Seurantatiedoston luominen

14. helmikuuta 2022

ID 59664

Seuranta on tehokas tapa tallentaa yksityiskohtaisia tietoja sovellusten toiminnasta. Teknisen tuen asiantuntijat käyttävät jäljitystiedostoja ongelmien vianetsinnässä.

Seurantatiedoston luominen

Tärkeää: Suosittelemme ottamaan seurannan käyttöön vain, jos Kasperskyn teknisen tuen asiantuntija suosittelee sitä.

Jäljitystiedostot voivat vaatia paljon levytilaa. Kun et tarvitse jäljitystiedostoja enää, poista seuranta käytöstä.

Poista seuranta käytöstä

Seurantatiedostot tallennetaan paikallisesti tietokoneelle seuraaviin kansioihin:~/Library/Logs/Kaspersky Lab/ ja /Library/Logs/Kaspersky Lab/.

Kaspersky Security Cloud tallentaa seurantatiedostoon seuraavat tiedot:

• Tiedot laitteesta ja käyttöjärjestelmästä (yksilöivä laitetunnus, laitetyyppi, verkkolaitteiden MAC-osoitteet, käyttöjärjestelmän tyyppi, käyttöjärjestelmän versio).
  • Tiedot sovelluksen ja sen moduulien toiminnasta.
  • Tilausta koskevat tiedot (tilauksen tyyppi, alue).
  • Tiedot kieliasetuksista, sovellustunnus, sovelluksen mukauttaminen, sovellusversio, yksilöllinen sovelluksen asennustunnus, yksilöllinen tietokonetunnus.
  • Tietoja tietokoneen virustorjunnan suojaustilasta sekä kaikista käsitellyistä ja havaituista objekteista (havaittujen objektien nimi, havainnon ajankohta, verkko-osoite, josta objekti ladattiin, tartunnan saaneiden tiedostojen nimet ja koot sekä tiedostopolut, hyökkääjän tietokoneen IP-osoite sekä tietokoneen portti, johon verkkohyökkäys kohdistui, lista haittaohjelmien toiminnoista, ei-toivotut verkko-osoitteet) sekä sovelluksen ja käyttäjän suorittamista toiminnoista havainnon yhteydessä.
  • Tietoja käyttäjän lataamista sovelluksista (verkko-osoite, ominaisuudet, tiedostokoko, tietoja tiedoston ladanneesta prosessista).
  • Tietoja käynnistetyistä sovelluksista ja sovellusmoduuleista (koko, ominaisuudet, luontipäivä, PE-otsaketiedot, alue, nimi, sijainti ja pakkaajat).
  • Tietoja käyttöliittymävirheistä sekä asennetun Kaspersky-sovelluksen käyttöliittymän käytöstä.
  • Tietoja verkkoyhteyksistä: etätietokoneen ja käyttäjän tietokoneen IP-osoitteet, yhteyden muodostamiseen käytettyjen porttien lukumäärä sekä yhteyden verkkoprotokolla.
  • Tietoja verkkopaketeista, jotka tietokone on lähettänyt ja vastaanottanut tietoverkon välityksellä.
  • Tietoja lähetetyistä ja vastaanotetuista sähköpostiviesteistä ja pikaviesteistä.
  • Tietoja käytetyistä verkko-osoitteista: yhteyden muodostamisaika avoimella protokollalla, tietoja verkkosivustolla käytetystä käyttäjätunnuksesta ja salasanasta sekä evästeiden sisältö.
  • Tiedot palvelimen julkisesta varmenteesta.

Jäljitystiedostot sisältävät vain tarvittavat tiedot sovelluksen vikojen korjaamiseen. Kaspersky käyttää jäljitystiedostoja tutkiakseen tapauksia, joihin liittyy virheitä Kaspersky Security Cloudin toiminnassa.

Jäljitystiedostojen luonti on oletuksena poistettu käytöstä. Voit ottaa käyttöön jäljitystiedostojen luonnin sovelluksen asetuksista.

Jäljitystiedostot voidaan lähettää Kasperskylle vain manuaalisesti. Kaspersky Security Cloud ei lähetä jäljitystiedostoja Kasperskylle automaattisesti.

Voit valita, miten jäljitystiedostot lähetetään Kasperskylle.

Ennen kuin lähetät jäljitystiedostoja Kasperskylle, tarkista niiden sisältämät tiedot.

Tärkeää: Jäljitystiedostot saattavat sisältää henkilökohtaisia tai arkaluonteisia tietoja. Lähettämällä jäljitystiedostot Kasperskylle suostut toimittamaan kaikki jäljitystiedostojen sisältämät tiedot Kasperskylle ja hyväksyt niiden lähettämiseen käytetyn menetelmän.