa toimintoa.

Voit valita toiminnon, jonka Kaspersky Security Cloud suorittaa havaittuaan tartunnan saaneita tiedostoja

Ennen kuin Kaspersky Security Cloud yrittää puhdistaa tai poistaa tartunnan saaneen tiedoston, se tallentaa tiedostosta varmuuskopion myöhempää palauttamista tai puhdistamista varten. Tiedoston kopio näkyy Karanteenissa. Voit yrittää puhdistaa tämän tiedoston myöhemmin käyttämällä päivitettyjä viruksentorjuntatietokantoja.

Tarkistusehtävien tuloksista ja kaikista havaituista objekteista tallennetaan tietoja raporttiin.

Huomaa: Jos virustarkistustehtävän aikana tapahtuu virheitä, aloita tehtävä uudestaan. Jos myös uusi yritys johtaa virheisiin, ota yhteys Kasperskyn tekniseen tukeen.

Tarkistustehtäväraportin tarkasteleminen

Tietoa jokaisen käynnissä olevan tarkistustehtävän edistymisestä (prosenttiluku ja aikaa jäljellä) näytetään Tarkistus-ikkunassa.