Tietoja GDPR:stä

4. huhtikuuta 2023

ID 192969

Mikä on GDPR?

GDPR on Euroopan unionin asetus, jolla säädellään henkilötietojen tietosuojaa ja tietoturvaa. Asetus tuli voimaan EU:n jäsenvaltioissa 25.5.2018. Asetus korvaa tietosuojadirektiivin ja koskee kaikkia yrityksiä, joiden kotipaikka on EU:ssa ja jotka käsittelevät henkilötietoja tai jotka käsittelevät EU-alueella olevien ihmisten tietoja. GDPR:n perimmäinen tarkoitus on yksinkertaistaa, yhtenäistää ja päivittää henkilötietojen suojausta ja turvata tietojaan toimittavien ihmisten oikeudet ja vapaudet.

Mitä katsotaan henkilötiedoiksi?

Nimi, sijaintitiedot, syntymäaika ja yhteystiedot katsotaan GDPR:n mukaan henkilötiedoiksi. Mikä tahansa tieto, joka liittyy tiettyyn EU:ssa olevaan henkilöön, voidaan luokitella henkilötiedoksi.

Mitä muutoksia olette tehneet tuotteisiinne GDPR-asetuksen tuomien velvoitteiden noudattamiseksi?

Asiakkaiden tietosuojan kunnioittaminen ja suojaaminen on eräs perusperiaatteistamme, ja käsittelemme vain sellaisia tietoja, joita tarvitaan, jotta tuotteemme voivat toimia luvatulla tavalla. GDPR:n noudattamiseksi olemmekin ryhtyneet muutamiin lisätoimiin, jotta ratkaisujemme käyttäjät voivat hallita vaiheittain sitä, mitä tietoja he Kasperskylle toimittavat hyväksymiensä sopimusten mukaisesti.

Eroavatko Euroopassa ja muualla maailmassa myytävät tuotteet toisistaan?

Jos tuote on identtinen, sen antama suoja on kaikissa maissa sama kuin Euroopassa. Kaikkiin Kaspersky-tuotteisiin sovelletaan niiden käyttöä koskevia, käyttäjien hyväksymiä sopimuksia. Euroopassa saatavilla olevien tuotteiden sopimukset voivat olla rakenteeltaan hieman erilaisia, jotta GDPR-asetuksen asettamat velvoitteet täyttyvät.

Mitä minun on tehtävä, jos asun Euroopassa ja olen jo tuotteidenne käyttäjä?

Pyrimme ilmoittamaan kaikille nykyisille Euroopassa oleville asiakkaillemme, mitä heiltä edellytetään, kaikissa käytettävissä olevissa kanavissa, esimerkiksi sähköpostitse, tuotteiden sisäisin viestein ja push-ilmoituksin. Käy tarvittaessa verkkosivustollamme ja hanki tuotteesi viimeisin, GDPR-asetuksen mukainen versio.

Mitä tapahtuu, jos matkustan Euroopasta tai Eurooppaan?

Tuotteesi käyttämiseen sovelletaan edelleen hyväksyttyjä sopimuksia.