Verkon virustorjunta

14. helmikuuta 2022

ID 58556

Kun käytät internetyhteyttä, tietokoneesi voi saada virustartunnan ja tietokoneesi on alttiina tietoturvauhkille. Tietoturvauhkat voivat tunkeutua tietokoneellesi, kun lataat ilmaisia ohjelmia tai vierailet verkkosivustoilla, jotka ovat joutuneet hakkereiden hyökkäyksen kohteeksi. Lisäksi verkkomadot voivat hyökätä tietokonettasi vastaan heti kun tietokone muodostaa internet-yhteyden – ennen kuin avaat verkko-osoitteen tai lataat tiedoston.

Kaspersky Security Cloud suojaa tietoja, jotka koneesi lähettää ja vastaanottaa HTTP- ja HTTPS-protokollia käyttäen Safarissa, Chromessa tai Firefoxissa.

Huomaa: Kaspersky Security Cloud valvoo verkkoliikennettä tietojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen HTTP- ja HTTPS-yhteyksillä useimmin käytetyissä porteissa. Kaspersky Security Cloud tarkistaa salatut yhteydet (HTTPS) vain silloin, kun Tarkista suojatut yhteydet (HTTPS) komponenteissa <component names> -valintaruutu on valittu Suojaus-välilehden Yleinen-osiossa.

Ota käyttöön/poista käytöstä Verkon virustorjunta

Tärkeää: Jos poistat Verkon virustorjunnan käytöstä, sitä ei oteta automaattisesti käyttöön, kun Kaspersky Security Cloud tai käyttöjärjestelmä käynnistetään uudelleen. Sinun tulee ottaa verkon virustorjunta käyttöön manuaalisesti.

Verkon virustorjunta tarkkailee verkkoliikennettä Kasperskyn suosittelemien asetusten mukaisesti. Haitalliset objektit tunnistetaan analysoimalla allekirjoituksia sekä käyttämällä heuristisista analyysiä ja Kaspersky Security Networkista haettuja tietoja.

Verkkosivustoilla olevien linkkien tarkistaminen verkkohuijauksien ja haitallisten verkko-osoitteiden varalta mahdollistaa verkkohuijauksien ehkäisemisen. Verkkohuijaukset ovat useimmiten rikollisten lähettämiä sähköposteja, jotka tekeytyvät rahoituslaitoksiksi (kuten pankeiksi) ja jotka sisältävät linkkejä petollisille verkkosivustoille. Näissä sähköposteissa rikolliset yrittävät huijata käyttäjää vierailemaan verkkohuijaussivustoilla ja syöttämään näille luottamuksellisia tietoja (kuten pankkikortin tietoja tai verkkopankin tunnuksia). Verkkourkintahyökkäys voidaan naamioida esimerkiksi viestiksi pankiltasi. Viestissä voi olla linkki viralliselle verkkosivustolle, mutta todellisuudessa linkki ohjaa hyökkääjien luomaan täsmälliseen kopioon pankin verkkosivustosta.

Verkon virustorjunta tarkkailee verkkoliikennettäsi ja estää pääsyn verkkohuijaussivustoille. Tarkastaakseen verkkosivustojen linkit verkkohuijausten ja haitallisten verkko-osoitteiden varalta, Kaspersky Security Cloud käyttää sovellustietokantoja, heuristista analyysiä sekä Kaspersky Security Network -verkoston dataa.

Verkkoliikenteen tarkistusalgoritmi

Kukin verkkosivusto tai tiedosto, jolle käyttäjä tai sovellus yhdistää HTTP- tai HTTPS-protokollaa käyttäen, pysäytetään ja tarkistetaan Verkon virustorjunnan toimesta haitallisen koodin varalta:

• Jos verkkosivusto tai tiedosto sisältävät haitallista koodia, Kaspersky Security Cloud voi estää sen ja näyttää ruudulla ilmoituksen, joka kertoo, että tiedosto tai verkkosivusto on saanut tartunnan.
  • Jos tiedosto tai verkkosivusto ei sisällä haitallista koodia, voit käyttää sitä heti.

Tiedot Verkon virustorjunnan toiminnasta ja kaikista havaitusta vaarallisista verkkoliikenneobjekteista tallennetaan raporttiin.

Huomaa: Jos Verkon virustorjunta pysähtyy virheellisesti, voit tarkastella Verkon virustorjunnan raporttia ja yrittää käynnistää komponentin uudelleen. Jos ongelma jatkuu, voit ottaa yhteyttä Kasperskyn tekniseen tukeen.

Tarkastele Verkon virustorjunnan raporttia